22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Ο Π.Ο.Υ μας συστήνει (και επίσημα) να μείνουμε σπίτι και να «λιώσουμε» στα video games!

    Η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει τα πάνω – κάτω στην ανθρωπότητα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού και όλες οι ιατρικές αρχές δίνουν έναν αγώνα δρόμου, τόσο για τη θεραπεία όσο και για το εμβόλιο. Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε, το σημαντικότερο είναι η πειθαρχία που θα πρέπει να δείξουμε κι εμείς ως πολίτες, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι ο μισός πλανήτης βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς μόνο μέσω της λογικής του social distancing μπορούμε να βάλουμε έναν αποτελεσματικό φραγμό στην εξάπλωση του ιού.

    O Π.Ο.Y λοιπόν αντιλαμβανόμενος την τεράστια δυναμική των video games και το πόσο μπορούν να συμβάλλουν στην παραμονή στο σπίτι, αποφάσισε να κάνει χρήση και αυτού του «όπλου» απέναντι στη μάχη ενάντια στον φονικό ιό, σε μία προσπάθεια να πείσει το πόσο σημαντικό είναι να μείνουμε στο σπίτι.  Έτσι λοιπόν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στηρίζει την δράση #PlayApartTogether, η οποία δημιουργήθηκε πρόσφατα από εταιρείες κολοσσούς του gaming (όπως η Ubisoft, η Activision, η Zynga κ.ά.), αλλά και από πολλές πλατφόρμες και υπηρεσίες που σχετίζονται με το gaming όπως είναι το Amazon App Store, Twitch και YouTube Gaming. Το στέλεχος του Π.Ο.Υ, Ray Chambers δήλωσε ότι τα video games είναι ένα καλό αντίδοτο σε αυτή τη φάση στην καραντίνα, αναγνωρίζοντας ότι η βιομηχανία των video games διαθέτει μια τεράστια fanbase που μέσα από συγκεκριμένες δράσεις μπορεί να μεταδώσει το μήνυμα της σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Για αυτό λοιπόν το gaming είναι η απάντηση στην ανία της καραντίνας και ο καλύτερος λόγος για να μείνουμε στο σπίτι… Τώρα και με την επίσημη υπογραφή του Π.Ο.Υ.!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles