16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ο πόλεμος μεταφέρεται στο διάστημα – Στα “μαχαίρια” Nasa και Roscosmos

    Ο πόλεμος στην Ουκρανία, πέρα από την αιματηρή τραγωδία που έχει προκαλέσει, έχει απίστευτες προεκτάσεις σχεδόν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Καθημερινά παρακολουθούμε στους δέκτες μας ζωές να χάνονται, την ακρίβεια να εξαπλώνεται “λυγίζοντας” τα νοικοκυριά και τους ισχυρούς του πλανήτη να ακονίζουν τα δόντια τους χωρίς να βρίσκεται καμία ουσιαστική λύση. Όπως όλα δείχνουν, η μάχη αυτή δεν περιορίζεται μόνο στα στενά όρια του πλανήτη μας αλλά έχει μεταφερθεί και στο διάστημα.

    Είναι γνωστός εδώ και χρόνια ο απίστευτος ανταγωνισμός της Αμερικής με τη Ρωσία όσον αφορά την κατάκτηση του διαστήματος, όμως το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει πάρει άλλες διαστάσεις. Πρόσφατα, η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos απείλησε δια στόματος του επικεφαλής Dmitry Rogozin πως θα σταματήσει τη συνεργασία της με τη NASA στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώ ενδέχεται να φτάσει μέχρι την κατάπτωση του στις ΗΠΑ. Όπως ήταν φυσικό, η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τη NASA, αφού ο αστροναύτη Scott Kelly ανέφερε: «το διαστημικό πρόγραμμα σας δεν αξίζει μία και ίσως θα μπορέσεις να βρεις δουλειά στα McDonald’s εάν συνεχίσουν να υπάρχουν στη Ρωσία».

    Το αποτέλεσμα ήταν η ρωσική πλευρά να δημοσιεύσει ένα video που δείχνει τα ρωσικά modules του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού να αποσυνδέονται, με τους Ρώσους να χειροκροτούν αυτή την κίνηση.

    Δείτε στη συνέχεια το video:

    Διαβάστε επίσης:

    ESET: Πόλεμος στην Ουκρανία και… “φιλανθρωπικές” απάτες! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles