21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ο πρώτος virtual reality κινηματογράφος ανοίγει στο Άμστερνταμ!

    Όραμα των περισσότερων εταιρειών που έχουν μπει για τα καλά στην αναπτυσσόμενη αγορά της εικονικής πραγματικότητας είναι κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον το VR να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Αν και αυτή τη στιγμή το gaming προβάλλει ως μία από τις κύριες ψυχαγωγικές εφαρμογές του virtual reality, ωστόσο υπάρχουν και άλλες σκέψεις για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας και μία από αυτές είναι… ο κινηματογράφος!

    Virtual Reality Cinema 1

    Η εταιρεία Samhoud Media πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδια της για το άνοιγμα του πρώτου κινηματογράφου εικονικής πραγματικότητας στην περιοχή του Άμστερνταμ. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου κινηματογράφου θα διαφέρει από το κλασικό σινεμά, καθώς θα υπάρχουν περιστρεφόμενες θέσεις, κάτι που σημαίνει ότι οι θεατές θα μπορούν να στρέφουν και το σώμα και το οπτικό πεδίο τους όταν θα φορούν το virtual reality headset. Επιπλέον, η προβολή θα γίνεται μέσω του Samsung Gear VR και οι θεατές θα ακούν τον ήχο μέσω headsets της Sennheiser. Το εισιτήριο θα στοιχίζει κοντά στα 14$ και ένα από τα αρνητικά του εγχειρήματος, θα είναι ότι οι VR κινηματογραφικές αίθουσες δεν θα μπορούν να χωρέσουν παραπάνω από 50 άτομα και η χρονική διάρκεια των VR ταινιών δεν θα ξεπερνάει τα 30 λεπτά. Αν και η ιδέα του virtual reality κινηματογράφου έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της για να γίνει «mainstream», ωστόσο σίγουρα η προσπάθεια που θα γίνει στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles