19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Richard Yu αποκαλύπτει ότι η επόμενη ναυαρχίδα της Huawei θα διαθέτει QHD display!

    Τα πράγματα στον κόσμο της mobile τεχνολογίας αλλάζουν με πολύ γοργούς ρυθμούς για αυτό και όποιος κάνει προβλέψεις ή εκτιμήσεις για το μέλλον τις περισσότερες φορές μάλλον κινδυνεύει να… εκτεθεί. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του CEO της Huawei, Richard Yu, ο οποίος πριν από δύο χρόνια είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι η 2Κ (QHD) οθόνες (1440×2560 pixels) των smartphones είναι μάλλον αχρείαστες, τονίζοντας ότι οι καταναλωτές δεν μπορούν να αντιληφθούν τη διαφορά σε σύγκριση με τα FHD displays (1080×1920 pixels). Ωστόσο, από ότι φαίνεται ο τρομερός CEO της Huawei μάλλον αναθεωρεί τις προηγούμενες απόψεις του, καθώς σε μία πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε ότι η επόμενη μεγάλη ναυαρχίδα της Huawei θα διαθέτει QHD οθόνη!

    Richard YU 2

    Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο λόγος που τον έκανε να αλλάξει άποψη είναι ότι τα 2K displays αποτελούν βασική προϋπόθεση για την αναπαραγωγή virtual reality content, για αυτό και το next big thing smartphone της κινεζικής εταιρείας θα στηρίζεται σε ανάλυση στα 1440×2560 pixels. Αυτή τη στιγμή μόνο το Nexus 6P διαθέτει 2Κ display, καθώς ακόμη και τα πιο πρόσφατα Huawei P9 και Huawei P9 Plus ακολουθούν την πιο “safe” επιλογή των 1080p. Πέραν του άλματος στις QHD οθόνες, ο ιθύνων νους  της Huawei δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δουλεύουν πάνω στην ανάπτυξη μίας τεχνολογίας που θα φέρει την επανάσταση στα smartphones, αν και σε αυτή τη φάση δεν θέλησε να αποκαλύψει ποια ακριβώς θα είναι τα περαιτέρω μελλοντικά σχέδια της κινεζικής εταιρείας. Από ότι ακούγεται δεν αποκλείεται η Huawei να έχει αυτή τη στιγμή στα εργαστήρια της μία νέα μπαταρία, η οποία θα μπορεί να επεκτείνει σημαντικά τη “ζωή” ενός κινητού τηλεφώνου με QHD display. Για να δούμε… 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles