24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο στρατός των ΗΠΑ έχει σχέδιο δράσης για επιδρομή ζόμπι!

    Ναι, καλά… Εσύ μπορεί να βλέπεις το Walking Dead και τις λοιπές ζομποταινίες σου από τον καναπέ του σαλονιού σου και να γελάς με τα όσα τραβάνε οι δύσμοιροι Αμερικάνοι, όμως για έλα στη θέση τους… ΟΚ, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει (με εξαίρεση μια-δυο εγχώριες παραγωγές, πότε η χώρα μας απειλήθηκε από ζόμπι, ε;) όμως στις ΗΠΑ έχουν πλέον συμφιλιωθεί με το ενδεχόμενο της περίφημης «αποκάλυψης των ζόμπι» (zombie apocalypse). Τόσο που μέχρι κι ο στρατός έχει ειδικό σχέδιο για αυτή την περίπτωση!

    zombie-attack

    Το σχέδιο αυτό, που λες, έχει την κωδική ονομασία CONOP 8888-11 Counter-Zombie Dominance και αν νομίζεις ότι σου κάνουμε πλάκα, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς. Συνετάχθη μερικά χρόνια πριν κατά τη διάρκεια άσκησης στην Omaha της Nebraska, έστω κι αν προέκυψε από τη διάθεση των υψηλόβαθμων στελεχών των Αμερικανικών Δυνάμεων που λάμβαναν μέρος στην άσκηση «να προστατευθούν πολίτες από μία πάσης φύσεως επίθεση μέσω ενός δημιουργικού τρόπου». Ε, και δεδομένου ότι οι πυρηνικές επιθέσεις ήταν πολύ… ντεμοντέ, τα ζόμπι ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε!

    Πρακτικά λοιπόν, ναι, η όλη φάση ξεκίνησε από ένα «αστείο», ωστόσο η άσκηση διεξήχθη με κάθε επισημότητα, έχοντας μάλιστα την έγκριση του Πενταγώνου! Τσέκαρε τις πηγές από κάτω και θα δεις –αν έχεις την όρεξη και τον χρόνο- ότι η περιγραφή της άσκησης καλύπτει τα πάντα, από το πώς θα κινηθεί ο στρατός, μέχρι το τι θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να προστατευτούν από τα «διαβολικά, μαγικά ζόμπι»

    Αμέρικα ρε φίλε!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles