16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο συνιδρυτής της Google, Sergey Brin, δωρίζει στη Wikipedia 500 χιλιάδες δολάρια

    Το ίδρυμα Wikipedia ξεκίνησε πριν μία εβδομάδα, για 8η συνεχή χρονιά, την προσπάθεια συλλογής κεφαλαίων για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την λειτουργία της online εγκυκλοπαίδειας.

    Από τους πρώτους που έσπευσαν να συμβάλλουν, ήταν το ίδρυμα Brin Wojcicki, με το ποσό των 500 χιλιάδων δολαρίων. Το ίδρυμα ανήκει στον συνιδρυτή της Google, Sergey Brin και τη σύζυγό του.

    Η ευχή του Wikipedia foundation είναι να προχωρήσουν κι άλλοι σε αυτή την κίνηση. Κακά τα ψέματα. Σε όλους μας αρέσει το Wikipedia και όλοι το χρησιμοποιούμε. Όσο για το αν είναι δημοφιλές; Σύμφωνα με την comScore, το Wikipedia έχει περισσότερους από 477 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα. Είναι προς συμφέρον όλων μας να συνεχίσει να λειτουργεί και να αποτελεί σημείο αναφοράς για τις αναζητήσεις μας στο Internet, αλλά και να συνεχίσουν άνθρωποι (editors) να συμβάλλουν σε αυτό.

    Το Wikipedia ως τακτική δεν διαφημίζεται ποτέ και πουθενά. Δεν θα δείτε δηλαδή κάποιο βιντεάκι ή διαφημιστική καταχώρησή του. Η μόνη προσπάθεια είναι στο ίδιο το Wikipedia, σε κάθε αναζήτηση, να βλέπετε ένα banner που ζητά από όσους χρήστες επιθυμούν, να συμβάλλουν οικονομικά στην λειτουργία του.

    Αν, όμως, έκανε διαφήμιση, το σποτάκι που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει, το βλέπετε παρακάτω. Είναι το art project μίας ομάδας μαθητών του Art Center College of Design in Pasadena που είδαμε στο αγαπημένο kuriositas.com. Το video απεικονίζει μία κοπέλα που ταξιδεύει και μαζεύει με τον δικό της τρόπο ένα είδος ακτινοβολίας (που θα μπορούσαν να είναι τα λήμματα της Wikipedia). Μετά, τη σοδειά της, την σκορπά σε μορφή αστεριών, κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού της με μία βάρκα στον ουρανό, ώστε να την μοιραστεί με άλλους ανθρώπους που ψάχνουν τα ίδια αστέρια.

    Το concept του art project είναι η μαγεία του να μοιράζεσαι την γνώση. Το concept του Wikipedia είναι ακριβώς το ίδιο. Απολαύστε το εδώ

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles