17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    O “θρύλος” του gaming επιστρέφει, καθώς η Atari ετοιμάζει ΝΕΑ κονσόλα!

    Με την Atari και τις κονσόλες της, αρκετοί από εμάς “μεγαλώσαμε” και η αλήθεια είναι πως εάν δεν είχε εμφανιστεί η θρυλική εταιρεία που δημιούργησε ο Nolan Bushnell το gaming, αλλά και ο κόσμος μας ενδεχομένως να μην είχαν καμία σχέση με τη μορφή που έχουν σήμερα. Η ιστορία της γνωστής εταιρείας είναι απλώς μαγευτική, καθώς η εταιρεία του Nolan Bushnell που ιδρύθηκε στα 70s, ουσιαστικά ξεκίνησε στα 80s την «επανάσταση» της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας με τη δημιουργία του θρυλικού Atari 2600. Φυσικά όπως συμβαίνει με όλες τις «αυτοκρατορίες» έτσι κι εδώ υπήρχε η άνοδος και η πτώση της, για αυτό και η τελευταία φορά που η Atari ασχολήθηκε με την δημιουργία μίας κονσόλας ήταν το 1993 με το Atari Jaguar, το οποίο παρά τις υψηλές δυνατότητες του αποτέλεσε μία τεράστια εμπορική αποτυχία και ήταν μία από τις κύριες αιτίες που η γνωστή εταιρεία μετατράπηκε από πρωταγωνιστής σε… κομπάρσο.

    Atari-retro controller

    Τα ευχάριστα νέα είναι ότι η θρυλική Atari αναμένεται να επιστρέψει πραγματοποιώντας το δικό της δυναμικό comeback, καθώς σύμφωνα με τον CEO της, Fred Chesnais, η θρυλική εταιρεία πρόκειται να επιστρέψει στον χώρο του console hardware με μία νέα κονσόλα! Αν και σε αυτό το επίπεδο γνωρίζουμε ελάχιστα, ωστόσο ήδη τρέχει ένα website, με την συγκεκριμένη κονσόλα μάλιστα αποκαλείται «Atari Box». Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Chesnais το εν λόγω μηχάνημα θα χρησιμοποιεί PC τεχνολογία (δεν μας βοηθάει και πολύ αυτή η πληροφορία) και ότι σε αυτή τη φάση βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο hardware, για αυτό και μέσα στις επόμενες εβδομάδες δεν αποκλείεται να έχουμε και την τελική εικόνα του προϊόντος (φυσικά κουβέντα για τα games που θα υποστηρίζει). Όποτε κι εμείς δεν έχουμε να πούμε περισσότερα περιμένουμε με αγωνία την επίσημη αποκάλυψη! Μέχρι νεωτέρας όμως δείτε το πρώτο teaser trailer για αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσπάθεια…      

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles