16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ο τρόπος με τον οποίο το Android θα προβλέπει την κατανάλωση της μπαταρίας σας

    Μπορεί η διάρκεια της μπαταρίας στα σύγχρονα smartphones βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο η τεχνολογία πίσω από τις μποταρίες δεν έχει γνωρίσει τις αντίστοιχες προόδους άλλων εξαρτημάτων των συσκευών, όπως της οθόνης και του επεξεργαστή.

    android

    Οι περισσότεροι από εμάς χρειάζεται ακόμη να φορτίζουμε τις συσκευές μας κάθε βράδυ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, δεν αποκλείεται να χρειαστεί και κάποιος προγραμματισμός για να βγάλουμε μια ολόκληρη μέρα. Η Google κάνει πλέον την διαδικασία λίγο πιο εύκολη, με την πρόσφατη παρουσίαση των smart battery stats, που υπολογίζει την εναπομείνασα διάρκεια μπαταρίας βασιζόμενο στο ιστορικό χρήσης.

    Το feature έκανε το ντεμπούτο του μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, όταν η Google ανέβασε το Device Health Services system app στο Play Store. Μάλιστα, μόλις χθες, στο forum υποστήριξης των Pixel smartphones, η Google εξήγησε πως ακριβώς λειτουργεί αυτή η «έξυπνη» πρόβλεψη. Προηγουμένως, η Google βασιζόταν σε απλές υποθέσεις. Αν για παράδειγμα χρησιμοποιούσατε το 10% της μπαταρίας σε μια ώρα, η Google θεωρούσε ότι θα καταναλώνατε 10% κάθε επόμενη ώρα.

    Πλέον, η εταιρεία εμπλέκει στο παιχνίδι και τη μηχανική μάθηση. Στην ουσία κατασκευάζει ένα μοντέλο της μέχρι τώρα χρήσης σας και το χρησιμοποιεί για να προβλέψει την μελλοντική. Λαμβάνει δηλαδή υπόψη την χρήση σας σε παρόμοιες ημέρες και χρονικές στιγμές, για να προβλέψει πόση μπαταρία θα χρησιμοποιήσετε την υπόλοιπη ημέρα. Εκτός όμως από το να σας δείχνει μια εκτίμηση για το πόση μπαταρία έχει μείνει, η Google σας παρουσιάζει και με στυλ γραφήματος τη χρήση της μπαταρίας για την υπόλοιπη μέρα. Μπορείτε να δείτε πότε η Google προβλέπει ότι θα χρησιμοποιήσετε περισσότερο τη συσκευή σας, στο σημείο που το γράφημα σημειώνει πιο κάθετη πορεία.

    Το Androidauthority, επιβεβαιώνει ότι το χαρακτηριστικό λειτουργεί σε Nexus 6P και Pixel 2 smartphones.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles