12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    O Trump συνεχίζει το “έργο” του, σε “μαύρη λίστα” και η Xiaomi!

    Με μια εβδομάδα να απομένει μέχρι ο Joe Biden να αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ, ο απερχόμενος Πρόεδρος Trump συνεχίζει να… πυροβολεί προς πάσα κατεύθυνση. Νέο “θύμα” του, η Xiaomi, η οποία μπήκε στην περιβόητη “μαύρη λίστα” και κινδυνεύει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και η Huawei έως σήμερα!

    Η Xiaomi, πλέον, είναι μια “κομμoυνιστική, κινέζικη στρατιωτική εταιρεία”, σύμφωνα με την κυβέρνηση Trump και έτσι απαγορεύεται σε Αμερικάνικα funds και επενδυτές να επενδύουν σε αυτήν και να κατέχουν μετοχές της. Σύμφωνα με τη νέα εντολή, όσες αμερικάνικες εταιρείες έχουν μετοχές της Xiaomi πρέπει να αποεπενδύσουν μέχρι το Νοέμβριο του 2021. Να σημειωθεί πως αυτή η blacklist δεν είναι η ίδια που έθεσε εκτός αμερικάνικης αγοράς την Huawei πριν περίπου 1 χρόνο, καθώς αφορά μόνο την επένδυση στην εταιρεία και όχι, για παράδειγμα, την πώληση προϊόντων ή τη συνεργασία της με αμερικάνικες εταιρείες. Ωστόσο, στη λίστα αυτή βρίσκεται και η Huawei.

    Μόνη ελπίδα για την Xiaomi, πλέον, είναι η ανατροπή αυτής της απόφασης από την κυβέρνηση Biden, δεδομένου του οτι ουσιαστικά ο Trump δεν έχει πλέον την ψήφο του λαού και σε μια εβδομάδα θα αποχωρήσει από το Λευκό Οίκο.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles