18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    ΟΑΣΑ: Οι οδηγοί εκφράζουν την ανησυχία ότι κινδυνεύει η υγεία τους από την τηλεματική και το ηλεκτρονικό εισιτήριο

    Έντονη συζήτηση έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα οι φόβοι που εκφράζουν οι οδηγοί του ΟΑΣΑ για την επίδραση που έχει η τηλεματική και η ακτινοβολία που αυτή εκπέμπει. Οι φόβοι αυτοί εκφράστηκαν μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ με το θέμα να ξεκινήσει να αναπαράγεται από αρκετές ιστοσελίδες του ελληνικού Διαδικτύου. Συγκεκριμένα, οι ανησυχίες αυτές αφορούν την τοποθέτηση δυο μηχανημάτων τηλεπικοινωνίας ακριβώς πάνω από τη θέση του οδηγού και τις όποιες επιπτώσεις στην υγεία αυτού από τη λειτουργία τους!

    οασα

    Είχε παρθεί παλαιότερα η απόφαση, έτσι ώστε να γίνουν κάποιες ενέργειες από το προεδρείο για έλεγχο από αρμόδιο επιστημονικό τμήμα ώστε να διαπιστωθεί εάν τα συγκεκριμένα μηχανήματα εκπέμπουν ακτινοβολία πάνω από τα επιτρεπτά όρια με άμεσο αποδέκτη τον οδηγό. Η θέση του οδηγού του λεωφορείου βρίσκεται ελάχιστα εκατοστά από το σημείο όπου τοποθετήθηκαν τα δυο μηχανήματα λειτουργίας της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και οι οδηγοί υποστηρίζουν ότι είναι αρκετές οι καταγγελίες οδηγών για πονοκεφάλους και ζαλάδες από τότε που έγινε η τοποθέτηση τους και ξεκίνησε η λειτουργία των δυο αυτών υπηρεσιών.

    “Αρκετό καιρό μετά”, όπως συνεχίζει η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης, “πληροφορηθήκαμε ότι οι διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ καθυστερούν την διαδικασία για μέτρηση της ακτινοβολίας από την λειτουργία των μηχανημάτων. Συγκεκριμένα την Τρίτη 16/5 στη διάρκεια της διαμαρτυρίας μας στην διοίκηση της ΟΣΥ, δύο οδηγοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον πρόεδρο και γραμματέα του ΣΕΟ γιατί δεν έχει απαντηθεί ακόμη από επίσημο φορέα εάν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του οδηγού από την λειτουργία τους. Οι οδηγοί παραπονέθηκαν για ζαλάδες, πονοκεφάλους και απαίτησαν να έχουν άμεσα απάντηση. Η απάντηση του προέδρου και του γραμματέα ήταν ότι «δεν το έχει υπογράψει ακόμη η διοίκηση της ΟΣΥ για να γίνει ο έλεγχος!»

    Επειδή κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των εργαζομένων, το προεδρείο του Συνδικάτου θα πρέπει να έχει εντός ολίγων ημερών απάντηση σε αυτό το ερώτημα από επίσημο επιστημονικό φορέα μέτρησης ακτινοβολίας. Εάν δεν έχει, θα πρέπει άμεσα να προστατεύσει τα μέλη του και να προχωρήσει στην εντολή διακοπής λειτουργείας των δυο μηχανημάτων από τους ίδιους τους οδηγούς. Η αδιαφορία των διοίκησεων ΟΑΣΑ και ΟΣΥ προκαλεί κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων”

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles