19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η OCZ

    Η γνωστή κατασκευάστρια μνήμης (αρχικά) και solid state drives (μετέπειτα), OCZ, κατέθεσε την Παρασκευή επίσημη αίτηση πτώχευσης, ουσιαστικά γράφοντας τη μελανότερη σελίδα της ιστορίας της.

    Φυσικά διεκόπη η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας στο χρηματιστήριο, ενώ ήδη από την περασμένη Τετάρτη είχε ανακοινωθεί η παράδοση του ελέγχου των λογαριασμών της OCZ (Silicon Valley Bank και Wells Fergo Bank) στην Hercules Growth Capital, μετά την αδυναμία αποπληρωμής των δανείων της σε αυτήν. Οι προσπάθειες να βρεθεί επενδυτής που θα έσωζε την εταιρεία την τελευταία στιγμή, απέτυχαν, έτσι η πτώχευση ήταν, πλέον, μονόδρομος.

    ocz_bancrupt2

    Ταυτόχρονα με την πτώχευση, η OCZ ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον κολοσσό Toshiba για την πώληση ολόκληρου του τμήματος SSDs της σε αυτήν. Η Toshiba έψαχνε καιρό για να επενδύσει στην παραγωγή NAND Flash μνήμης, όπως κάνει και η Samsung, με σκοπό να αυξήσει τα κέρδη της και να επεκταθεί σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά. Η κατάληξη της OCZ ήταν ευνοϊκότατη για την Toshiba που έτσι αποκτά τα assets της με μικρό σχετικά κόστος.

    Aν και αναμενόμενη από τους αναλυτές, η χρεωκοπία της OCZ θλίβει πολλούς σκληροπυρηνικούς χρήστες PCs, καθώς από την ίδρυσή της το 2002 και για ολόκληρη τη δεκαετία που μεσολάβησε, έγινε συνώνυμη του high-end hardware, των υψηλών επιδόσεων αλλά και των προσιτών (οικονομικά) προϊόντων.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles