11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    ΟΕΒ: Ανακούφιση και Εγρήγορση για την έγκριση της Βουλής για παροχή εγγυήσεων προς την Ελληνική Τράπεζα

    Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) με ανακοίνωση της χαιρετίζει την έγκριση από την πλειοψηφία της Βουλής του σχεδίου παροχής κρατικών εγγυήσεων στην Ελληνική Τράπεζα, με την οποία επιστρέφει η ομαλότητα στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ψήφιση των ρυθμίσεων για μείωση των ΜΕΔ και αντιμετώπιση των πραγματικά στρατηγικών κακοπληρωτών, συνιστά σαφή κίνηση προς την ορθή κατεύθυνση. Ένα νέο καθεστώς διαχείρισης του μεγαλύτερου προβλήματος της οικονομίας έχει διαμορφωθεί και γεννά βάσιμες ελπίδες για οριστική επίλυση του.

    Μεταξύ άλλων επισημαίνεται επίσης, ότι η επόμενη μέρα θα είναι για πολλούς δύσκολη. Απαιτείται σύμπνοια, πολιτική και κοινωνική συναίνεση, συνετή δημοσιονομική πολιτική και αξιοποίηση των ψηλών ρυθμών ανάπτυξης για ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους. Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη και για πολλές επιχειρήσεις με ΜΕΔ και η  ΟΕΒ καλεί επιχειρήσεις και τράπεζες να προχωρήσουν υπεύθυνα σε μια αποδοτική συνεργασία και με βιώσιμες  αναδιαρθρώσεις.

    Η ΟΕΒ θα μελετήσει προσεκτικά το νέο νομοθετικό καθεστώς, θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα παρέμβει με κατάλληλες τεκμηριωμένες προτάσεις οποτεδήποτε τούτο καταστεί αναγκαίο, καταλήγει η ανακοίνωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles