23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    ΟΕΒ: Ζητά φοροελαφρύνσεις για απορρόφηση του πρόσθετου κόστους των επιχειρήσεων για τις εισφορές του ΓεΣΥ

    Με αφορμή τις επερχόμενες αυξήσεις στις εισφορές εργοδοτών και εργοδοτουμένων στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την έναρξη καταβολής εισφορών για σκοπούς ΓεΣΥ από τους πρώτους μήνες του 2019, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ζητά από την κυβέρνηση φοροελαφρύνσεις για απορρόφηση άνευ σοβαρών κραδασμών του πρόσθετου κόστους.

    Συγκεκριμένα, η ΟΕΒ με υπόμνημα που υπέβαλε προς τον Υπουργό Οικονομικών  από τον περασμένο Μάρτιο ζητά μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

    Κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς στο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής ύψους 2%. Η εισφορά αυτή επιβαρύνει το εργατικό κόστος και καταλήγει στο πάγιο ταμείο της δημοκρατίας χωρίς να υπάρχει κάποιο ειδικό ταμείο κοινωνικής συνοχής.

    Σταδιακή επαναφορά του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στο 10% όπως ίσχυε πριν από την οικονομική κρίση αφού πλέον τα δημόσια οικονομικά το επιτρέπουν.

    Μείωση εισφοράς εργοδοτών στα Ταμεία Πλεονάζοντος Προσωπικού και Προστασίας Δικαιωμάτων των Εργοδοτουμένων σε περίπτωση Αφερεγγυότητας του Εργοδότη από 1,2% στο 0,6% καθ΄ ότι τα δύο ταμεία είναι οικονομικά εύρωστα και διασφαλισμένα έναντι μελλοντικών απαιτήσεων με αποθεματικό το οποίο ξεπερνά τα 540 εκ. ευρώ.

    Τέλος, η ΟΕΒ καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα τις πιο πάνω φοροελαφρύνσεις θεωρώντας ότι θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να καλύψουν μερικώς το πρόσθετο κόστος λειτουργίας τους χωρίς να επηρεαστεί  περαιτέρω η ήδη εξασθενημένη ανταγωνιστικότητα τους και ενδεχόμενα η απασχόληση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles