20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    To Facebook αναζητά επενδυτές για τις μετοχές του… είναι επίσημο

    Mark-Zuckerberg-CEO-Of-Facebook

    Όπως το περιμέναμε, το Facebook κατέθεσε και επίσημα το αίτημά του στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για δημόσια διαπραγμάτευση, ξεκινώντας έτσι την διαδικασία που θα βάλει την εταιρεία στο χρηματιστήριο.

    Το σύμβολο της μετοχής θα είναι FB και όσοι από εσάς παρακολουθείτε μετοχές και χρηματιστήρια, φαίνεται ότι θα την βλέπετε αρκετά συχνά στους ανοδικούς δείκτες.

    Η εταιρεία αναζητά να μαζέψει 5 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την διαδικασία πριν την επίσημη εισαγωγή της μετοχής στο χρηματιστήριο, πράγμα που σημαίνει πως η αξία της θα «κλείσει» στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Από την διαδικασία φαίνεται πως ο Mark Zuckerberg, ναι, ο 27χρονος που ξεκίνησε το Facebook στο φοιτητικό του δωμάτιο, κατέχει 28.4 % των μετοχών της εταιρείας, που μεταφράζεται σε αξία περίπου 30 δισεκατομμυρίων. Στο αίτημα της εταιρείας σημειώνεται πως ο μικρός Μαρκ κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών σε οποιαδήποτε ψηφοφορία, που σημαίνει πως έχει τον απόλυτο έλεγχό της.

    Ο μισθός του προς το παρόν είναι 500000 δολάρια (ετησίως), ενώ η COO Sheryl Sandberg «παίρνει» 300 χιλιάδες. Από τον επόμενο Ιανουάριο όμως, ο ετήσιος μισθός του Mark Zuckerberg θα είναι 1 δολάριο, ακολουθώντας την μόδα των σχεδόν άμισθων CEOs.

    Εφόσον η εταιρεία αιτείται να τεθεί η μετοχή της σε δημόσια διαπραγμάτευση, αυτό σημαίνει πως είναι δημόσια και τα έσοδά της. Στα οικονομικά στοιχεία που συνοδεύουν λοιπόν το αίτημα της εταιρείας, φαίνεται πως τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το 2011 ήταν 1 δισεκατομμύριο

    Πώς λένε, απ’ τα αλώνια στα σαλόνια; Ε, στην περίπτωση του Mark και του Facebook, ισχύει το από την φοιτητική εστία στην Wall Street.

    To Facebook πάντως, στο αίτημά του υποστηρίζει πως έχει 845 εκατομμύρια χρήστες, 483 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες και 100 δισεκατομμύρια επαφές μεταξύ των χρηστών του (7 δισεκατομμύρια είναι ο παγκόσμιος πληθυσμός).

    Άντε… καλές δουλειές

    Πηγές: The Verge, Mashable

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles