11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Offline περιήγηση στους χάρτες της Google. Να πώς ένα καλό εργαλείο γίνεται ακόμα καλύτερο

    Πραγματοποιήθηκε εχθές η παρουσίαση που είχε ανακοινώσει η Google για την ανανεωμένη λειτουργικότητα των Google maps, κι αν νομίζετε πως είναι απλά, μία «εταιρική παρουσίαση εντυπώσεων», κάνετε λάθος.

    Πριν σας πούμε, τι είπαν στην εκδήλωση ο Brian McClendon και o Luc Vincent, σκεφτείτε ότι σας ενδιαφέρει να επισκεφτείτε μία συγκεκριμένη περιοχή. Να την περπατήσετε. Και θέλετε να έχετε offline πρόσβαση στον χάρτη αυτής της περιοχής έτσι ώστε να κάνετε την περιήγησή σας χωρίς ιδιαίτερο πρόγραμμα και χωρίς να καθυστερείτε στην αναζήτηση εκείνη τη στιγμή. Τώρα, πολύ απλά μπορείτε, κι αυτό είναι ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν για τους χάρτες της Google που κάνουν αυτό το εργαλείο ακόμα πιο χρήσιμο. Φανταστείτε ότι θα επιλέγετε τον χάρτη που επιθυμείτε, θα δηλώνετε την πρόθεσή σας να τον έχετε διαθέσιμο στην Android συσκευή σας, η Google θα σας ενημερώνει για το μέγεθος του αρχείου και εφόσον το αποδεχτείτε, θα κάνετε download. Πότε θα μπορείτε να το κάνετε αυτό; Σύντομα κι ακριβώς έτσι αναφέρθηκε στην ημερομηνία κυκλοφορίας του feature η Google.

    Αυτό είναι το νέο; Όχι μόνο. Για όσους από εσάς δεν «το έχετε» με τον προσανατολισμό ιδιαίτερα, θα χαρείτε να μάθετε πως πια, για όσες Android συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένη πυξίδα, δεν θα χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο Wi-Fi ή στο 3G για να γίνεται ο προσανατολισμός του χάρτη που θα βλέπετε στη συσκευή σας.

    Ένα άλλο νέο και ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η βελτίωση της 3D προβολής των χαρτών, ως αποτέλεσμα της νέας τεχνολογίας λήψης εικόνων από ψηλά. Η Google χρησιμοποίησε κάμερες που είχαν τοποθετηθεί σε αεροπλάνα και λάμβαναν εικόνες σε γωνία 45 μοιρών σε όλες τις κατευθύνσεις. Οι εικόνες αυτές συνδυάστηκαν έπειτα, ώστε να δημιουργηθούν τα τρισδιάστατα μοντέλα σε πόλεις στο Google Earth.

    H επίδειξη της Google έγινε στο Google Earth για iPad και οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν εικόνες των κτιρίων και των δέντρων στην ευρύτερη περιοχή του San Fransisco σε τρισδιάστατη απεικόνιση. Η εφαρμογή αυτή θα είναι διαθέσιμη για συσκευές που τρέχουν iOS λειτουργικό και πολύ σύντομα για Android.

    Είναι σημαντικές οι αλλαγές; Ναι. Οι Google Maps γίνονται ακόμα περισσότερο χρήσιμοι στην πράξη, για όλους εμάς που τους χρησιμοποιούμε. Αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος τους. Να μπορεί ο κάθε χρήστης περιηγείται στους χάρτες εύκολα, χωρίς να είναι ιχνηλάτης ή ο σχεδιαστής τους.

    Πηγή: Gizmodo

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles