17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Οι 10 χειρότερες ταινίες των 90s βασισμένες σε… comics!

    Αναμφίβολα τα 90s έχουν τη δική τους ξεχωριστή μαγεία και σίγουρα κατέχουν μια θέση στις καρδιές πολλών ανθρώπων. Την τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα θα την θυμόμαστε για πολλούς λόγους, ωστόσο για τους fans των comics και του κινηματογράφου, μάλλον τα 90s είναι μια δεκαετία που θα προτιμούν να την ξεχάσουν. Και αυτό γιατί εκείνη την περίοδο, οι περισσότερες comic-based ταινίες που κυκλοφορούσαν δεν είχαν καμία σχέση με τις πολυδάπανες παραγωγές του σήμερα της Marvel και της DC που γεμίζουν τις κινηματογραφικές αίθουσες και σπάνε τα ταμεία στο box office. Συγκεκριμένα, θα λέγαμε ότι οι περισσότερες comic ταινίες της εποχής, προσέφεραν απλόχερα ένα cult θέαμα που παρέπεμπε σε κατηγορία B-Movie (μερικές μόνο ήταν οι ταινίες που διασώθηκαν όπως για παράδειγμα το Blade)! Εμείς ψάξαμε και συγκεντρώσαμε τις 10 χειρότερες ταινίες των 90s που βασίστηκαν σε υπερήρωες των comics και της pop culture και οι οποίες κατάφεραν να δώσουν μια άλλη διάσταση στην έννοια του cult… Για μπείτε στην χρονομηχανή και ταξιδέψτε μαζί μας…      

    10. The Phantom (1996)

    Το πρώτο comic του Phantom κυκλοφόρησε το 1936 και οι παραγωγοί του Hollywood είχαν την φαεινή ιδέα να μας χαρίσουν ένα αριστούργημα με τον ελληνικής καταγωγής (και μετέπειτα «κακό» του Τιτανικού), Billy Zane στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σενάριο, σκηνοθεσία και χαρακτήρες υπό το μηδέν, σε μια δουλειά που  ήταν η επιτομή της προχειρότητας.

    9. Teenage Mutant Ninja Turtles III (1993)

    Οι πρώτες ταινίες με τα λατρεμένα χελωνονιντζάκια δεν τα πήγαν άσχημα, όμως η 3η κινηματογραφική τους απόπειρα, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως παράδειγμα προς… αποφυγήν! Η συγκεκριμένη ταινία ήταν εκτός θέματος, χωρίς έναν γνωστό villain και οι στολές των ηθοποιών ήταν με μια λέξη… τραγικές! Έκτοτε έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια για να δούμε ξανά τα χελωνονιντζάκια να επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη…

    8. Generation X (1996)

    Το Generation X θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πρώτη απόπειρα της μεταφοράς του σύμπαντος των αλλόκοτων X-Men στη μεγάλη οθόνη. Δυστυχώς, παρά την παρουσίαση ορισμένων σημαντικών μεταλλαγμένων (όπως η Banshee, η Emma Frost κ.ά) το budget ήταν σχεδόν ανύπαρκτο και τα εφέ κάκιστα, με αποτέλεσμα το τελικό αποτέλεσμα να παραπέμπει σε ελληνικές βιντεοκασέτες της εποχής.

    7. Nick Fury, Agent of SHIELD (1998)

    Πολύ καιρό πριν ο Samuel L. Jackson υποδυθεί τον Nick Fury, ο ρόλος ανήκε στον David Hasselhoff. Ο «Ιππότης της Ασφάλτου» δίνοντας ένα ρεσιτάλ υποκριτικής τέχνης αποφασίζει να τα βάλει με την τρομοκρατική οργάνωση Hydra, προστατεύοντας την ανθρωπότητα. Συστήνεται μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε κι εσείς το πόσο πολύ έχουν προοδεύσει οι comic-based κινηματογραφικές  παραγωγές στο πέρασμα των ετών.

    6. Spawn (1997)

    Ο Todd McFarlane κατάφερε να δημιουργήσει έναν πραγματικά μυθικό ήρωα που αγαπήθηκε από τους fans των comics. Δυστυχώς όμως το κινηματογραφικό αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες. Τα special effects έμοιαζαν λες και βγήκαν από ένα καζάνι στην κόλαση και η ταινία σε γενικές γραμμές παρότι είχε δυναμική, ήταν κάτω του μετρίου.

    5. Steel (1997)

    Ένα μόνο θα σας πούμε ότι στον πρωταγωνιστικό ρόλο επιλέχθηκε ο γίγαντας Shaquile O’ Neal, ο οποίος μπορεί να ήταν εξαιρετικός για να σμπαραλιάζει τις αντίπαλες άμυνες στο NBA και να κυριαρχεί κάτω από τη μπασκέτα, όμως από ηθοποιία απλώς δεν… Ο ήρωας Steel χαρακτηρίστηκε ως ο μαύρος Superman, παρόλα αυτά έμεινε στην ιστορία για την ερμηνεία του Shaq, η οποία ήταν ιδανική για χρυσό βατόμουρο!

    4. The Fantastic Four (1994)

    Κάτι δεν πηγαίνει καλά με τους Fantastic Four, καθώς παρά τις προσπάθειες του Hollywood για αξιοπρεπείς παραγωγές, σχεδόν κάθε φορά το αποτέλεσμα είναι κάτω του μετρίου (ελπίζουμε ότι η ταινία που ετοιμάζει για το 2025 η Marvel θα διαδώσει τη φήμη των 4 Φανταστικών). H ταινία δεν βγήκε πότε στις κινηματογραφικές αίθουσες και αυτό είναι… ΟΚ, καθώς το πόνημα του Roger Corman, θα πρέπει να διδάσκεται στις σχολές σκηνοθεσίας στο ειδικό μάθημα: «Τι μπορείς να κάνεις όταν στα χέρια σου έχει μηδενικό budget».

    3. Captain America (1990)

    Στις αρχές των 90s, η Marvel Comics σχεδόν… χρεοκόπησε και οι ιθύνοντες της για να σώσουν κάπως την κατάσταση άρχισαν να μοιράζουν τα πνευματικά δικαιώματα των ηρώων τους σε οποιονδήποτε παραγωγό εκδήλωνε ενδιαφέρον. Για αυτό και το Captain America του 1990 αποτελεί την αποθέωση της B-Movie αισθητικής, με τις σκηνές δράσης να χαρίζουν απλόχερα το γέλιο.

    2. Barb Wire (1996)

    Μια ταινία με πρωταγωνίστρια την Pamela Anderson, η οποία βρίσκεται στη λίστα των 10 χειρότερων comic-based των 90s με… διαφορά στήθους. Η εν λόγω ταινία θα σηματοδοτούσε το μεγάλο πέρασμα της Pamela στον κόσμο του κινηματογραφικού, ύστερα από την τεράστια επιτυχία που είχε με το Baywatch. Τελικά, το Barb Wire ήταν τόσο κακό που όχι μόνο δεν απογείωσε την καριέρα της χυμώδους ξανθιάς καλλονής, αλλά μάλλον την… κατακρύμνησε.

    1. Batman and Robin (1997)

    Πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως την χειρότερη comic-based movie όλων των εποχών. Και πράγματι η 4η ταινία στη σειρά Batman απείχε έτη φωτός από τα σκοτεινά αριστουργήματα που υπέγραψε ο Tim Burton. O Joel Shumacher δημιούργησε την πιο cult και συγχρόνως θλιβερή εικόνα για τον Σκοτεινό Ιππότη, αποτελώντας το ακριβώς αντίθετο των ταινιών του Burton και θυμίζοντας περισσότερο την φαντεζί σειρά των 60s. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο απλώς δείτε τις ατάκες του Arnold που υποδύεται τον μανιακό Mr. Freeze και θα καταλάβετε αμέσως τι εννοούμε.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles