14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Joel Tjintjelaar

    Ο Joel Tjintjelaar λατρεύει την ασπρόμαυρη φωτογραφία, κι αυτό φαίνεται χωρίς καν να χρειαστεί να διαβάσετε λεπτομέρειες γι’ αυτόν.

    Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μάθεις ότι έχει σπουδάσει ποινικό δίκαιο και πάντα ονειρευόταν να γίνει αρχιτέκτονας. Μέσω της φωτογραφίας, όμως, βρήκε τον τρόπο να ικανοποιήσει με διαφορετικό τρόπο το ανεκπλήρωτό του όνειρο…

    Έχοντας ως έμπνευση τον Gehry ή τον Calatrava, φωτογραφίζει σημαντικά αρχιτεκτονικά επιτεύγματα ανά τον πλανήτη. Και το αποτέλεσμα των δικαιώνει… Όσο το γιατί προτιμάει την ασπρόμαυρη φωτογραφία, ο ίδιος εξηγεί:

    “Αγαπώ την ασπρόμαυρη φωτογραφία, καθώς με την αφαίρεση του χρώματος η ουσία αντικειμένων, καταστάσεων, τοπίων και ανθρώπων γίνεται πιο εμφανής. Είναι στο χέρι σας το τι θα κάνετε με τις αντιθέσεις, τα φώτα, τα σχήματα και τις γραμμές, ώστε να δώσετε έμφαση στην ουσία ή σ’ αυτό που βλέπετε ως ουσία – καθόλου χρώματα που θα παρασύρουν το μάτι, μόνο συναίσθημα που θα “αιχμαλωτίσει” την καρδιά. Αν το κάνετε σωστά, βέβαια”

    Επιπλέον, αναφέρει ότι δεν του αρέσουν οι λήψεις κατευθείαν μπροστά στην κάμερα, αλλά πιστεύει στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και στην προσωπική απεικόνιση κάθε καλλιτέχνη από τον κόσμο.

    Η κάμερα είναι απλά μία συσκευή, δε διαθέτει μυαλό ή ψυχή, είναι απλά ένα αντικείμενο που “αιχμαλωτίζει” μία κατάσταση, χωρίς καθόλου συναισθήματα. Δεν ενδιαφέρομαι για το όραμα ενός κομματιού hardware, μόνο για το όραμα ενός καλλιτέχνη με μυαλό και ψυχή που αλλάζει την εικόνα με την πραγματικότητά του. Είναι η διαφορά μεταξύ φωτογραφίας και τέχνης.

    Δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες του Joel Tjintjelaar

    1. Empire State Building, New York City

    2. Erasmus Bridge, Rotterdam, Netherlands

    3. Shell-Haus, Berlin, Germany

    4. Lloydkwartier, Rotterdam, Netherlands

    5. Rotterdam, Netherlands

    6. Amsterdam, Netherlands

    7. The Hoftoren, The Hague, Netherlands

    8. Rotterdam, Netherlands

    Πηγή: Twisted Sifter

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles