16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Οι χώρες με το ακριβότερο και το φθηνότερο internet

    Οι περισσότεροι από εμάς ξοδεύουμε αρκετό χρόνο την ημέρα online και δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη κάνουν ακριβώς το ίδιο. Γι’ αυτό, είναι λογικό να ενδιαφερόμαστε αρκετά για το κόστος που απαιτεί η συγκεκριμένη παροχή, καθώς στη χώρα μας παραδοσιακά έχουμε ακριβό internet σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

    Οι χώρες με τις φθηνότερες και ακριβότερες χρεώσεις

    Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ComparetheMarket, η Αιθιοπία είναι η χώρα με το πιο ακριβό ίντερνετ, αφού οι χρήστες καλούνται να πληρώσουν περίπου £307.84 το μήνα. Αυτό είναι περίπου 10 φορές ακριβότερο από την τιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο, που στοιχίζει κατά μέσο όρο £30.99.

    Στη δεύτερη θέση έρχονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με £236.09 το μήνα, με το Κατάρ, τη Ζιμπάμπουε και το Ομάν να ακολουθούν.

    Σε αντίθεση, η Ουκρανία έχει τη χαμηλότερη χρέωση στον κόσμο, με μηνιαίο κόστος μόλις £4.42. Η Ρωσία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με £5.02 το μήνα και ακολουθούν η Ρουμανία και η Μολδαβία. Η μόνη χώρα που συμπληρώνει το top 5 εκτός Ευρώπης είναι η Ινδία, όπου το Internet κοστίζει το μήνα £7.48.

    Η Ελλάδα βρίσκεται στην 49η θέση παγκοσμίως, με μέσο όρο κόστους ευρυζωνικής σύνδεσης τα €32.97 το μήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα δημοφιλέστερα passwords του 2021! Δείτε τα και γελάστε με την ψυχή σας

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles