24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Οι Google Maps γιορτάζουν 15 χρόνια! Αυτή είναι η νέα εμφάνιση και οι αναβαθμίσεις τους

    Το 2005, η Google ξεκίνησε να χαρτογραφεί τον κόσμο. Από τότε ξεπεράστηκαν τα όρια του τι μπορεί να κάνει ένας χάρτης: από το να σας βοηθά να πλοηγείστε εύκολα μεταξύ δυο σημείων, έως  το να σας βοηθά να εξερευνήσετε και να κάνετε τα πράγματα που θέλετε, σε όλο τον κόσμο. Με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να απευθύνονται στο Google Maps για να δουν και να εξερευνήσουν τον κόσμο, σήμερα γιορτάζει 15 χρόνια με νέα εμφάνιση και προϊοντικές αναβαθμίσεις που βασίζονται στο δικό σας feedback.

    Νέα εμφάνιση μέσα και έξω

    Από σήμερα θα δείτε αναβαθμισμένη την εφαρμογή του Google Maps και για Android και iOS, που φέρνει στις άκρες των δακτύλων σας όλα όσα χρειάζεστε μέσα από 5 εύκολα προσβάσιμες: Τα Explore, Commute, Saved, Contribute και Updates.

    • Εξερεύνηση: Ψάχνετε να πάτε κάπου κοντά σας για φαγητό, να απολαύσετε ζωντανή μουσική ή να παίξετε ηλεκτρονικά παιχνίδια; Στο Explore θα βρείτε πληροφορίες, αξιολογήσεις, κριτικές και πολλά άλλα για περίπου 200 εκατομμύρια σημεία στον κόσμο, όπως τοπικά εστιατόρια και αξιοθέατα μιας πόλης.
    • Διαδρομές: Είτε μετακινήστε με αυτοκίνητο είτε με μέσα μαζικής μεταφοράς, το Commute θα εξασφαλίσει ότι ακολουθείτε την πιο εύκολη και σύντομη διαδρομή. Ρυθμίστε τις καθημερινές ενημερώσεις της υπηρεσίας για να έχετε real-time πληροφορίες για την κίνηση, τις ώρες δρομολογίων και προτάσεις εναλλακτικών διαδρομών.
    • Αποθηκευμένα: Οι χρήστες έχουν αποθηκεύσει Περισσότερα από 6.5 δισεκατομμύρια σημεία έχουν αποθηκευτεί από τους χρήστες στο Google Maps—από τον καινούργιο φούρνο στην άλλη άκρη της πόλης, ως το διάσημο εστιατόριο που θα αναζητήσετε στις διακοπές σας. Τώρα, μπορείτε πλέον να βρείτε και να οργανώσετε όλα αυτά τα στοιχεία σε ένα βολικό μέρος. Δείτε αυτά που έχετε αποθηκεύσει, κάντε σχέδια για το επόμενο ταξίδι σας και μοιραστείτε πληροφορίες και συστάσεις σχετικά με τα μέρη που έχετε επισκεφτεί.
    • Συνεισφορά: Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι συνεισφέρουν κάθε χρόνο πληροφορίες που βοηθούν το Google Maps να ενημερώνεται διαρκώς. Με το νέο Contribute, μπορείτε να μοιραστείτε εύκολα γνώσεις τοπικού χαρακτήρα, όπως λεπτομέρειες για δρόμους και διευθύνσεις, σημεία που λείπουν, κριτικές και φωτογραφίες για διάφορες επιχειρήσεις. Κάθε συνεισφορά βοηθά σε μεγάλο βαθμό τους άλλους να μαθαίνουν καινούργια μέρη και να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν.
    • Ενημερώση: Το νέο Updates, σας παρέχει ενημέρωση από τους ειδικούς, τοπικούς εκδότες περιεχομένου κλπ., για καινούργια πράγματα και σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε, όπως το The Infatuation. Εκτός από το να ανακαλύψετε, να αποθηκεύσετε και να μοιραστείτε συστάσεις με το δίκτυό σας, μπορείτε επίσης να συνομιλήσετε απευθείας με τις διάφορες επιχειρήσεις για να απαντήσουν στα ερωτήματά σας.

    Επίσης, αναβαθμίζεται η εμφάνισή του Google Maps με ένα νέο εικονίδιο που αντικατοπτρίζει την εξέλιξη της Google καθώς προχωρά στη χαρτογράφηση του κόσμου. Το σχέδιο βασίζεται στην πινέζα, το αρχικό κεντρικό εικαστικό στοιχείο του Google Maps και αντιπροσωπεύει την αλλαγή, από το να σας οδηγεί στον προορισμό σας στο να σας βοηθά να ανακαλύπτετε νέα μέρη και νέες εμπειρίες.

    Κι επειδή κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα ωραίο πάρτι γενεθλίων, έχετε το νου σας για το επετειακό, θεματικό εικονίδιο με το αυτοκινητάκι, που θα είναι διαθέσιμο για περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά την πλοήγησή σας στο Google Maps.

    Ειδικά για σας, καθ’ οδόν

    Τα νέα χαρακτηριστικά της εφαρμoγής Google Maps σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες, σας βοηθούν να είστε πληροφορημένοι όταν παίρνετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Πέρσι παρουσιάστηκε την πρόβλεψη πολυκοσμίας, για να σας βοηθήσει, βάσει προηγούμενων διαδρομών, να ξέρετε πόσο γεμάτα θα είναι το λεωφορείο, το τρένο ή το μετρό. Για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε καλύτερα τα ταξίδια σας, προσθέτουμε νέες πληροφορίες για το δρόμο σας, βασισμένες στους ταξιδιώτες που πέρασαν πρόσφατα από εκεί, ώστε να μπορείτε να βλέπετε, σύντομα, σημαντικές λεπτομέρειες, όπως:

    • Θερμοκρασία: Για ένα πιο άνετο το ταξίδι τσεκάρετε προκαταβολικά αν οι προηγούμενοι βρήκαν ότι κάνει κρύο ή ζέστη στη διαδρομή.
    • Προσβασιμότητα: Εάν έχετε ειδικές ανάγκες ή χρειάζεστε πρόσθετη βοήθεια, μπορείτε πλέον να εντοπίσετε, γραμμές δημόσιας συγκοινωνίας με προσωπικό βοήθειας, προσβάσιμη είσοδο και θέσεις, προσβάσιμο κουμπί στάσης ή εύκολα ορατό με LED.
    • Μέσα Μεταφοράς Γυναικών: Βρείτε εύκολα αν υπάρχει αποκλειστικό τμήμα για τις γυναίκες ή μέσο μεταφοράς αποκλειστικά για γυναίκες και αν οι υπόλοιποι επιβάτες συμμορφώνονται μ’ αυτό.
    • Ασφάλεια στη διαδρομή: Νιώστε πιο ασφαλείς, γνωρίζοντας αν στο μέσο που χρησιμοποιείτε υπάρχει πρόβλεψη για την ασφάλειά σας, όπως παρουσία φύλακα, εγκατεστημένες κάμερες ασφαλείας ή διαθέσιμη γραμμή βοήθειας.
    • Αριθμός διαθέσιμων οχημάτων: Στην Ιαπωνία για παράδειγμα μπορείτε να διαλέξετε μια διαδρομή με κριτήριο τον αριθμό των οχημάτων που την εξυπηρετούν, ώστε να έχετε αυξημένες πιθανότητες να βρείτε θέση.

    Οι χρήσιμες αυτές πληροφορίες προέρχονται από παλαιότερους επιβάτες, οι οποίοι μοιράστηκαν την εμπειρία τους. Όταν είναι διαθέσιμες, οι πληροφορίες αυτές θα εμφανίζονται κατά μήκος της διαδρομής των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Αν θέλετε να βοηθήσετε μελλοντικούς επιβάτες, μπορείτε να απαντήσετε στη σχετική μικρή έρευνα του Google Maps για την εμπειρία σας από πρόσφατα ταξίδια. Η υπηρεσία αυτή θα ξεκινήσει τν Μάρτιο σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ η διαθεσιμότητά της θα ποικίλει ανάλογα με την περιοχή και τα κατά τόπους γραφεία των δημοτικών συγκοινωνιών.

    Νέα στοιχεία σχετικά με τις διαδρομές θα σας βοηθήσουν να πάρετε πιο ολοκληρωμένες αποφάσεις για τα ταξιδιωτικά σχέδιά σας.

    Αίσθηση προσανατολισμού

    Πέρσι παρουσιάστηκε το Live View για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε γρήγορα, με το Google Maps, ποιο δρόμο να πάρετε όταν ξεκινάτε μια διαδρομή με τα πόδια. Συνδυάζοντας τη ρεαλιστική απεικόνιση του Street View, τη μηχανική εκμάθηση και τους αισθητήρες των smartphone, το Live View του Google Maps σας δείχνει το πού βρίσκεστε, καθώς και οδηγίες προσανατολισμού πάνω στην εικόνα, με τη μορφή της επαυξημένης πραγματικότητας.

    Τους επόμενους μήνες θα επεκταθεί το Live View, δοκιμάζοντας νέες δυνατότητες, που θα ξεκινούν από την αποτελεσματικότερη βοήθεια κάθε φορά που ψάχνετε για ένα σημείο. Έτσι, θα μπορείτε να δείτε γρήγορα πόσο μακριά βρίσκεστε από αυτό ή προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθείτε για να το βρείτε.

    Σύντομα, το Live View θα σας βοηθά να προσανατολίζεστε με νέους τρόπους προς τη σωστή κατεύθυνση.

    https://www.youtube.com/watch?v=6P32IwaU7X0&feature=youtu.be

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles