20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Οι ΗΠΑ βάζουν εμπάργκο στη χρήση αμερικανικών προϊόντων από την ZTE

    Η ΖΤΕ δεν μπορεί πλέον να αγοράζει chips από την Qualcomm, μετά από απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ που “τιμωρεί” την κινεζική εταιρεία για παραβίαση κυρώσεων, οι οποίες τις είχαν επιβληθεί. Η απαγόρευση θα ισχύσει για τα επόμενα επτά χρόνια και, συγκεκριμένα, έως το Μάρτιο του 2025.

    zte-leading-5g-innovations

    Η ZTE παραδέχτηκε την ενοχή της πέρυσι, καθώς παραβίασε αμερικανικές κυρώσεις, εισάγοντας παράνομα στο Ιράν προϊόντα και τεχνολογία που κατασκευάζεται στην Αμερική.

    Ως μέρος της διευθέτησης που ακολούθησε, η ZTE υποσχέθηκε να απολύσει τέσσερις ανώτερους υπαλλήλους της και να “τιμωρήσει” 35 ακόμη, είτε μειώνοντας τα μπόνους είτε επιπλήττοντάς τους. Στη δεύτερη περίπτωση, ωστόσο, οι τιμωρίες δε φαίνεται ότι έχουν επιβληθεί, έτσι αυστηρότερα μέτρα της αμερικανικής κυβέρνησης φέρνουν νέες απαγορεύσεις.

    Το νέο “εμπάργκο” αναμένεται να επηρεάσει αρκετά τη ZTE, καθώς εκτιμάται ότι οι αμερικανικές εταιρείες παρέχουν το 25 έως 30% των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στον εξοπλισμό της. Το φημολογούμενο (και πολυαναμενόμενο) Axon 9, για παράδειγμα, δε θα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τον Snapdragon 845, έτσι υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να μη κυκλοφορήσει και καθόλου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles