12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Οι κάρτες SIM θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σύντομα και στους επεξεργαστές!

    Κάθε χιλιοστό χώρου είναι πολύτιμο όταν προσπαθείς να δημιουργήσεις όλο και πιο περίπλοκα ηλεκτρονικά κυκλώματα και η κάρτα SIM ανέκαθεν αποτελούσε έναν πονοκέφαλο για τους κατασκευαστές συσκευών. Ο γνωστός σχεδιαστής chips για φορητές συσκευές, ARM, ίσως έχει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ο λόγος, για την iSIM, η οποία θα ενσωματώνεται στο ίδιο chip με τον επεξεργαστή. Η ARM αναφέρει ότι η iSIM θα καταλαμβάνει απειροελάχιστο χώρο σε αντίθεση με τις κανονικές SIM κάρτες, χωρίς να υπολογίζεται και το hardware που απαιτείται για την «στέγασή» τους.

    sim card

    Μην περιμένετε όμως η κάρτα SIM να εξαφανιστεί, τουλάχιστον όχι σύντομα. Η τεχνολογία αναπτύχθηκε αρχικά για Internet of Things, όπως ασύρματοι αισθητήρες, που χρειάζονται πρόσβαση σε δίκτυο. Ωστόσο, προκύπτει ένα ερώτημα εδώ. Αν οι πάροχοι θα εγκρίνουν μια τέτοια νέα τεχνολογία. Οι κατασκευαστές συσκευών, ήδη έχουν μια εναλλακτική, την eSIM, που κάνει την εμφάνισή της σταδιακά σε tablets και wearables και πρόσφατα στο Google Pixel. Η ARM πιστεύει ότι οι iSIMs θα γίνουν δεκτές από τους παρόχους, καθώς καλύπτουν τις απαιτήσεις και αφετέρου όσες περισσότερες IoT συσκευές συνδέονται στο δίκτυό τους, σημαίνει περισσότερους πελάτες για αυτούς.

    Η ARM τονίζει ότι έστειλε τα iSIM designs στους συνεργάτες της και αναμένει τα πρώτα chips να γίνουν διαθέσιμα στο τέλος του χρόνου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles