20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Οι κύπριοι δεν αλλάζουν εύκολα τηλεπικοινωνιακό πάροχο: το 85% δηλώνει ικανοποιημένο από την ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο

    Ικανοποιημένη από την ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο δείχνει να είναι η μεγαλύτερη μερίδα των κυπρίων χρηστών του Internet. Συγκεκριμένα, το 85% των Κυπρίων καταναλωτών δηλώνουν είτε “πολύ ικανοποιημένοι” (32%), είτε “αρκετά ικανοποιημένοι” (53%) από την ταχύτητα λήψης download του Διαδικτύου στην Κύπρο. Να σημειωθεί ότι το ποσοστό ικανοποίησης είναι κατά 4 μονάδες μεγαλύτερο από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατατάσσει την Κύπρο στην 11η θέση συγκριτικά με τα 27 κράτη-μέλη.

    Τα πιο πάνω προκύπτουν από την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες στην ΕΕ η οποία καταγράφει τη χρήση και την ικανοποίηση των Ευρωπαίων από τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταξύ των οποίων είναι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο, η σταθερή και κινητή τηλεφωνία, οι δέσμες υπηρεσιών, η περιαγωγή, η χρήση του ενιαιου ευρωπαικου αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και η διεθνής επικοινωνία εντός της ΕΕ. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω έρευνα διεξήχθη τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020 και από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο του 2021 σε 27 κράτη – μέλη και με τη συμμετοχή 27.213 πολιτών της Ε.Ε.

    Σε ότι αφορά την ταχύτητα σύνδεσης upload στην Κύπρο, το 33% και το 52% αντίστοιχα των χρηστών του Internet, δηλώνουν από πολύ έως αρκετά ικανοποιημένοι από την ταχύτητα λήψης της σύνδεσης που έχουν στο σπίτι τους. Το ποσοστό ικανοποίησης είναι και αυτό κατά 3 μονάδες πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατατάσσει την Κύπρο στην 13η θέση συγκριτικά με τα 27 κράτη-μέλη.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με την έρευνα, το 20% των κυπρίων δήλωσε ότι έχει γίνει στόχος ανεπιθύμητων τηλεφωνικών κλήσεων που επιφέρουν στους καταναλωτές επιπλέον χρεώσεις.

    Διστακτικοί στην αλλαγή παρόχου

    Η έρευνα ρώτησε, επίσης, τους Ευρωπαίους για τις συνδρομές τους στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όπως διαπιστώθηκε, παρ’ όλο που οι απαιτήσεις συνδεσιμότητας ήταν υψηλές λόγω της τηλεργασίας, της διαδικτυακής εκπαίδευσης και των online υπηρεσιών ψυχαγωγίας, λίγοι Ευρωπαίοι έκαναν αλλαγές στις συνδρομές τους στο Διαδίκτυο. Σε ότι αφορά την Κύπρο μόνο το 5% των Κυπρίων καταναλωτών προέβηκε σε αλλαγές στην σύνδεση σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης που είχαν στο σπίτι τους. Το ποσοστό αυτό είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 7%.

    Το πιο πάνω αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στην άμεση αντίδραση των παροχέων στην Κύπρο, οι οποίοι προχώρησαν σε δωρεάν αναβαθμίσεις ταχυτήτων μεταφόρτωσης (upload) για διευκόλυνση της τηλεργασίας και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα, είχε την τρίτη υψηλότερη επίδοση (16%) μεταξύ των κρατών – μελών στην αλλαγή παρόχου στη διάρκεια της πανδημίας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles