21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Οι Windows Phone 7.5 συσκευές ΔΕΝ θα αναβαθμιστούν σε Windows Phone 8, αλλά σε WP 7.8

    Είναι επίσημο πια. Η Microsoft δεν θα αναβαθμίσει τις υπάρχουσες WP συσκευές σε Windows Phone 8, κάτι που επιβεβαιώνει τις φήμες που υπήρχαν εδώ και καιρό. Αντίθετα, η εταιρεία θα προσφέρει στις Windows Phone 7.x συσκευές μία ξεχωριστή αναβάθμιση, (Windows 7.8) που θα περιέχει κάποια νέα χαρακτηριστικά, ειδικά όσον αφορά τη σειρά Lumia της Nokia που αφορά εφαρμογές αλλά και βελτιώσεις στους χάρτες, την διαχείριση φωτογραφιών αλλά και τα Music hubs.

    “Πετάει” τις συσκευές που πήραν Windows Phone 7.5 η Microsoft; Όχι ακριβώς. Το αν θα πάρει μία συσκευή τη νέα έκδοση του λειτουργικού που παρουσίασε η εταιρεία, έχει να κάνει με το hardware. Όπως θα διαβάσετε και στην αναλυτική παρουσίαση των νέων χαρακτηριστικών του νέου λειτουργικού, το γεγονός ότι το λειτουργικό υποστηρίζει διπύρηνους επεξεργαστές ή τετραπύρηνους, δεν κάνει καμία διαφορά στα Nokia Lumia 800 ή 900 που είναι μονοπύρηνα. Αυτό δηλώνει και Greg Sullivan στο The Verge. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των νέων χαρακτηριστικών που θα έχουν τα WP8 αφορούν ένα hardware που δεν διαθέτουν τα παλαιότερης τεχνολογίας τηλέφωνα.

    Αντίθετα όμως, οι συσκευές Windows Phone 7.5 θα πάρουν την αναβάθμιση 7.8 το φθινόπωρο που στην όψη τους τουλάχιστον, θα έχουν περίπου την ίδια αίσθηση που θα έχουν και οι Windows Phone 8 συσκευές, εφόσον οι χρήστες θα μπορούν να «παίξουν» με την οθόνη έναρξης.

    Είναι σαφές πως η Microsoft πρέπει να προσπαθήσει να κρατήσει συσκευές που μόλις κυκλοφόρησαν, όπως το Nokia Lumia 900 «φρέσκες». Κι αυτό για δύο λόγους. Και γιατί πρόκειται για αρκετά καλές και αρκετά ακριβές συσκευές, αλλά και γιατί κατά τη γνώμη μας, δεν «πετάς» έτσι έναν τόσο καλό συνεργάτη σου, όπως η Nokia. Το αντίθετο, μπορείς να επενδύσεις σε μία ολόκληρη αναβάθμιση, μόνο και μόνο για να τον στηρίξεις εφόσον σου έχει αποδείξει ότι κάνει πολύ καλή δουλειά. To ίδιο ισχύει και για εταιρείες όπως η HTC με τα Titan και τα Radar, ή η LG, ή η Samsung.

    (Τα προσωπικά σχόλια, ανήκουν στη γράφουσα)

    Update: Διορθώσαμε στο post την αναφορά ότι οι συσκευές που έχουν Windows Phone 7.5, στην αναβάθμιση 7.8 θα διαθέτουν και τους χάρτες της Nokia. Αυτό δεν ισχύει.

    Οι χάρτες της Nokia θα πάρουν μία μικρή αναβάθμιση μόνο για τους κατόχους της σειράς Lumia

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles