20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Οι πιο “παράξενες” εφευρέσεις του κόσμου… Τώρα και σε έκθεση!

    Τι θα έλεγες για μερικά αλεξίπτωτα που μπορούν να σώσουν ένα αεροπλάνο σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης; Ή για μία ομπρέλα που να μπορείς να την κρατήσεις… χωρίς χέρια! Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα μπορείς να τα βρεις στη Διεθνή Έκθεση Εφευρέσεων της Γενεύης. Συγκεντρώνοντας περισσότερους από 789 εκθέτες από 46 χώρες, η σχετική έκθεση πραγματοποιείται για 40η συνεχή χρονιά, αποτελώντας πραγματικά ένα μέρος συνάντησης εφευρετών” από ολόκληρο τον πλανήτη. Ακολουθούν και οι φωτογραφικές αποδείξεις…

    Η Yu Gao κατάγεται από την Κίνα και έχει κατασκευάσει ένα σύστημα προσγείωσης έκτακτης ανάγκης για αεροπλάνα, με τη βοήθεια… ειδικών αλεξίπτωτων. Τώρα, πώς πρέπει να είναι κατασκευασμένα αυτά τα αλεξίπτωτα, για να μπορούν να σηκώνουν ένα αεροπλάνο, δεν το γνωρίζουμε…

    Το “Κουτί του Ποδοσφαίρου” αποτελεί μία εφεύρεση ειδικά για… παιδιά, που φανταζόμαστε ότι θα διασκεδάσει το πιτσιρίκι σας, χωρίς να χρειάζεται πολύ χώρο. Τους επιτρέπει να παίζουν σε μία ποδοσφαιρική αρένα διαστάσεων… μινιατούρας” και έχει εφευρεθεί από τον Βενεζολάνο Jose Pires Tavares.

    Ο Marco Magnini στην παραπάνω φωτό “φοράει” περήφανος την εφεύρεσή του, μια ομπρέλα που μπορεί κάποιος να την κουβαλήσει χωρίς να την κρατάει! “Κοίτα… μπορώ χωρίς χέρια” φαίνεται να αναφωνεί στο τηλέφωνο…

    O Hsia Jung-Wen από την Ταϊβάν παρουσιάζει την εφεύρεσή του, ένα μπιμπερό εξοπλισμένο με ένα ειδικό σχέδιο (στην προκειμένη περίπτωση απεικονίζει μία φάλαινα) που αλλάζει χρώμα, ανάλογα με τη θερμοκρασία του γάλακτος. Καθόλου κακή ιδέα θα λέγαμε…

    Μία εφεύρεση από τη Νότια Κορέα για να δένετε τα κορδόνια των παπουτσιών σας μ’ ένα απλό άγγιγμα. Διαθέτει ειδικό σύστημα που ελέγχει πόσο σφιχτό είναι το δέσιμο και απ’ ό,τι βλέπουμε μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στα αθλητικά σας. Cool!

    Το “παρών” δίνει και ένα χαριτωμένο ρομποτάκι που μας χαιρετάει κιόλας, καθισμένο πάνω σ’ ένα μικρό όχημα. Έχει δημιουργηθεί από το Vaud School of Business and Engineering.

    Ο Αμερικανός Andre Piatetsky παρουσιάζει την εφεύρεσή του, μία βούρτσα μαλλιών με θεραπευτικές ιδιότητες. Μπορεί να αποθηκεύσει μέσα της κάθε είδους λοσιόν, απλώνοντας, με το χτένισμα, τη θεραπεία στο τριχωτό της κεφαλής σας.

    Ο Peng-Jen Chen από την Ταϊπέι παρουσιάζει περήφανος και αυτός την εφεύρεσή του, ένα ηλεκτρικό αναδιπλούμενο ποδήλατο λιλιπούτειων διαστάσεων.

    Ο Yong-Fu Chang από την Ταϊβάν μαζί με δύο χαριτωμένα αρκουδάκια. Μπορούν να συνδεθούν στο Intenet μέσω Wi-Fi και είναι εξοπλισμένα με μικρόφωνα και ηχεία.

    Η Fatma Gultu, από την Τουρκία, με την εφεύρεσή της, μία ειδική συσκευή που εφαρμόζει στα νύχια σας, εμποδίζοντάς τα από τα να στραβώνουν και να καρφώνονται στο δέρμα. Είναι φιλική προς τον ασθενή, μπορεί να την τοποθετήσει ο καθένας μόνος του και είναι κατασκευασμένη από εγκεκριμένα οδοντιατρικά υλικά, ώστε να αποφύγετε εγχειρήσεις και άλλες επιπλοκές από το πουθενά.

    Ο εφευρέτης Lee Beom Seok με μία πολυλειτουργική κρεμάστρα για τα ρούχα σας, που λειτουργεί κατά των βακτηρίων και των οσμών και, ταυτόχρονα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καθαριστής αέρα.

    Ο Manuel Foix Robert και η Victoria Gomez Gamez με την εφεύρεσή τους, μία θήκη κατασκευασμένη από… χαρτομάντηλα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία τροφίμων και φυτών.

    Ο Yung-Chi Lin από την Ταϊπέι παρουσιάζει την εφεύρεσή του, έναν προστατευτικό εξοπλισμό για συνθήκες υψηλής μόλυνσης ή εξαιρετικά τοξικές θέσεις εργασίας.

    Ο Ulli Boehme, με την εφεύρεσή του, το Ball Rider. Ο ίδιος λέει ότι πρόκειται για ένα νέο άθλημα με ένα όχημα το οποίο χρησιμοποιεί μεγάλες μπάλες ως τροχούς.

    Πηγή:  Guardian

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles