15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Οι πρώτες 8K τηλεοράσεις της Sony θα είναι διαθέσιμες στην αγορά αρχές Ιουνίου

    Η Sony Europe ανακοίνωσε σήμερα την τιμή και τη διαθεσιμότητα των νέων τηλεοράσεων ZG9 8K HDR Full Array LED της σειράς MASTER. Οι τηλεοράσεις της σειράς MASTER της Sony αντιπροσωπεύουν την κορυφαία ποιότητα εικόνας διαθέσιμη σε οικιακούς χρήστες, προβάλλοντας εικόνες που μεταφέρουν πιστά την πρόθεση των δημιουργών. Στη σειρά MASTER συγκαταλέγονται μόνο οι κορυφαίες τηλεοράσεις της Sony και προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας, χρώμα, αντίθεση και ευκρίνεια, φτάνοντας το επίπεδο μιας επαγγελματικής οθόνης. Οι τηλεοράσεις της σειράς MASTER διαθέτουν επίσης τη λειτουργία Netflix Calibrated και το IMAX Enhanced για να διασφαλίσουν ότι το περιεχόμενο παρέχεται ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί.

    gNikHxhw

    Οι ZG9 8K HDR Full Array LED της σειράς ΜASTER διαθέτουν τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή εικόνας, X1 Ultimate για ακρίβεια στη λεπτομέρεια και την αντίθεση. Αυτός ο επεξεργαστής παίζει ζωτικό ρόλο στην παράδοση της υψηλής ποιότητας εικόνας στη σειρά MASTER. Ο επεξεργαστής εικόνας X1 Ultimate διαθέτει έναν μοναδικό αλγόριθμο ειδικά σχεδιασμένο για 8Κ περιεχόμενο, που μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει έξυπνα κάθε αντικείμενο στην εικόνα, καταλήγοντας στην απόδοση λεπτομέρειας και αντίθεσης για μια πιο ρεαλιστική εικόνα που αντιπροσωπεύει με μεγαλύτερη ακρίβεια την πρόθεση του δημιουργού. Ο ήχος υψηλής ποιότητας αποτελεί βασικό κομμάτι της συνολικής εμπειρίας, γι’ αυτό και οι ZG9 τηλεοράσεις διαθέτουν τη νέα λειτουργία Sound-from-Picture Reality που αναπαράγει πιστά τη θέση προέλευσης του ήχου στην οθόνη, ώστε όταν οι ηθοποιοί μιλούν, ο ήχος να έρχεται απευθείας από το στόμα τους και όχι από ένα ηχείο μακριά στο κάτω μέρος της τηλεόρασης.

    Οι τηλεοράσεις μεγάλου μεγέθους γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και ο στόχος της Sony με την κυκλοφορία των νέων τηλεοράσεων ZG9 98″ και 85″ είναι να απογειώσει την εμπειρία της μεγάλης οθόνης στο σαλόνι. Προκειμένου να προσφέρει κορυφαία ποιότητα εικόνας σε εξαιρετικά μεγάλες οθόνες, η Sony προσφέρει ακόμα καλύτερη ανάλυση με την πρώτη τηλεόραση 8K HDR για καταναλωτές. Με το διπλάσιο αριθμό οριζόντιων και κάθετων γραμμών, το 8K παρέχει τέσσερις φορές τα pixel των 4Κ τηλεοράσεων (ή 16 φορές την ανάλυση Full HD). Αυτή η υψηλότερη ανάλυση οδηγεί σε μια ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία θέασης, καθώς το 8Κ εξασφαλίζει ότι οι τηλεοράσεις μεγαλύτερου μεγέθους θα έχουν εκπληκτική ανάλυση ακόμα και από πολύ κοντά με σχεδόν καμία διαφοροποίηση των pixel.

    Βέβαια δεν είναι μόνο η ανάλυση που μετράει. Καθώς τα μεγέθη οθόνης των τηλεοράσεων γίνονται μεγαλύτερα, ο επεξεργαστής παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στην ποιότητα εικόνας. Χρησιμοποιώντας έναν μοναδικό αλγόριθμο, ο ισχυρός επεξεργαστής εικόνας X1 Ultimate έχει βελτιστοποιηθεί για να μπορεί να διαχειριστεί τα 33 εκατομμύρια pixel του 8Κ. Ο ίδιος επεξεργαστής δίνει τη δυνατότητα στο 8K X-Reality PRO, το οποίο αναπτύχθηκε πρόσφατα, να αναβαθμίσει οποιοδήποτε περιεχόμενο, ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στην πραγματική ποιότητα εικόνας 8Κ χρησιμοποιώντας μια νέα, αποκλειστική βάση δεδομένων 8K για πιο ακριβή και λεπτομερή αναβάθμιση. Με μακρά ιστορία και τεχνογνωσία στην ανάπτυξη επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών και τηλεοράσεων, η Sony αναγνωρίζει ότι η ακρίβεια στην κατασκευή λεπτών εξαρτημάτων επεξεργασίας σήματος έχει ως αποτέλεσμα μια άμεσα ορατή διαφορά σε ολόκληρη την εικόνα.

    Επιπλέον, έχουν αναπτυχθεί καινούργιες τεχνολογίες αποκλειστικά για 8Κ, για τη σειρά ZG9, συμπεριλαμβανομένου και του Backlight Master Drive με full-array local dimming και 8K X-tended Dynamic Range PRO. Το Backlight Master Drive στη ZG9 προσφέρει εξαιρετικά πυκνά στοιχεία LED, τα οποία ελέγχονται ανεξάρτητα, καταλήγοντας σε μια άνευ προηγουμένου αντίθεση με έντονη φωτεινότητα και βαθιά μαύρα. Επιπροσθέτως, για να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτό το σύστημα οπίσθιου φωτισμού, το 8K X-tended Dynamic Range PRO χρησιμοποιεί την αποθηκευμένη ενέργεια για να αυξήσει έξυπνα τη φωτεινότητα στις περιοχές όπου πρέπει να ενισχυθεί.

    Η ακριβής θέση προέλευσης του ήχου είναι ένας ακόμα βασικός παράγοντας όσο το μέγεθος των τηλεοράσεων μεγαλώνει. Λαμβάνοντας υπόψιν την εμπειρία από το Acoustic Surface Audio των OLED τηλεοράσεων, η Sony έχει επεκτείνει την ιδέα στην τηλεόραση LED ZG9 Full Array LED με τη λειτουργία Acoustic Multi-Audio. Για να αποδίδεται η εμπειρία Sound-from-Picture Reality (όπως ο ήχος βγαίνει πραγματικά από την εικόνα), το Acoustic Multi-Audio στη ZG9 χρησιμοποιεί τέσσερα ηχεία που βλέπουν προς τα εμπρός, δύο στο κάτω μέρος και δύο στην κορυφή – για να αποδώσει πιστά τη θέση προέλευσης του ήχου. Οι θεατές θα νιώθουν τον ήχο να προέρχεται από την οθόνη και όχι από το σημείο όπου βρίσκεται το ηχείο. Επιπλέον, η ZG9 διαθέτει μια λειτουργία με την οποία ο ήχος έρχεται από το κέντρο της οθόνης, για όσους έχουν ρύθμιση home cinema – η τηλεόραση γίνεται το κεντρικό ηχείο. Επιπροσθέτως, η ηχητική εμπειρία ενισχύεται από το Dolby Atmos, το οποίο προσθέτει ένα ευρύ, πλούσιο πεδίο ήχου.

    Η ZG9 διαθέτει επίσης το X-Wide Angle για να διασφαλίσει ότι η εικόνα διατηρεί την ποιότητα και τα χρώματα ζωντανά ανεξάρτητα από τη γωνία θέασης, μειώνοντας τις μεταβολές χρώματος κατά τη θέαση εκτός του άξονα. Επίσης, το X-Motion Clarity ελαχιστοποιεί τη θαμπάδα κινήσεων χωρίς να μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης.

    Οι ZG9 8K HDR Full Array LED τηλεοράσεις της σειράς MASTER διαθέτουν τη λειτουργία Sony Android TV, η οποία υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών από το Google Play™, συμπεριλαμβανομένων του YouTube, του Netflix, του Prime Video και πολλών άλλων (η διαθεσιμότητα ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή). Για να γίνει η τηλεόραση και το σπίτι ακόμη πιο έξυπνα, οι τηλεοράσεις ZG9 και AG9 έχουν ενσωματωμένο το Google Assistant. Επιπροσθέτως, και οι δύο τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένα μικρόφωνα που θα «λύσουν» τα χέρια των χρηστών. Οι θεατές μπορούν απλά να μιλήσουν στην τηλεόραση χρησιμοποιώντας το Google Assistant για να προγραμματίσουν γρήγορα την ημέρα τους, να ανακαλύψουν περιεχόμενο ή να δουν τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και πολλά άλλα. (Η διαθεσιμότητα του Google Assistant διαφέρει ανά περιοχή.) Οι τηλεοράσεις έχουν επίσης τη δυνατότητα σύνδεσης με δημοφιλή «smart» ηχεία, όπως τα LF-S50G και SRS-XB501G της Sony, τη συσκευή Google Home ή τη συσκευή Amazon Echo. Με τα έξυπνα αυτά ηχεία, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν την τηλεόρασή τους και να παρακολουθούν περιεχόμενο απλώς με τη χρήση της φωνής τους – περισσότερες λειτουργίες θα ακολουθήσουν σύντομα.

    Επιπλέον, θα είναι συμβατές με το AirPlay 2 και το HomeKit της Apple. Το AirPlay 2 σας επιτρέπει να μεταφέρετε εύκολα περιεχόμενο από το iPhone, το iPad και το Mac σας απευθείας στη Sony τηλεόραση σας. Παρακολουθήστε ταινίες και εκπομπές από το iTunes και άλλες εφαρμογές βίντεο και δείτε φωτογραφίες απευθείας στην τηλεόραση της Sony. Αναπαραγάγετε μουσική ή ακούστε podcasts μέσω της τηλεόραση και των ηχείων AirPlay 2 σε όλο το σπίτι, έχοντας τα όλα σε συγχρονισμό. Το HomeKit σας επιτρέπει να ελέγχετε εύκολα και με ασφάλεια τα «έξυπνα» οικιακά προϊόντα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Home ή ζητώντας το από το  Siri στις συσκευές της Apple. Οι τηλεοράσεις μπορούν να προστεθούν στην εφαρμογή Home και να συμπεριληφθούν σε σκηνές ή αυτοματισμούς με άλλα εξαρτήματα του HomeKit. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν μια σκηνή «Βραδιά Ταινίας» στην εφαρμογή Home, για να ενεργοποιήσουν εύκολα την «έξυπνη» τηλεόρασή τους, να μειώσουν τα φώτα και απλά να ζητήσουν από το Siri να θέσει σε λειτουργία τη σκηνή. Η υποστήριξη AirPlay 2 και HomeKit θα κυκλοφορήσει στα μοντέλα ZG9, AG9, XG95, XG85 το 2019.

    Οι ZG9 διαθέτουν, ένα νέο, εύχρηστο και έξυπνο τηλεχειριστήριο φωνητικό ελέγχου, σε ένα ομοιόμορφο περίβλημα αλουμινίου, με πιο απλούς χειρισμούς και το RF, για άμεση απόκριση και εύκολο χειρισμό, χωρίς να είναι απαραίτητο το τηλεχειριστήριο να κοιτάει την οθόνη. Ακόμα, ένα νέο περιβάλλον χρήστη προσφέρει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε αγαπημένες εφαρμογές και ρυθμίσεις.

    Διαθέσιμα μεγέθη: 85 “(αρχές Ιουνίου), 98” (μέσα Ιουνίου).

    Για πληροφορίες σχετικά με την τιμή και τη διαθεσιμότητα στην περιοχή σας, επισκεφθείτε την τοπική ιστοσελίδα της Sony: https://www.sony.gr/electronics/tileoraseis/zg9-series

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles