21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Οι πωλήσεις των PC αντιμετωπίζουν τη “μεγαλύτερη σε διάρκεια” πτώση στην ιστορία τους

    pc

    Οι πωλήσεις των “παραδοσιακών” προσωπικών υπολογιστών έχουν μειωθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα και τα “μηνύματα” κάθε άλλο παρά καλά θεωρούνται, καθώς η αγορά αυτή αντιμετωπίζει πτώση πωλήσεων για 5ο συνεχές τρίμηνο, κάτι που αναφέρεται ως η “μεγαλύτερη σε διάρκεια” στην ιστορία τους.

    Οι αποστολές PC σε όλο τον κόσμο έφτασαν τα 76 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κάτι που συνιστά πτώση κατά 10,9% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με μετρήσεις της εταιρείας ερευνών Gartner.

    Όπως αναφέρει η εταιρεία, η εισαγωγή στην αγορά των tablets χαμηλού κόστους έχει “βλάψει” σημαντικά τις πωλήσεις PC, ειδικότερα στις ανερχόμενες οικονομίες.

    “Στις αναδυόμενες αγορές τα φτηνά tablets έχουν γίνει η πρώτη επιλογή computing για πολλούς ανθρώπους οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση αναβάλλουν την αγορά ενός PC” αναφέρει σχετικά ο Mikako Kitagawa, αναλυτής της Gartner.

    Και η εταιρεία ερευνών IDC ωστόσο, στα δικά της στοιχεία, εμφανίζει μείωση 11,4% στις παγκόσμιες αποστολές PC σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο την προηγούμενη χρονιά. Η IDC, που χρησιμοποιεί διαφορετική μέθοδο για τον υπολογισμό των δεδομένων, ανέφερε ότι οι αποστολές τους κατά το δεύτερο τρίμηνο έφτασαν τις 75,6 εκατομμύρια μονάδες.

    Ωστόσο, ανέφερε ότι οι αριθμοί αυτοί είναι καλύτεροι απ’ ό,τι αναμενόταν και είναι πιθανόν να βελτιωθούν το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για μία “αχτίδα” αισιοδοξίας, σε μία ωστόσο δύσκολη και άκρως ανταγωνιστική αγορά, με τους κατασκευαστές να πρέπει να προσπαθούν πλέον αρκετά για να κερδίσουν την προτίμηση των καταναλωτών. Εσείς αλήθεια έχετε ακόμη ένα PC στο σπίτι σας ή σκέπτεστε να αγοράσετε ένα το επόμενο διάστημα;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles