20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οι σκληροί δίσκοι της Western Digital φθάνουν τη χωρητικότητα των 12TB! Αυτό είναι το νέο μοντέλο

    Η Western Digital βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διάθεση ενός νέου σκληρού δίσκου για το χώρο του enterprise. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ο νέος δίσκος έρχεται με χωρητικότητα η οποία φθάνει τα 12TB και θα κάνει το ντεμπούτο του υπό την εμπορική ονομασία HGST. Ο λόγος φυσικά για το νέο Ultrastar He12 το οποίο έρχεται εξοπλισμένο με την τεχνολογία HelioSeal, αποτελούμενος δηλαδή από ήλιο. Η τεχνολογία αυτή δεν επιτρέπει μόνο υψηλότερες χωρητικότητες, αλλά και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τα συμβατικά drives.

    he12-web-400x500-640x0

    Στα πλαίσια μιας γρήγορης εξήγησης να αναφέρουμε τα εξής: Οι σκληροί δίσκοι αποτελούνται από μια κεφαλή η οποία διαβάζει τα δεδομένα από έναν περιστρεφόμενο δίσκο. Σε αυτήν την περίπτωση, τα δεδομένα αποθηκεύονται σε έναν μαγνητικό δίσκο, που τυπικά έχει κάποιο όριο ως προς το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου. Για να αυξήσουν τη συνολική χωρητικότητα του σκληρού δίσκου οι κατασκευαστές ενσωματώνουν περισσότερους περιστρεφόμενους δίσκους (platters) μέσα στο drive. Αλλά, αυτή η γρήγορη περιστροφή, εξαιτίας του βάρους του αέρα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα είδους αντίστασης.

    Κάτι τέτοιο, δε φαίνεται να συμβαίνει με το ήλιο, το οποίο έχει το 1/7 της πυκνότητας του αέρα. Επομένως, οι κατασκευαστές όχι μόνο μπορούν να ενσωματώσουν περισσότερα μαγνητικά platters, αλλά και ο μηχανισμός που κινεί αυτά τα platters συναντά λιγότερη αντίσταση, κάτι που ακολούθως οδηγεί σε μειωμένη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τους συμβατικούς δίσκους αποτελούμενοι από αέρα.

    Ως εκ τούτου, η Western Digital κατάφερε να ενσωματώσει οκτώ συνολικά platters μέσα στο drive, σε σχέση με τα επτά που συναντούσαμε σε παλαιότερα Ultrastar μοντέλα. Πρόκειται για τον πρώτο δίσκο τέτοιου είδους παγκοσμίως, με το κάθε platter να χωρά περίπου 1.5TB δεδομένων. Επίσης περιλαμβάνει χαρακτηριστικά Instant Secure Erase (ISE) και Self-Encrypting Drive (SED) και ο ετήσιος ρυθμός αστοχιών αγγίζει μόλις το 0.35%. Προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την τιμή στην οποία θα κυκλοφορήσει.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles