13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Επιστρέφει στις αίθουσες ο Παπουτσωμένος Γάτος

    Για δεύτερη εβδομάδα στους ελληνικούς κινηματογράφους το ενδιαφέρον του κοινού μονοπωλεί το sequel του Avatar, το οποίο έχει κόψει χιλιάδες εισιτήρια και στη χώρα μας από τις πρώτες μέρες προβολής. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα κάποιες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα. Δείτε τις αναλυτικά παρακάνω:

    Η Συνωμοσία του Καΐρου 

    Δραματικό θρίλερ, σουηδικής και πολυεθνικής συμπαραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Ταρίκ Σαλέχ, με τους Φάρες Φάρες, Ταουφίκ Μπαρχόμ, Μεχντί Ντεμπί, Σεργουάν Χατζί, Μοχάμαντ Μπακρί κα.

    Ο Άνταμ κερδίζει μια θέση στο Πανεπιστήμιο Αλ Αζχάρ, το επίκεντρο της εξουσίας του σουνιτικού Ισλάμ. Λίγο μετά την άφιξή του στο Κάιρο, ο θρησκευτικός ηγέτης του πανεπιστημίου -ο Μεγάλος Ιμάμης- καταρρέει και πεθαίνει μπροστά στους μαθητές του. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την αρχή μιας μάχης με σκοπό την απόκτηση της θέσης του, ενώ ο Άνταμ γίνεται σύντομα πιόνι στην αδίστακτη διαμάχη επικράτησης μεταξύ της θρησκευτικής και της πολιτικής ελίτ της Αιγύπτου.

    Aftersun

    Δραματική ταινία, βρετανικής και αμερικάνικης παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Σάρλοτ Γουέλς, Πολ Μεσκάλ, Φράνκι Κόριο, Σίλια Ρόουλσον-Χολ κα.

    Μια γυναίκα θυμάται τις διακοπές που πέρασε μικρή, με τον χωρισμένο πατέρα της, στη διάρκεια ενός καλοκαιριού χαμένου βαθιά στη μνήμη, αλλά καθοριστικού και για τους δυο.

    Η Λεοπάρδαλη του Χιονιού

    Ντοκιμαντέρ, γαλλικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Μαρί Αμιγκέ και Βενσάν Μινιέ.

    Ο Βενσάν Μινιέ, ένας από τους πιο διακεκριμένους φωτογράφους της άγριας ζωής, μαζί με τη σκηνοθέτιδα Μαρί Αμιγκέ και τον συγγραφέα και φυσιοδίφη Σιλβέν Τεσόν, θα βρεθούν για αρκετές εβδομάδες στα οροπέδια του Θιβέτ, για να εντοπίσουν τη λεοπάρδαλη του χιονιού, ένα από τα πλέον ακριβοθώρητα και απρόσιτα αιλουροειδή.

    Ο Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία

    Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, αμερικάνικης παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Τζόελ Κρόφορντ.

    Ο τολμηρός Παπουτσωμένος Γάτος που ζει στην παρανομία, ανακαλύπτει ότι έχει πληρώσει το βαρύ τίμημα για το πάθος του για κίνδυνο, αφού έχει κάψει τις οκτώ από τις εννέα ζωές του. Η ανάγκη του να ανακτήσει αυτές τις ζωές θα στείλει τον Παπουτσωμένο Γάτο στην πιο μεγάλη του αναζήτηση.

    Army Baby

    Φαρσοκωμωδία, ελληνικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα και με πρωταγωνιστή τον τραγουδιστή Ίαν Στρατή. Παίζουν οι Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Τάσος Παλατζίδης και Γιώργος Γιαννόπουλος και μια σειρά από νέους ηθοποιούς.

    Παραμονές Χριστουγέννων, σε ένα στρατόπεδο κάπου στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον ‘Έβρο κι ένα ταξί αφήνει στην πύλη ένα ασυνόδευτο μωρό, το οποίο στέλνει η μητέρα του στον πατέρα – φαντάρο που κάνει τη θητεία του…

    Διαβάστε επίσης: Εισπρακτική… αποτυχία το Black Adam για τη DC – Πάγωσαν τα σχέδια για sequel (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles