22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Πρεμιέρα για την ανατρεπτική κωμωδία “Τα Πάντα Όλα”

    Βρισκόμαστε πλέον μια “ανάσα” από το άνοιγμα των θερινών σινεμά. Μια ακόμα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά σήμερα, με ενδιαφέρουσες ταινίες να κάνουν πρεμιέρα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν στις αίθουσες τα εξής:

    Τα Πάντα Όλα (Everything Everywhere All at Once)

    Κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ, με τους Μισέλ Γεό, Στέφανι Χσου, Κε Χε Κουάν, Τζένι Σλέιτ, Τζέιμι Λι Κέρτις κ.ά.

    Η Έβελιν, μία εξουθενωμένη Κινεζοαμερικανίδα, όχι μόνο δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον πατέρα, τον σύζυγο και την κόρη της, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους φόρους της. Όταν της δίνεται η δυνατότητα να μεταπηδήσει σε άλλα σύμπαντα, τίποτα δεν την έχει προετοιμάσει για αυτό που την περιμένει.

    Η Μνήμη του Δολοφόνου (Memory)

    Θρίλερ, αμερικανικής παραγωγής του 2022 σε σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ, με τους Λίαμ Νίσον, Γκάι Πιρς, Μόνικα Μπελούτσι, Χάρολντ Τόρες, Ρέι Στίβενσον, Ταζ Άτουαλ, Ρέι Φίρον κ.ά.

    Ο Άλεξ Λιούς είναι ένας έμπειρος εκτελεστής, φημισμένος για τη διακριτική του ακρίβεια. Όταν αρνηθεί να ολοκληρώσει τη δουλειά για μια επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση, μετατρέπεται σε στόχο και πρέπει να κυνηγήσει όσους τον θέλουν νεκρό. Ο βετεράνος πράκτορας του FBI, η Λίντα Άμιστεντ και ο Μεξικανός κατάσκοπος Χιούγκο Μάρκεζ αναλαμβάνουν να ακολουθήσουν το σωρό πτωμάτων που αφήνει στο πέρασμά του ο Άλεξ. Κυνηγημένος από εγκληματίες και FBI, o Άλεξ έχει όλα τα εφόδια να ξεφύγει, εκτός από ένα- παλεύει με την απώλεια μνήμης που επηρεάζει κάθε του κίνηση και δυσκολεύει τον στόχο του. Όσο οι λεπτομέρειες θολώνουν και οι εχθροί πλησιάζουν…

    Άινμπο: Πριγκίπισσα του Αμαζονίου

    Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, περουβιανής και αμερικανικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Χοσέ Ζελάντα και Ρίτσαρντ Κλάους.

    H 13χρονη Άινμπο ζει στα βάθη του Αμαζονίου με τη φυλή της. Μια μέρα, η Άινμπο ανακαλύπτει πως η φυλή της κινδυνεύει. Όχι μόνο απειλείται από το κακό πνεύμα του Γιακουρούνα, αλλά και ολόκληρη η ζούγκλα καταστρέφεται από ανθρώπους που την εκμεταλλεύονται για βιομηχανική εξόρυξη. Μαζί με το κωμικό δίδυμο πνευματικών οδηγών, τον αξιολάτρευτο Ντίλο και τον αγαθούλη Βάκα, η Άινμπο αποφασίζει να σώσει τη φυλή της.

    Προβάλλονται ακόμη οι ταινίες:

    Ο Κήπος των Φίντζι Κοντίνι: Αντιρατσιστικό δράμα του Βιτόριο ντε Σίκα, βραβευμένο το 1970 με το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας και τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, σε επανέκδοση και ψηφιακά επεξεργασμένη κόπια.

    Kerr: Αλληγορικό τουρκικό ψυχολογικό θρίλερ του Ταϊφούν Πιρσελίμογλου, που βραβεύτηκε στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αττάλειας με το “Χρυσό Πορτοκάλι” και είναι -εκτός από τουρκικής- και ελληνογαλλικής παραγωγής (2021).

    Διαβάστε επίσης:

    Αναβάλλεται η πρεμιέρα του Super Mario Bros.-Στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2023 (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles