22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Στις αίθουσες ο Δράκουλας του Nicolas Cage

    Η καλοκαιρινή περίοδος έχει ξεκινήσει, με αποτέλεσμα αρκετές νέες ταινίες να κάνουν από σήμερα πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Προτάσεις υπάρχουν σχεδόν για κάθε προτίμηση, αυτό που ξεχωρίζει όμως είναι η ταινία Renfield με τον Nicolas Cage να ενσαρκώνει το θρυλικό Δράκουλα.

    Επιστροφή στη Σεούλ 

    Δραματική ταινία, γαλλικής και καμποτζιανής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Ντέιβι Τσου, με τους Τζι-Μιν Παρκ, Γκουκα Χαν, Κουανγκ-ροκ Ο, Κιμ Σουν-γιούνγκ κα.

    Η Φρέντι, μια νεαρή Γαλλίδα ασιατικής καταγωγής, ταξιδεύει κρυφά από τη μητέρα της στη Νότια Κορέα για να συναντήσει τους βιολογικούς γονείς της. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι πως βάσει της νομοθεσίας, πρέπει να δώσουν και οι δύο τη συγκατάθεσή τους γι’ αυτή τη συνάντηση αλλιώς το ταξίδι της δεν έχει νόημα.

     Το έγκλημά μου 

    Κωμωδία μυστηρίου, γαλλικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν, με τους Νάντια Τερεσκίεβιτς, Ρεμπέκα Μάρντερ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ντάνι Μπουμ, Φαμπρίς Λουκινί, Αντρέ Ντισολιέ κα.

    Στο Παρίσι της δεκαετίας του ’30, μια όμορφη, νέα, άφραγκη κι ατάλαντη ηθοποιός, κατηγορείται για τη δολοφονία ενός διάσημου παραγωγού. Με τη βοήθεια της καλύτερης της φίλης, μιας νεαρής άνεργης δικηγόρου, αθωώνεται λόγω αυτοάμυνας. Μία νέα ζωή με δόξα και φήμη ξεκινάει, μέχρι τη στιγμή που η αλήθεια αποκαλύπτεται.

    Renfield

    Κωμωδία τρόμου, αμερικάνικης παραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Κρις ΜακΚέι, με τους Νίκολας Kέιτζ, Νίκολας Χουλτ, Οκαουφίνα, Μπεν Σβαρτς, Τζένα Κάνελ, Μπράντον Σκοτ κα.

    Ο Ρένφιλντ, βοηθός του Κόμη Δράκουλα, αναγκάζεται να προμηθεύει με θηράματα τον κύριό του και να του προσφέρει ό,τι ζητήσει, ανεξάρτητα από το πόσο ευτελές είναι. Αλλά τώρα, μετά από αιώνες σκλαβιάς, ο Ρένφιλντ είναι έτοιμος να δει αν υπάρχει ζωή έξω από τη σκιά του Άρχοντα του Σκότους…

    Sisu

    Πολεμική περιπέτεια, φινλανδικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Γιαλμάρι Χελάντερ, με τους Γιόρμα Τομίλα, Ακσελ Χένι, Τζακ Ντούλαν κα.

    Όταν ένας απόστρατος αξιωματικός ανακαλύπτει χρυσάφι στην ερημιά τής Λαπωνίας, προσπαθεί να μεταφέρει τον θησαυρό του στην πόλη, αλλά βρίσκει μπροστά του στρατιώτες των ναζί, με επικεφαλής έναν βάρβαρο αξιωματικό των SS.

    Ας Ξημερώσει Ειρήνη 

    Δραματική κωμωδία, παλαιστινιακής και ισραηλίτικης παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Εράν Κολίριν, με τους Άλεξ Μπακρί, Τζούνα Σουλεϊμάν, Σαλίμ Ντο, Εχάμπ Σαλαμί κα.

    Ο Σάμι ζει στην Ιερουσαλήμ με τη σύζυγο και το παιδί του. Η πρόσκληση για τον γάμο του αδελφού του τον αναγκάζει να επιστρέψει στο παλαιστινιακό χωριό όπου και γεννήθηκε. Αφού ολοκληρώνεται ο γάμος και δίχως κάποια εξήγηση, οι ισραηλινές δυνάμεις περικυκλώνουν το χωριό. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι ένας χάος, με τον Σάμι να βλέπει να καταρρέουν τα πάντα γύρω του.

    Τηλεφώνησε στη Τζέιν 

    Δραματική ταινία, αμερικάνικης παραγωγής 2022, σε σκηνοθεσία Φίλις Νάγκι, με τους Ελίζαμπεθ Μπανκς, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ, Κρις Μεσίνα κα.

    Στα ’60s η άμβλωση απαγορευόταν σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. Μια ομάδα γυναικών ενώθηκαν και εξασφάλισαν στα κρυφά αμβλώσεις σε περίπου 12.000 γυναίκες.

    To Kαλύτερο Παιχνίδι του Κόσμου 

    Κωμωδία, γαλλικής παραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Τζέιμς Χουτ, με τους Ζαμέλ Ντεμπούζ, Ντανιέλ Οτέιγ, Σιμόν Φαλιού, Αλίς Μπελαϊντί, Άννα Σερβίνκα κα.

    Ο Σαμί για να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειας του αναλαμβάνει δουλειά ως νυχτοφύλακας, σε ένα πολυκατάστημα με είδη πολυτελείας που ανήκει στον Φιλίπ, τον πλουσιότερο άνθρωπο στη Γαλλία. Στα γενέθλια του κακομαθημένου γιου του, θα ανοίξει το τμήμα παιχνιδιών του πολυκαταστήματος για να πάρει όποιο παιχνίδι θέλει. Ο γιος του θα διαλέξει τον Σάμι…

    Προβάλλονται ακόμη οι ταινίες:

    Αγάπη Ξανά (“Love Again”)

    Αμερικάνικη αισθηματική κομεντί του 2023 και σε σκηνοθεσία Τζέιμς Στρας και κινηματογραφικό ντεμπούτο της Σελίν Ντιόν. Μια νεαρή κοπέλα που πενθεί την απώλεια του αρραβωνιαστικού της, συνεχίζει να του στέλνει μηνύματα στο κινητό του γιατί της λείπει. Εκείνο που αγνοεί, όμως, είναι πως ο αριθμός έχει μεταφερθεί σε έναν άλλο λογαριασμό, ο οποίος ανήκει σε έναν δημοσιογράφο. Με τη βοήθεια της Σελίν Ντιόν θα προσπαθήσει να την βρει. Πρωταγωνιστούν οι Σαμ Χιούαν και Πριγιάνκα Τσόπρα.

    Υπνωτιστές (“Hypnotic”)

    Αστυνομική ταινία μυστηρίου, αμερικάνικης παραγωγής του 2023, που υπογράφει ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και πρωταγωνιστεί ο Μπεν Άφλεκ.

    Εντυπωσιακή δράση και ανεξήγητα μεταφυσικά μυστήρια συνδέονται, όταν ένας ντετέκτιβ, αποφασισμένος να βρει την εξαφανισμένη του κόρη, θα βρεθεί εγκλωβισμένος σε μια σειρά απίστευτων γεγονότων, ενώ παράλληλα ερευνά και περίεργες ληστείες τραπεζών. Με τη βοήθεια μιας μέντιουμ, καταδιώκει και καταδιώκεται από έναν φονιά, τον μοναδικό άνθρωπο που κρατά το κλειδί για την εύρεση του χαμένου του κοριτσιού. Παίζουν ακόμη οι Άλις Μπράγκα, Γουίλιαμ Φίκτνερ, ΤζέιΝτι Μπάρντο κα.

    Γουίνι το Αρκουδάκι: Αίμα και Μέλι 

    Ταινία τρόμου, βρετανικής παραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Ρις Φρέικ Γουότερφιλντ.

    Ο Γουίνι το Αρκουδάκι και το Γουρουνάκι, ξεμένουν μόνοι τους όταν ο Κρίστοφερ τους αφήνει για να πάει στο κολέγιο. Για να επιβιώσουν σύντομα αγριεύουν και βρίσκουν μια νέα πηγή τροφής, το αίμα, το οποίο τους δημιουργεί μια ακόρεστη λαχτάρα…

    Διαβάστε επίσης:

    Barry: Διαθέσιμος ο 4ος και τελευταίος κύκλος της βραβευμένης σειράς (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles