20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Στις αίθουσες το “Beau Is Afraid” με το Joaquin Phoenix

    Ακόμη μια κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά σήμερα. Η ταινία που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το “Beau Is Afraid”, με το Joaquin Phoenix να υπόσχεται μια ανεπανάληπτη ερμηνεία, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες ακόμα προτάσεις που καλύπτουν κάθε προτίμηση. Αναλυτικά, σήμερα κάνουν πρεμιέρα:

    Λουνάνα, Ένα Γιακ μέσα στην Τάξη

    Δραματική ταινία, παραγωγής 2020 Μπουτάν, σε σκηνοθεσία Πάου Τσόινινγκ Ντόρχι, με τους Σεράμπ Ντορχί, Ουγκιέν Νορμπού, Κουτζάν Βαγκντί κα.

    Ένας νεαρός δάσκαλος στο σύγχρονο Μπουτάν, παραμελεί τα καθήκοντά του, αφού ετοιμάζεται να φύγει στην Αυστραλία για να γίνει τραγουδιστής. Οι προϊστάμενοί του, υπό μορφή τιμωρίας, τον στέλνουν να ολοκληρώσει την υπηρεσία του στο πιο απομακρυσμένο σχολείο του κόσμου, στο χωριό Λουνάνα. Μετά από οκτώ ημέρες εξαντλητικής πεζοπορίας για το χωριό, συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αποχαιρετήσει τις δυτικότροπες ανέσεις του. Κι ενώ ετοιμάζεται να παραιτηθεί και να φύγει, οι δυσκολίες της καθημερινότητας των θαυμάσιων μαθητών του αρχίζουν να τον συγκινούν…

     Ευλογία (“Βenediction”)

    Βιογραφικό δράμα, βρετανικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Τέρενς Ντέιβις, με τους Τζακ Λόουντεν, Πίτερ Καπάλντι, Σάιμον Ράσελ Μπέιλι, Ρίτσαρντ Γκούλντινγκ, Τζέρεμι Ιρβάιν, Τζέμα Τζόουνς κα.

    Η ταραγμένη ζωή του ποιητή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου Ζίγκφριντ Σασούν, που επέζησε από τη φρίκη του πολέμου και βραβεύτηκε για την ανδρεία του, αλλά άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση όταν έληξε η θητεία του.

    Ο Μπο Φοβάται 

    Κωμωδία τρόμου, αμερικάνικης παραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Άρι Άστερ, με τους Χοακίν Φίνιξ, Νέιθαν Λέιν, Έιμι Ράιαν, Πάτι, Λουπόν, Κάιλι Ρότζερς κα.

    Ο Μπο είναι ένας αγχωτικός και μάλλον παρανοϊκός άντρας που ξεκινάει μια, πέρα από κάθε πραγματικότητα, οδύσσεια με σκοπό να φτάσει σε ένα σπίτι μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας του, ενώ θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τους μεγαλύτερους φόβους του στην απίθανη αυτή διαδρομή του.

     Στα Ίχνη του Δολοφόνου

    Αστυνομικό θρίλερ, αμερικάνικης παραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Νταμιάν Σιφρόν, με τους Σεϊλίν Γούντλεϊ, Μπεν Μέντελσον, Γιοβάν Αντέπο, Nτάρσι Λόρι, Ραλφ Άινεσον, Μαρκ Καμάτσο, Ρόζμαρι Ντάνσμορ κα.

    Μια αστυνομικός που παλεύει με τους δαίμονες του παρελθόντος, αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση ενός άγριου εγκλήματος και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τον δολοφόνο.

    Προβάλλονται ακόμη οι ταινίες:

    Μάλιστα Σεφ! (“La Brigade”)

    Γαλλική κομεντί του 2022.

    Μια ανερχόμενη βοηθός σεφ, που είναι έτοιμη για το μεγάλο βήμα της, να ανοίξει το δικό της εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, θα ατυχήσει και αντί να βρεθεί στα σαλόνια, θα πρέπει να μπει στα αλώνια μιας προσφυγικής δομής για ανήλικους ως μαγείρισσα.

    Κάτσε στα’ Αβγά σου (“Little Eggs”)

    Μεταπασχαλινό animation με κοκκόρια και πουλάδες και χρυσά αυγά, από το Μεξικό και σε σκηνοθεσία των Γκαμπριέλ Ρίβα Παλάσιο Αλατρίστε, Ροντόλφο Ρίβα Παλάσιο Αλατρίστε.

    Διαβάστε επίσης: The Flash: Νέο trailer και… «πολυσυμπαντικός» χαμός! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles