20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Οι Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχοι στρατεύονται στη μάχη αντιμετώπισης του κορωνοϊού

    Στοιχεία στις υγειονομικές υπηρεσίες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, δίνουν η Vodafone, η Deutsche Telekom, η Orange και πέντε ακόμα πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ευρώπη.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters οι πάροχοι κινητών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών έχουν έρθει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχοντας στις ευρωπαϊκές υγειονομικές υπηρεσίες δεδομένα γεωγραφικής θέσης των χρηστών τους, με σκοπό την παρακολούθηση της εξάπλωσης της φονικής ασθένειας σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης.

    Οι εταιρείες από την Ιταλία την Αυστρία, την Ισπανία και αλλού προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να δώσουν ακόμα ένα εργαλείο στις υγειονομικές υπηρεσίες προκειμένου να γίνει εφικτό το πώς και πού μεταδίδεται ο ιός.

    Η Κομισιόν σημειώνει ότι η χρήση των δεδομένων αυτών θα γίνει ανώνυμα, προκειμένου να προστατεύεται η ιδιωτική ζωή των συνδρομητών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και να μην υπάρχουν ανησυχίες περί παρακολούθησης των κατόχων smartphones.

    Ένα άλλο στοιχείο που ξεκαθαρίζει η Κομισιόν είναι ότι τα δεδομένα αυτά θα διαγραφούν οριστικά μόλις περάσει η κρίση της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλοι οι ειδικοί περί της προστασίας των προσωπικών δεδομένων τονίζουν ότι μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται σε αντίθεση με τους Κανονισμούς που η ίδια έχει θέσει και γίνεται, προφανώς, εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο κόσμος ολόκληρος λόγω του κορωνοϊού. Πάντως, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Ευρώπης σημειώνει ότι οι συνθήκες είναι έκτακτες, επομένως είναι αποδεκτή η εν λόγω πρωτοβουλία.

    Αξίζει να σημειωθεί  ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες ιχνηλάτησης των επαφών και των κινήσεων των πολιτών λόγω του κορωνοϊού, έχουν αναληφθεί και από άλλες χώρες, όπως η Ταϊβάν και η Σιγκαπούρη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles