11.4 C
Athens
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
More

  Οικία Λέλας Καραγιάννη: Δήμος Αθηναίων & Microsoft φροντίζουν για την ψηφιακή κατάρτιση 4.000 κατοίκων

  H Oικία Λέλας Καραγιάννη, αγωνίστριας της Αντίστασης στην κατοχή, ανοίγει τις πόρτες της ξανά και ο Δήμος Αθηναίων τη μετατρέπει σε χώρο ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων για όλη την Κυψέλη.

  YAN00461

  Πρόκειται για μία σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων με τη Microsoft και τη μη κυβερνητική οργάνωση Social Innov, μέσω της οποίας περισσότεροι από 4.000 πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προγράμματα πληροφορικής και ψηφιακών μέσων. Στο κτίριο θα φιλοξενηθούν επίσης ομιλίες και ημερίδες για θέματα τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας.

  img_48981519736020

  Τη νέα εποχή για την οικία της Λέλας Καραγιάννη παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος τόνισε ότι «οι πολίτες της Αθήνας πρέπει να έχουν πρόσβαση στα νέα εργαλεία που οδηγούν στην κοινωνία της πληροφορίας και της γνώσης» και επεσήμανε: «Στην ιστορική κατοικία της ηρωίδας της Αντίστασης, Λέλας Καραγιάννη, το ένδοξο παρελθόν έρχεται να συναντήσει το μέλλον των τεχνολογικών προκλήσεων. Με την ενεργή υποστήριξη της Microsoft στην ψηφιακή εκπαίδευση των κατοίκων της πόλης, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι οι συνεργασίες είναι ο καλύτερος, αν όχι ο μόνος δρόμος, για να απαντήσουμε στις σύγχρονες προκλήσεις».

  Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το πρόγραμμα START, που υλοποιείται από τη Social Innov με την υποστήριξη της Microsoft. Το πρόγραμμα START θα αναπτύξει δράσεις εκμάθησης ψηφιακών δεξιοτήτων για τους κατοίκους της γειτονιάς της Κυψέλης και της ευρύτερης περιοχής.

  img_49821519736275

  Όπως δήλωσε η CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Πέγκυ Αντωνάκου, «Το START για εμάς ήταν ένα όνειρο, που σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Ξέρετε, ένα κτίριο μπορεί να αλλάξει μια γειτονιά, μια γειτονιά μπορεί να αλλάξει μια πόλη και μια πόλη μια ολόκληρη χώρα». Ταυτόχρονα τόνισε ότι: «Εμείς από το χώρο της τεχνολογίας έχουμε μία επιπλέον ευθύνη να διασφαλίσουμε πως όλοι οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε αυτή, ώστε να μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τους. Ειδικά στην Κυψέλη, συνυπάρχουν άνθρωποι από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες, πολιτισμούς. Όλοι, ανεξαιρέτως έχουν δικαίωμα στη γνώση. Είμαι σίγουρη ότι με το START θα βοηθήσουμε τους νέους της πόλης να δημιουργήσουν το μέλλον που ονειρεύονται και το κτίριο αυτό θα αποτελέσει μια πολυπολιτισμική κυψέλη γνώσης, τεχνολογίας, επιχειρηματικότητας, ιδεών”.

  YAN00586

  Μαθητές, άτομα τρίτης ηλικίας, άνεργοι που αναζητούν μία νέα ευκαιρία, αλλά και μετανάστες, θα μπορούν να εκπαιδευτούν σε μαθήματα πλοήγησης στο Διαδίκτυο, δημιουργίας ιστοσελίδων, προγραμματισμού, τρισδιάστατης εκτύπωσης, ενώ θα τους δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια για την καινοτομία και για εξειδικευμένα τεχνολογικά θέματα.

  YAN00605

  Στο κτίριο έχουν ήδη διαμορφωθεί δύο αίθουσες με 10 υπολογιστές σε κάθε μία, για εκπαιδευτική χρήση, ένα εργαστήριο με τρισδιάστατο εκτυπωτή και εξοπλισμό Arduino, καθώς και μία αίθουσα ομιλιών. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος δεξιοτήτων.

  Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στον Οδικό Χάρτη για την Ψηφιακή Αθήνα που ανακοίνωσε ο Γιώργος Καμίνης τον Ιανουάριο του 2018, στοχεύοντας στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών, αποτελεσματικότερων λύσεων και περισσότερης διαφάνειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας. Το ιστορικό κτίριο περιήλθε στην ιδιοκτησία του δήμου Αθηναίων το έτος 1997.

  YAN00476

  YAN09768

  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.startproject.gr.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles