13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Οικιακά τεστ εξπρές για τον κορωνοϊό, που θα πωλούνται ακόμη και στο Amazon, ετοιμάζει η Μεγάλη Βρετανία!

    Ένα νέο γρήγορο τεστ αντισωμάτων του νέου κορωνοϊού θα είναι σύντομα διαθέσιμο στη Μεγάλη Βρετανία. Μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα μέσα σε 10 με 15 λεπτά, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να ευελπιστεί ότι τα τεστ αυτά (έχουν ήδη αγοραστεί 3.5 εκατομμύρια) θα “αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού” σχετικά με τον κορωνοϊό.

    Ουσιαστικά, πρόκειται για τεστ που πραγματοποιούνται με τρύπημα του δαχτύλου και σας ενημερώνουν για το αν έχετε αντισώματα του ιού Sars-COV2 που προκαλεί την ασθένεια COVID-19. Αν δηλαδή έχετε μολυνθεί στο παρελθόν από κορωνοϊό (καθώς η ανίχνευση αντισωμάτων στο αίμα, δείχνει ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα έχει ανταποκριθεί στον κορωνοϊό).

    Βέβαια, να διευκρινιστεί ότι τα τεστ αυτά δεν μπορούν να σας πουν αν ο ιός είναι ενεργός και αφορούν άτομα που είχαν συμπτώματα και ανάρρωσαν, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν είναι πλέον μολυσματικοί και μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία ή στην κοινωνική τους ζωή με ασφάλεια.

    Τα κιτ δοκιμής περιλαμβάνουν μία αποστειρωμένη βελόνα, με την οποία μπορείτε να λάβετε μία σταγόνα αίμα από το δάκτυλό σας. Αυτό αναμειγνύεται με υγρό στο κιτ και αναλύεται για την παρουσία αντισωμάτων, με το αποτέλεσμα να βγαίνει σε 10 με 15 λεπτά.

    Προς το παρόν, πραγματοποιείται το τελικό στάδιο των δοκιμών πριν την εμπορική διάθεση, ενώ αναμένεται να διατεθούν μέσω Amazon αλλά και στα φαρμακεία σε ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles