20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    OJO… και το Switch αποκτάει τον “δικό” του projector!

    Πριν να κυκλοφορήσει το Nintendo Switch αρκετές ήταν οι συζητήσεις που αφορούσαν στις δυνατότητες του dock του, για το ποια δηλαδή θα μπορούσε να ήταν η χρησιμότητα του stand που “δέχεται” στο εσωτερικό του την κονσόλα και στη συνέχεια την “βοηθάει” ώστε να προβάλλει περιεχόμενο (στα 1080p) σε οποιαδήποτε τηλεόραση.  Όταν βγήκε η νέα κονσόλα διαπιστώσαμε ότι το dock τελικά δεν ήταν παρά ένα είδος πλαστικού κέλυφους που απλώς φυλάσσει την τροφοδοσία και την HDMI θύρα που επιτρέπει τη σύνδεση της κονσόλας με την τηλεόραση (επιτρέποντας την εξαγωγή σήματος στα 1080p). Η USB Type-C θύρα που υπάρχει στο Switch απλώς «κουμπώνει» στην ειδική υποδοχή του dock και έτσι αυξάνεται η παρεχόμενη ενέργεια. Ωστόσο, μία ομάδα από fans του Switch, αποφάσισε να επεκτείνει την ιδέα του dock, δημιουργώντας τον OJO έναν προτζέκτορα που είναι όμως και… dock για το Switch!

    OJO 1

    Η ιδιαίτερη αυτή συσκευή είναι η πρώτη του συγκεκριμένου είδους και οι εμπνευστές της ισχυρίζονται ότι θα μπορεί να προβάλλει εικόνες σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια. Οι δημιουργοί του OJO σκοπεύουν να καταστήσουν το εν λόγω «υβριδικό» Dock ικανό να προβάλλει εικόνες που θα φτάνουν σε μέγεθος ακόμη και τις 120 ίντσες στα 200 lumens, ενώ μάλιστα η συγκεκριμένη συσκευή έρχεται με μία μπαταρία χωρητικότητας 20.000mAh που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες της κονσόλας να φορτίζουν το Switch, αλλά και άλλες mobile συσκευές, λειτουργώντας ουσιαστικά όπως ένα τεράστιο powerbank. Οι εκπλήξεις βέβαια που προσφέρει το OJO δεν σταματούν εδώ, καθώς η συσκευή θα διαθέτει μία HDMI input, όπου οι χρήστες του θα μπορούν να προσθέσουν μία οποιαδήποτε άλλη συσκευή (όπως για παράδειγμα ένα laptop) και να προβάλλουν content, αλλά και ενσωματωμένα ηχεία στέρεο.

    OJO 2

     

    Το δυσάρεστο είναι ότι το OJΟ  δεν είναι έτοιμο, καθώς πρόκειται για ένα prototype, ωστόσο οι δημιουργοί του στοχεύουν να αναζητήσουν στο μέλλον χρήματα μέσω της crowdfunding πλατφόρμας Indiegogo, όποτε και θα σας ενημερώσουμε για την πορεία και την εξέλιξη του εν λόγω εξαιρετικά πρωτότυπου project…

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles