21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Όλοι στη μάχη απέναντι στον COVID-19! Η Ford ξεκινάει την παραγωγή αναπνευστήρων και ιατρικού εξοπλισμού!

    Στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από το ξέσπασμα του Κορονοϊού COVID-19, η κατάσταση στα νοσοκομεία χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά κρίσιμη έως… δραματική!  Μάλιστα, οι περισσότερες νοσοκομειακές μονάδες έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν έντονες ελλείψεις όχι μόνο σε ιατρικό προσωπικό, αλλά και σε μηχανήματα και ιατρικό εξοπλισμό. Πολλές εταιρείες σπεύδουν να συνδράμουν και μία από αυτές είναι και η ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία της Ford, η οποία σε συνεργασία με την General Electric και την ξεκίνησαν το πρόγραμμα “Apollo”, το οποίο αφορά στην μαζική παραγωγή αναπνευστήρων και άλλου είδους ιατρικών μηχανημάτων.

    Οι αναπνευστές και το υλικό που θα παραχθεί αναμένεται να γίνει δωρεά στα νοσοκομεία των Η.Π.Α, σε μια προσπάθεια να υποστηριχθούν οι δομές υγείας που αυτή τη στιγμή δέχονται τρομακτική πίεση. Η συνεργασία ανάμεσα στις τρεις εταιρείες θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός αναπνευστήρα νέας γενιάς που θα κυκλοφορήσει μαζικά, ενώ παράλληλα θα ετοιμαστούν και prototypes για ειδικά μηχανήματα που σχετίζονται με τον καθαρισμό του αέρα. Η Ford έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των εταιρειών που επιχειρούν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα που κινδυνεύει και βέβαια δεν είναι μόνη, καθώς από τη Razer μέχρι την Tesla του Elon Musk, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια προσπάθεια από εταιρείες – κολοσσούς ώστε ο εφιάλτης του Κορονοϊού να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles