18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Μία οθόνη για τα… γυαλιά σας από την Olympus

    Μία εβδομάδα μετά τη θεαματική επίδειξη του “Project Glass” στο Google I/O, η ιαπωνική Olympus καταθέτει τη δική της πρόταση στην κατηγορία του wearable computing, με την ανακοίνωση ενός prototype μοντέλου οθόνης, που μπορεί να προσαρτηθεί στα γυαλιά σας.

    Η οθόνη προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth με smartphones και χρησιμοποιεί την οπτική τεχνολογία της ίδιας της Olympus για να μεγιστοποιήσει την προβολή του έξω κόσμου. Σε αντίθεση με το “Project Glass”, ωστόσο, η πρόταση της Olympus δε φαίνεται να περιλαμβάνει φωτογραφική μηχανή – μία περίεργη επιλογή για εταιρεία που διαθέτει φωτογραφικά προϊόντα.

    Σύμφωνα με το δελτίο τύπου (στα ιαπωνικά) για τα MEG4.0, η συσκευή διαθέτει οθόνη WVGA (320×240 pixels), βάρος 30 γραμμάρια και έως και 8 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας της (σε διαλείπουσα χρήση) ή 2 ώρες (σε συνεχή προβολή). Περιλαμβάνει ακόμη ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο που εντοπίζει τη θέση του κεφαλιού σας και αντιδρά ανάλογα.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Olympus πειραματίζεται με oθόνες που φοριούνται στο… κεφάλι, καθώς η εταιρεία εργάζεται σε σχετικά prototypes από το 2005. Το timing, βέβαια, αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο, καθώς συσκευές τύπου wearable computing φαίνεται ότι θα αρχίσουν να παίρνουν σιγά-σιγά το δρόμο προς την αγορά σε τιμές σχετικά προσιτές…

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles