33.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
More

  Όμιλος SOFTONE: Σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης με αύξηση πλέον του 40% σε έσοδα και κέρδη

  Τα ισχυρά οικονομικά του αποτελέσματα και τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που κατέγραψε μέσα στο 2022 ανακοίνωσε ο Όμιλος Εταιρειών SOFTONE, κορυφαίος πάροχος Cloud-based λύσεων business software στην ελληνική και κυπριακή αγορά.

  Αναλυτικότερα, ισχυρές επιδόσεις παρουσίασαν όλοι οι δείκτες απόδοσης του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένων του κύκλου εργασιών που αυξήθηκε κατά +40,7% (αγγίζοντας τα €36,2 εκ.) και της κερδοφορίας EBITDA που εμφάνισε αύξηση +33% (€8,3 εκ.).

  Αναφορικά με το πρώτο 3μηνο του 2023, ο κύκλος εργασιών έχει διαμορφωθεί στα €11 εκ., καταγράφοντας αύξηση +40,8%, ενώ αντίστοιχα η κερδοφορία ανήλθε στα €4,6 εκ., μια αύξηση της τάξεως του 42,6%.

  Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2023, ο Όμιλος SOFTONE υπολογίζει ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα €49 εκ., με EBITDA €12,8 εκ. θέτοντας τις βάσεις για ακόμη πιο ισχυρές επιδόσεις και το 2024. Επιπλέον, εκτιμάται ότι η συμμετοχή των Cloud υπηρεσιών θα εκτοξευθεί στο 57% το 2023, σημειώνοντας αύξηση +64%. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2022, τα επαναλαμβανόμενα έσοδα (recurring revenue) ξεπέρασαν το 75% του συνολικού κύκλου εργασιών, επιβραβεύοντας πρακτικά τη διαχρονική επένδυση του Ομίλου SOFTONE στο Cloud και το μοντέλο Software-as-a-Service (SaaS).

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών SOFTONE, κ. Πάνος Μαρτίνης, δήλωσε: «Τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα του 2022 αλλά και η θετική εξέλιξη των δεικτών και κατά την τρέχουσα χρονιά, πιστοποιούν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ηγετική θέση του Ομίλου SOFTONE, ως απόρροια του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού και της ισχυρής διαφοροποίησης του επιχειρηματικού του μοντέλου. Με εχέγγυα την τεχνολογική καινοτομία, το ισχυρότερο δίκτυο συνεργατών, τις στοχευμένες εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες με εδραιωμένες εταιρείες εξειδικευμένων εφαρμογών λογισμικού, ο Όμιλος SOFTONE οδηγεί σταθερά τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά του business software, παράγοντας υψηλή αξία για όλα τα μέλη του οικοσυστήματός του. Πιστοί στο στρατηγικό μας πλάνο, συνεχίζουμε δυναμικά να αναπτύσσουμε bestinclass προϊόντα και υπηρεσίες που καθιστούν τον Όμιλο SOFTONE τον κορυφαίο 360ο πάροχο λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού στην ελληνική αγορά».

  Στρατηγική Ηγεσίας

  Διαθέτοντας υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, ο Όμιλος SOFTONE ακολουθεί ένα επιτυχημένο εμπορικό μοντέλο που διασφαλίζει την ηγετική του θέση στην αγορά και διαμορφώνει ακόμη καλύτερες προοπτικές για το 2023. Η στρατηγική του οργανισμού βασίζεται σε έξι άξονες ανάπτυξης:

  Δίκτυο 600+ εξειδικευμένων συνεργατών. Αριθμώντας πάνω από 600 εταιρείες σε όλη την Ελλάδα και 4.500 προγραμματιστές και συμβούλους (με 10.000+ πιστοποιήσεις), το δίκτυο συνεργατών του Ομίλου SOFTONE αναπτύσσει μακροχρόνιες σχέσεις αξίας με τις επιχειρήσεις, υλοποιώντας λύσεις που ανταποκρίνονται απόλυτα στις απαιτήσεις της λειτουργίας τους. Ειδικότερα, για το 2022, η συνολική εκτιμώμενη παραχθείσα αξία του οικοσυστήματος του Ομίλου SOFTONE ξεπέρασε τα €89 εκ., με πρόβλεψη αυτή να υπερβεί τα €120 εκ. το 2023.

  Πρωτοπορία στο Cloud και τεχνολογίες αιχμής. Με περισσότερους από 50.000 πελάτες στο Cloud, η συμμετοχή των Cloud υπηρεσιών επί του συνολικού κύκλου εργασιών του Ομίλου, ανήλθε στο 47% το 2022 – ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό ακόμη και για τα δεδομένα της ευρύτερης αγοράς της ΝΑ Ευρώπης (με τάση να υπερβεί το 57% στο τέλος του 2023).

  Στρατηγικές εξαγορές με ισχυρή στόχευση. Με στόχο την επέκταση σε νέες αγορές και τη δημιουργία άμεσων συνεργειών, ο Όμιλος SOFTONE προχώρησε σε πέντε στοχευμένες εξαγορές την περίοδο 2022-23 (Ελλάδα: IMPACT, cosmoONE, REGATE και AppSoft, Ρουμανία: QBS). Αξίζει να σημειωθεί πως η ένωση των εταιρειών SoftOne, IMPACT και cosmoONE επιτυγχάνει τη διασύνδεση 350.000 επιχειρήσεων (προμηθευτών και πελατών) σε μία κοινή πλατφόρμα, ενώ αυτή των 2 πρώτων ειδικότερα, έχει οδηγήσει στη δημιουργία του μεγαλύτερου Πιστοποιημένου Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στην Ελλάδα, ο οποίος έχει ήδη διαβιβάσει περισσότερα από 100 εκ. παραστατικά (το 70% του συνόλου των παραστατικών που έχουν διαβιβαστεί στην πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ από λύσεις ΥΠΑΗΕΣ).

  Διευρυμένο portfolio λύσεων business software. Η εμπορική αξιοποίηση μίας σειράς προϊόντων και υπηρεσιών που αναπτύσσονται in-house, σε συνδυασμό με την ενσωμάτωση των εταιρειών που έχουν εξαγοραστεί, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων ψηφιακών λύσεων που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μετασχηματισμού τόσο των back-office όσο και των front-office διαδικασιών των σύγχρονων επιχειρήσεων.

  Σταθερή διείσδυση σε διεθνείς αγορές. Επενδύοντας επί σειρά ετών στην επέκταση των δραστηριοτήτων του στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, ο Όμιλος SOFTONE διαθέτει πλήρως στελεχωμένα γραφεία σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο, αναπτύσσει σταθερά το δίκτυο των συνεργατών του και εξελίσσει τα προϊόντα του ώστε να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις λειτουργίας των τοπικών επιχειρήσεων, επιτυγχάνοντας το 2022 αύξηση του κύκλου εργασιών, στις συγκεκριμένες αγορές, άνω του 50%.

  Πολυδιάστατο Executive Team και ΔΣ διεθνούς εμβέλειας. Η στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου SOFTONE υλοποιείται με συνέπεια από την έμπειρη και καταρτισμένη διοικητική ομάδα του Ομίλου, η οποία πλαισιώνεται από ένα μετοχικό συμβούλιο καταξιωμένων προσωπικοτήτων, με διευρυμένη οπτική, εκτεταμένη γνώση και ισχυρή θέληση για πρωτοπορία και καινοτομία.

  Με βάση τη μεθοδική υλοποίηση του μακρόπνοου στρατηγικού σχεδιασμού του, και όχημα τη δυναμική που αποπνέουν οι επιδόσεις του 2022, ο Όμιλος SOFTONE θα επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του στο άμεσο μέλλον, καθοδηγώντας σταθερά τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά του business software.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles