BREAKING

One UI 3.1: Αποκλειστικές λειτουργίες της σειράς Galaxy S21 διαθέσιμες στις σειρές Galaxy S20, Galaxy Note20 και Galaxy Z με νέα αναβάθμιση!

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι η πρόσφατη αναβάθμιση One UI 3.1 είναι πλέον διαθέσιμη στις σειρές Galaxy S20 (Galaxy S20, Galaxy S20+, και Galaxy S20 Ultra, Galaxy S20 FE), Galaxy Note20 (Galaxy Note20, Galaxy Note20 Ultra), καθώς και στα Galaxy Z Fold2 και Galaxy Z Flip.[1] Με την αναβάθμιση αυτή, οι χρήστες των παραπάνω σειρών αποκτούν δυνατότητες που ήταν αποκλειστικά διαθέσιμες στη σειρά Galaxy S21, όπως οι νέες λειτουργίες κάμερας για αποτύπωση και επεξεργασία εκπληκτικών φωτογραφιών και βίντεο και έξυπνες νέες λειτουργίες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα.

«Η Samsung έχει δεσμευτεί ότι οι συσκευές της εταιρείας θα συνεχίζουν να παρέχουν σύγχρονες εμπειρίες κινητής καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους», δήλωσε ο TM Roh, President και Head of Mobile Communications Business στη Samsung Electronics. «Αφού ανακοινώσαμε ότι θα υποστηρίξουμε αναβαθμίσεις για τρεις γενιές λειτουργικού συστήματος Android (OS)  σε επιλεγμένες συσκευές Galaxy, περνάμε στο επόμενο και διασφαλίζουμε ότι οι χρήστες  μας θα έχουν ισχυρές νέες λειτουργίες αμέσως μόλις είναι διαθέσιμες, με αναβαθμίσεις όπως η One UI 3.1».

Δυναμικές φωτογραφιών και βίντεο με έξυπνες λειτουργίες κάμερας

Το Galaxy S21 με One UI 3.1 εισήγαγε απίστευτες νέες καινοτομίες κάμερας, καθιστώντας εφικτή τη λήψη εκπληκτικών φωτογραφιών και την καταγραφή βίντεο επαγγελματικού επιπέδου. Πλέον, αυτές τις λειτουργίες είναι διαθέσιμες και στους κατόχους των Galaxy S20 με την αναβάθμιση One UI 3.1.

Καμία στιγμή δεν χάνεται με τη βελτιωμένη λειτουργία Μίας Λήψης[2] που αποτυπώνει μια πληθώρα στατικών λήψεων και βίντεο, ταυτόχρονα, με ένα μόνο άγγιγμα.

 

Μια λήψη

Χάρη στο One UI 3.1, ο χρήστης αποκτά το νέο εργαλείο Διαγραφής Αντικειμένων για την επίτευξη της τέλειας φωτογραφίας. Μετά τη λήψη, χρησιμοποιώντας αυτό το έξυπνο εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών, ο χρήστης μπορεί να περικόψει ανεπιθύμητα στοιχεία της εικόνας, εύκολα και γρήγορα. Έτσι, πατώντας απλώς στην περιοχή που θέλει να αφαιρέσει από το κάδρο, αυτό επιλέγεται και διαγράφεται αυτόματα.

[Διαγραφή Αντικειμένων]

Το One UI 3.1 διαθέτει βελτιωμένη λειτουργία αυτόματης εστίασης αφής και ελέγχου αυτόματης έκθεσης (touch autofocus and autoexposure controller[3]), καθιστώντας ευκολότερη την προσαρμογή της εστίασης και της φωτεινότητας των φωτογραφιών, για αποτύπωση της καλύτερης λήψης, κάθε φορά. Με ένα swipe αριστερά ή δεξιά, οπουδήποτε στην οθόνη, οι χρήστες μπορούν πλέον να επεξεργαστούν τη φωτεινότητα της εικόνας, πριν τη λήψη της φωτογραφίας.

[Λειτουργία αυτόματης εστίασης αφής και ελέγχου αυτόματης έκθεσης]

Το One UI 3.1 εισάγει, επίσης, τη λειτουργία Multi Mic Recording [4], η οποία, όταν βρίσκεται σε ρύθμιση Pro Video, επιτρέπει στο χρήστη να καταγράψει ήχο ταυτόχρονα από το τηλέφωνο και από μια συνδεδεμένη Bluetooth συσκευή, όπως τα Galaxy Buds Pro, Buds Live και Buds+ [5]. Με τον τρόπο αυτό, η λειτουργία Multi Mic Recording ενισχύει τη δημιουργικότητα, για βίντεο που φαίνονται και ακούγονται τέλεια, είτε πρόκειται για vlogging, την αφήγηση και περιγραφή μιας λήψης ή την ηχογράφηση φωνής και μουσικών οργάνων, ξεχωριστά, για πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

[Multi Mic Recording]

Οι καλύτερες λήψεις και οι αγαπημένες στιγμές αποθηκεύονται στο ενημερωμένο Gallery[6], που πλέον ταξινομεί και ομαδοποιεί τα βίντεο και τις φωτογραφίες, για ευκολότερη πλοήγηση.

Έξυπνες νέες λειτουργίες που ενισχύουν την καθημερινότητα

Ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει στις Ρυθμίσεις της συσκευής τη νέα έκδοση της λειτουργίας Προστασίας για ξεκούραστα μάτια[7] του One UI 3.1, που προσαρμόζει αυτόματα το μπλε φως, ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Οι πιο θερμοί τόνοι της λειτουργίας Eye Comfort Shield βοηθούν το χρήστη να αποκοιμηθεί ευκολότερα τη νύχτα, ενώ η συσκευή μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να προσαρμόζει αυτόματα τα χρώματα της οθόνης κατά τη διάρκεια της ημέρας, δίνοντας παράλληλα στο χρήστη τη δυνατότητα εξατομίκευσης του προγράμματος.

[Προστασία για ξεκούραστα μάτια]

Η ιδιωτικότητα των χρηστών είναι ιδιαίτερα σημαντική και, πλέον, το One UI 3.1 διευκολύνει τον έλεγχο του περιεχομένου που διαμοιράζεται. Υπάρχει η δυνατότητα κατάργησης των μεταδεδομένων της τοποθεσίας πριν την κοινοποίηση φωτογραφιών, ενώ η λειτουργία Private Share[8] επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει την πρόσβαση στο περιεχόμενο που στέλνει αλλά και τον χρόνο που αυτό θα είναι διαθέσιμο.

[Κατάργηση δεδομένων τοποθεσίας]

Με το νέο One UI 3.1 εγκατεστημένο στις συσκευές, η εμπειρία του οικοσυστήματος Galaxy είναι ομαλή και απρόσκοπτη. Εκτός από την αξιόπιστη επιφάνεια διεπαφής που διευκολύνει την εναλλαγή μεταξύ τηλεφώνου και Galaxy Buds Pro, Buds Live και Buds+[9] , η λειτουργία Auto Switch διασφαλίζει πως ο ήχος μεταφέρεται και στην αντίστοιχη Galaxy συσκευή κατά την εναλλαγή. Ο χρήστης μπορεί να απολαύσει καλύτερο το αγαπημένο του τραγούδι ή podcast, με πιο ρεαλιστικό ήχο, συνδέοντας το συμβατό τηλέφωνο με τα Galaxy Buds Pro χάρη στη λειτουργία 360 Audio.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το One UI, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.samsung.com/one-ui.

*******

[1] Το One UI 3.1 θα διατίθεται από τις 18 Φλεβάρη στις συσκευές των σειρών Galaxy S20, Note20, Z Fold2 και Z Flip, καθώς και στα S10, Note10, και Fold, A71, A51, A90, A80, A70, και A50. Η διαθεσιμότητα ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή και τον πάροχο.

[2] Η λειτουργία Μίας Λήψης αποτυπώνει φωτογραφίες και βίντεο, διάρκειας μέχρι και 15 δευτερολέπτων.

[3] Η λειτουργία διατίθεται με το One UI 3.0

[4] Η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο για τις σειρές Galaxy S20, S20 FE, Note20, Z Fold2, Z Flip 5G. Η λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη σε Galaxy smartphones ή tablets με One UI 3.1 ή νεότερο, και μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί στις ρυθμίσεις Bluetooth®. Απαιτείται η χρήση ίδιου λογαριασμού Samsung στις συσκευές. Η διαθεσιμότητα της λειτουργίας ενδέχεται να διαφέρει ανά εφαρμογή.

[5] Διατίθεται ξεχωριστά.

[6] Η λειτουργία διατίθεται από το One UI 3.0

[7] Η λειτουργία Προστασίας για ξεκούραστα μάτια είναι απενεργοποιημένη στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις Ρυθμίσεις. Η  SGS, ηγέτιδα εταιρεία πιστοποιήσεων διεθνώς, απένειμε στην οθόνη της σειράς Galaxy S21 πιστοποίηση Eye Care (Φροντίδας Ματιών) βάσει της δυνατότητάς της να μειώσει δραστικά τις επιβλαβείς συνέπειες του μπλε φωτός. Η πιστοποίηση είναι διαθέσιμη στο www.sgs.com.

[8] Η λειτουργία Private Share ισχύει μεταξύ Galaxy smartphones με Android P ή νεότερο. Απαιτείται η λήψη της εφαρμογής για αποστολή/λήψη Private Share link.

[9] Για τα Buds Live και Buds+, απαιτείται η αναβάθμιση λογισμικού software. Η αναβάθμιση λογισμικού ξεκινά από τα τέλη Φλεβάρη.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment