19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    OnePlus 5: Αξιοποίησε στο έπακρο τις δυνατότητες του smartphone σου και του Oxygen OS με αυτά τα tips

    Η OnePlus κατάφερε να δημιουργήσει ένα καλό το όνομα στην αγορά, παρουσιάζοντας ποιοτικές και οικονομικά προσιτές προτάσεις, με το OnePlus 5 να μην αποτελεί εξαίρεση. Είναι κομψό, λεπτό και εξαιρετικά ισχυρό, εφόσον στο εσωτερικό του συναντάμε τον Snapdragon 835 και τα 8GB RAM. Η AMOLED οθόνη με την οποία εξοπλίζεται είναι φωτεινή και ζωντανή, ενώ το σύστημα διπλής κάμερας της συσκευής που συναντάμε στο πίσω μέρος, είναι σε θέση να βγάλει ορισμένες από τις πιο ποιοτικές φωτογραφίες που έχουμε δει φέτος από smartphone της εταιρείας.

    Αλλά ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά που συναντά κανείς στο OnePlus 5, είναι το OxygenOS, το οποίο δημιούργησε η εταιρεία για τη συσκευή και το οποίο βασίζεται στο Android 7.1.1 Nougat. Μπορείς να εξατομικεύσεις πλήρως την home screen, να βάλεις μοναδικά φίλτρα και εφέ στις φωτογραφίες σου, να δημιουργήσεις συντομεύσεις και πολλά άλλα πράγματα τα οποία θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε παρακάτω.

    oneplus-5-soft-gold-back-hand-2-640x0

    Πως να εξατομικεύσεις την homescreen του OnePlus 5

    Η homescreen του OnePlus είναι απλή και λιτή, αλλά αν δεν είστε ευχαριστημένοι με τις επιλογές της OnePlus μπορείτε να την προσαρμόσετε στις επιθυμίες σας. Προσπαθήσετε να αγγίξετε και να κρατήσετε το δάχτυλό σας σε ένα κενό μέρος της αρχικής οθόνης, τότε εμφανίζονται στο κάτω μέρος τρεις επιλογές. «Wallpapers», «Widgets» και «Settings». Τα δυο πρώτα λίγο πολύ δηλώνουν από μόνα τους περί τίνος πρόκειται. Ειδικότερα, με το πρώτο μπορείτε να επιλέξετε ως φόντο μια εικόνα από την γκαλερί και με το δεύτερο να επιλέξετε, να τοποθετήσετε και να αλλάξετε τα widgets της homescreen που έχετε εγκαταστήσει από το Play Store. Αλλά στο τρίτο, (Settings) εκεί είναι που τα πράγματα γίνονται πολύ πιο ενδιαφέροντα.

    Στην ενότητα αυτή θα βρείτε διάφορες συντομεύσεις που μπορείτε να ενεργοποιήσετε από εκεί και να επιτελέσετε στην homescreen με τα δάχτυλά σας. Στην ίδια ενότητα βρίσκετε μια πληθώρα επιλογών που σου επιτρέπει να δώσεις στην homescreen την μορφή που εσύ θέλεις και εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σου.

    oneplus5_big_22

    Εξατομίκευση του «Self» στο OnePlus 5

    Μήπως οι συντομεύσεις εφαρμογών αρχίζουν να καταναλώνουν περισσότερο χώρο και αυτός φθάνει στο τέλος του; Κανένα απολύτως πρόβλημα. Η λύση που προτείνουμε είναι το Shelf. H OnePlus το έχει ενεργοποιημένο εκ προεπιλογής, αλλά αν χρειαστεί να το ενεργοποιήσετε από μόνοι σας, η διαδικασία είναι απλή. Επιλέξτε ένα άσπρο σημείο του launcher, πατήστε στο Customize και επιλέξτε το Enable Shelf. Από εκείνο το σημείο και μετά, το άνοιγμα του Self είναι πανεύκολη υπόθεση, καθώς με swipe προς το αριστερό μέρος αυτό εμφανίζεται. Δεν επιθυμείτε ένα συγκεκριμένο widget; Απλά, στο Self κάντε scroll σε αυτό που θέλετε να αφαιρέσετε, πατήστε και κρατήστε το σε αυτήν κατάσταση και στη συνέχεια θα πρέπει να το σύρετε προς τα δεξιά μέχρι να εμφανιστεί ένα εικονίδιο κάδου.

    Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεις για την κάμερα του OnePlus 5

    Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του OnePlus 5, είναι το σύστημα διπλής κάμερας της συσκευής. Συγκεκριμένα, εξοπλίζεται με έναν αισθητήρα των 16-MP(f/1.7 aperture) και έναν ακόμη των 20-MP (f/2.6 aperture). Ανοίγοντας την εφαρμογή της κάμερα, ο χρήστης μπορεί να διαπιστώσει τις διάφορες λειτουργίες λήψης φωτογραφιών, από την απλή Photo mode ως την πιο σύνθεση Pro mode. Ξεχωρίζει το Portrait Mode, η λειτουργία πορτραίτου δηλαδή που σου επιτρέπει να πραγματοποιήσεις λήψη μιας φωτογραφίας εστιάζοντας στο υποκείμενο αυτής και θολώνοντας το παρασκήνιο. Μπορεί βέβαια κάποια φορά η συσκευή σου να βγάλει ένα προειδοποιητικό μήνυμα, όταν για παράδειγμα οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι οι ιδανικές, αλλά το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα εντυπωσιάζει. Με τη λειτουργία «Pro», μπορείς να μεταβείς σε πιο προηγμένες ρυθμίσεις, όπως του ISO, της ισορροπίας, της εστίασης και λοιπών. Εκεί, μπορείς να ενεργοποιήσεις και την λήψη RAW, που κάνει τους τύπους των αρχείων πιο φιλικούς στο edit από προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών.

    Μερικά tips για να καλύτερη αυτονομία μπαταρίας

    Για να μπορέσεις να πετύχεις μεγαλύτερη διάρκεια αυτονομίας θα πρέπει να προβείς στις εξής ενέργειες: Ενεργοποίησε το Dark Mode για το smartphone σου, καθώς μια τέτοια κίνηση είναι ιδιαίτερα φιλική για την AMOLED οθόνη, καθώς τα pixel της οθόνης απενεργοποιούνται για να αναπαραστήσουν το μαύρο χρώμα, εξοικονομόντας έτσι σημαντική ποσότητα ενέργειας. Και το Adaptive brightness βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς προσαρμόζει την φωτεινότητα της οθόνης ανάλογα με το διαθέσιμο φως. Θα θελήσεις ίσως να απενεργοποιήσεις και το «Ambient display», που κάνει την οθόνη να ενεργοποιείται όταν υπάρχει μια νέα ειδοποίηση.

    Μην ξεχνάμε ότι η συσκευή υποστηρίζει και την γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας. Για να διαπιστώσεις ότι αυτή φορτίζει πράγματι σε κατάσταση fast charge θα πρέπει στην οθόνη να εμφανιστεί το Dash charging.

    dash2

    Πως να χρησιμοποιήσεις τον Alert Slider;

    Το OnePlus 5 έχει ένα φυσικό πλήκτρο, που τα περισσότερα smartphones δεν το διαθέτουν. Έναν slider για την εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών «Silent». «Ring» και «Do Not Disturb». Μπορείς να προσαρμόσεις πλήρως την λειτουργία Do Not Disturb και τι ειδοποιήσεις θα λαμβάνεις μεταβαίνοντας στο Settings > Alert Slider > Do Not Disturb.

    Για ακόμη περισσότερες συντομεύσεις και χειρονομίες, μπορείτε να δείτε τον σύνδεσμο της πηγής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles