19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    OnePlus 9 Pro Hands-On Review: “Επιδόσεις και camera που σας εκτοξεύουν στο… διάστημα”!

    H OnePlus έχει καταφέρει το τελευταίο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή fanbase. Όλοι οι “ψαγμένοι” users πλέον πίνουν νερό στο όνομα της εταιρείας, η οποία έχει συνδεθεί δικαίως με το υψηλό performance. Από την πρώτη στιγμή που η OnePlus έκανε την εμφάνιση της, είναι εμφανές ότι διψάει για ακόμη μεγαλύτερη καινοτομία και πράγματι σε κάθε launch flagship προϊόντων της αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο! Αν και όλοι γνωρίζουμε ότι το performance είναι ένα κομμάτι που την ενδιαφέρει και την χαρακτηρίζει, ωστόσο με τη πρόσφατη σειρά OnePlus 9 (που αποτελείται από ένα core και ένα pro μοντέλο), η πετυχημένη εταιρεία επιχειρεί να κοιτάξει τον ανταγωνισμό κατάματα και στον τομέα του mobile photography. Για να πετύχει λοιπόν το στόχο της ένωσε τις δυνάμεις της με την Hasselblad, ένα από τα πιο γνωστά και ποιοτικά brands από τον χώρο των καμερών. Το αποτέλεσμα; Εκτός από ταχύτητες πιο γρήγορες και από τον άνεμο και ποιοτικές φωτογραφίες που θα κάνουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς χρήστες να μείνουν… με ανοικτό το στόμα. Ας μην χρονοτριβούμε όμως άλλο και ας βουτήξουμε στον κόσμο του OnePlus 9 Pro, μιας premium high-end ναυαρχίδας που σχεδιάστηκε για να πατήσει στην κορυφή και… ακόμη παραπέρα!  

    Ξεκινώντας με το design του OnePlus 9 Pro, ο κομψός και εξαιρετικά elegant σχεδιασμός είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς με το OnePlus 9 Pro. Με λεπτό πλαίσιο αλουμινίου 2,2 mm, η συσκευή είναι πολύ καλά ισορροπημένη και άνετη στο κράτημα ακόμη και για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, η κυρτή οθόνη του OnePlus 9 Pro έχει βελτιστοποιηθεί προσεκτικά για να ελαχιστοποιηθεί ο αποχρωματισμός και τα λάθη. Επιπλέον, το OnePlus 9 Pro προσφέρει βαθμολογία IP68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη.

    Η εντυπωσιακή QHD + οθόνη 120Hz ενσωματώνει τεχνολογία οθόνης επόμενης γενιάς που βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την απόδοση του παιχνιδιού. Το Fluid Display 2.0 του OnePlus 9 Pro διαθέτει μια νέα γενιά προηγμένης τεχνολογίας για φορητές οθόνες, ενσωματώνοντας τεχνολογία πολυκρυσταλλικού οξειδίου χαμηλής θερμοκρασίας (LTPO), την πιο προηγμένη τεχνολογία backplane που χρησιμοποιείται σε οθόνες OLED υψηλών προδιαγραφών και μια γρήγορη απόκριση αφής για παιχνίδια. Η τεχνολογία LTPO επιτρέπει στην οθόνη του OnePlus 9 Pro να προσαρμόζει αυτόματα το ρυθμό ανανέωσης από 120 Hz έως 1 Hz για να ταιριάζει με το τρέχον σενάριο χρήστη, με αποτέλεσμα σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Η τεχνολογία Hyper Touch σάς δίνει επίσης πολύ πιο γρήγορο χρόνο απόκρισης όταν παίζετε συγκεκριμένα παιχνίδια, αυξάνοντας το sampling rate στα 360Hz.

    Με το πρωτοποριακό 5G η αλήθεια είναι ότι χρειάζεσαι και ένα πανίσχυρο smartphone και στην pro έκδοση του 9αριού της, η OnePlus δεν κάνει συμβιβασμούς, καθώς στα ενδότερα βρίσκεται το Qualcomm Snapdragon 888 SoC προσφέρει γρήγορες ταχύτητες και πρωτοφανή ισχύ. Με 25% ταχύτερη απόδοση CPU και 35% ταχύτερη απόδοση γραφικών, το εν λόγω chipset προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, επιτρέποντας εκτεταμένη χρήση με μία μόνο φόρτιση. Παράλληλα, το OnePlus 9 Pro διαθέτει μνήμη RAM LPDDR5 και χώρο αποθήκευσης UFS 3.1 για να προσφέρει ταχύτερη και πιο ομαλή εμπειρία. Η κορυφαία μνήμη LPDDR5 RAM είναι 1,5x ταχύτερη από την LPDDR4X και προσφέρει ταχύτητες έως 6400Mbps, καθιστώντας το multitasking συνεχές.

    Όσον αφορά την κάμερα βέβαια, εδώ είναι που η OnePlus σε συνεργασία με την Hasselblad δίνουν τα ρέστα τους, προκαλώντας τον ανταγωνισμό και προσφέροντας ένα camera setup, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει το hot topic στις συζητήσεις των φανατικών φίλων της mobile τεχνολογίας! Η κύρια κάμερα 48MP του OnePlus 9 Pro διαθέτει έναν αισθητήρα IMX789, σχεδιασμένο από την Sony, με μέγεθος 1 / 1,4″. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετική ικανότητα απεικόνισης, με κορυφαίες τεχνολογίες όπως 2×2 on-chip (OCL), 12-bit RAW, dual native ISO και DOL-HDR. Προσφέρει γρηγορότερες ταχύτητες εστίασης, τετραπλάσιες πληροφορίες χρώματος για μεγαλύτερη ακρίβεια χρώματος, καθαρότερες λήψεις ημέρας και νύχτας και μειωμένη θόλωση κίνησης στα βίντεο.

    Επιπλέον, η ultra-wide κάμερα 50MP του OnePlus 9 Pro χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα Sony IMX766 1 / 1.56″, ο οποίος εξασφαλίζει βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και χαμηλότερο θόρυβο. Το πρωτοποριακό Freeform Lens χρησιμοποιεί μια σειρά από μοναδικές καμπύλες για τη διόρθωση του εισερχόμενου φωτός, μειώνοντας την παραμόρφωση στην άκρη των φωτογραφιών στο 1% περίπου. Επίσης, ο τηλεφακός του OnePlus 9 Pro προσφέρει 3,3x (77mm) zoom με OIS για μείωση του θολώματος, με μέγιστο ψηφιακό ζουμ 30x. Και οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς μια αποκλειστική μονόχρωμη κάμερα συνεργάζεται με την κύρια κάμερα του OnePlus 9 Pro για να προσθέσει λεπτομέρειες και στρώσεις σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ενώ μια νέα μετατόπιση κλίσης προσομοιώνει το ειδικό μικροσκοπικό εφέ ενός φακού μετατόπισης κλίσης για πιο δημιουργικές φωτογραφίες. Η κύρια κάμερα του OnePlus 9 Pro διαθέτει 16 φορές τον αριθμό pixel του τυπικού 1080p για βίντεο υψηλής ποιότητας. Μπορεί να τραβήξει στα 4K 120fps, δίνοντάς σας περισσότερες δημιουργικές δυνατότητες λήψης βίντεο και επεξεργασίας, με το DOL-HDR να διασφαλίζει ότι έχετε πάντα το θέμα σε καθαρή προβολή σε περιβάλλοντα με οπίσθιο φωτισμό. Η εξαιρετικά ευρεία κάμερα του OnePlus 9 Pro μπορεί επίσης να δημιουργήσει βίντεο με παρέλευση χρόνου όταν περπατάτε.

    Παράλληλα, η νέα λειτουργία Hasselblad Pro προσφέρει απίστευτα ακριβές και φυσικό χρώμα για μία σταθερή βάση για επεξεργασία μετά. Έχει αναβαθμιστεί με ένα νέο user interface που βασίζεται στο λογισμικό επεξεργασίας εικόνων της Hasselblad για να δώσει σε χρήστες επαγγελματικού επιπέδου που θυμίζει τις καλύτερες στιγμές της Hasselblad. Επιτρέπει επίσης έναν άνευ προηγουμένου έλεγχο για τους επαγγελματίες φωτογράφους να τελειοποιούν τις φωτογραφίες τους, με τη δυνατότητα προσαρμογής ISO, εστίασης, χρόνου έκθεσης, ισορροπίας λευκού και άλλων. Οι χρήστες μπορούν επίσης να τραβήξουν φωτογραφίες σε μορφή RAW 12-bit με 64 φορές περισσότερο χρώμα σε σύγκριση με το RAW 10-bit που βρίσκεται παραδοσιακά σε άλλα smartphone. Αυτή τη στιγμή η OnePlus δίνει τόσα πολλά καινοτόμα στοιχεία στα χέρια του χρήστη που οι mobile φωτογραφίες του είναι μικρά αριστουργήματα, στα οποία κυριαρχεί ο ρεαλισμός στο αποτέλεσμα, αλλά και η δυνατότητα επέμβασης από τον χρήστη.


    Σε επίπεδο συνδεσιμότητας φυσικά και δεν θα απογοητευθείτε, καθώς το OnePlus 9 Pro υποστηρίζει: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, καθώς επίσης Bluetooth 5.2, A2DP, LE και aptX HD. Παράλληλα, η ναυαρχίδα της OnePlus διαθέτει λειτουργία NFC. Ολοκληρώνοντας, η OnePlus έχει κάνει σημαντική δουλειά και στην φόρτιση της Pro ναυαρχίδας της, καθώς το Warp Charge 65T παρέχει ισχύ μιας ημέρας σε μόλις 15 λεπτά – και μπορεί να φορτίσει από το 1-100% σε μόλις 29 λεπτά. Το OnePlus 9 Pro επιτυγχάνει αυτές τις ταχύτητες χρησιμοποιώντας μια προσαρμοσμένη μπαταρία 4.500 mAh με βελτιωμένη σχεδίαση δύο κυψελών για τη μείωση της εσωτερικής αντίστασης και της θέρμανσης κατά τη φόρτιση.

    Το OnePlus 9 Pro θα είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά από τις 9 Απριλίου 2021 σε δύο εκδόσεις, μια 8/128GB Stellar Black στα €1.059 και μια 12/256GB Stellar Black ή Pine Green στα €1.129.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles