13.6 C
Athens
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
More

  OnePlus και Hasselblad – Μια δυνατή συμμαχία που θα δούμε να γίνεται πράξη στη νέα σειρά OnePlus 9!

  Σήμερα, η παγκόσμια μάρκα τεχνολογίας OnePlus ανακοίνωσε επίσημα μια τριετή συνεργασία με τον θρυλικό κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών Hasselblad ώστε να αναπτύξουν μαζί την επόμενη γενιά συστημάτων κάμερας smartphone για μελλοντικές συσκευές- ναυαρχίδες της OnePlus. Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη συνεργαστεί για το ανανεωμένο σύστημα κάμερας «Hasselblad Κάμερα για Κινητά» στη νέα σειρά OnePlus 9, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί παγκοσμίως στις 23 Μαρτίου.

  Επιπλέον, η OnePlus ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια στα επόμενα τρία χρόνια για να αναπτύξει περαιτέρω τις δυνατότητες απεικόνισης φωτογραφιών μέσω κινητού τηλεφώνου, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία κάμερας smartphone στους χρήστες της.

  «Η OnePlus ανέκαθεν έδινε προτεραιότητα στην κορυφαία εμπειρία χρήστη, έναντι όλων των άλλων. Από το 2021 κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια να βελτιώσουμε σημαντικά την εμπειρία της κάμερας smartphone για τους χρήστες μας με τη βοήθεια της Hasselblad, ενός συνεργάτη-θρύλου», δήλωσε ο Pete Lau, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OnePlus. «Με τον κορυφαίο εξοπλισμό της OnePlus και την υπολογιστική φωτογραφία, καθώς και την πλούσια αισθητική γνώση της Hasselblad στην παραδοσιακή φωτογραφία, είμαι βέβαιος ότι η σειρά OnePlus 9 θα είναι ένα σημαντικό άλμα στην ικανότητά μας να προσφέρουμε μια κορυφαία, flagship κάμερα».

  «H Hasselblad πιστεύει στη δύναμη των εικόνων και αποστολή μας είναι να συνεχίσουμε να πιέζουμε τα όρια στην τεχνολογία φωτογραφίας. Έχοντας αυτό κατά νου, η Hasselblad είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με την OnePlus, μια καινοτόμο εταιρεία που μοιράζεται το ίδιο όραμα και πάθος για την τεχνολογία. Συνεργαζόμενοι με την OnePlus, ελπίζουμε να βάλουμε στα χέρια περισσότερων ανθρώπων τον εμβληματικό σχεδιασμό και την εξαιρετική ποιότητα εικόνας της Hasselblad και να μοιραστούμε το πάθος μας για απίστευτη φωτογραφία», δήλωσε ο Jon Diele, Αντιπρόεδρος της Hasselblad.

  Hasselblad Κάμερα για Κινητά: Επόμενη γενιά κορυφαίων συστημάτων κάμερας OnePlus

  Για 80 χρόνια, η Hasselblad πρωτοστάτησε στην τεχνολογία φωτογραφικών μηχανών υψηλής απόδοσης για να αναγνωριστεί ως ο παγκόσμιος ηγέτης σε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και φακούς μέσης μορφής. Τα προϊόντα τους είναι γνωστά για την ασυμβίβαστη ποιότητα εικόνας τους, τον Σκανδιναβικό σχεδιασμό και την υψηλή μηχανική, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη ορισμένων από τους μεγαλύτερους φωτογράφους στον κόσμο και έχει τραβήξει μερικές από τις πιο θρυλικές εικόνες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων βημάτων του ανθρώπου στο φεγγάρι.

  Τώρα, μέσω της στενής συνεργασίας τμημάτων R&D, η OnePlus και η Hasselblad ετοιμάζονται να προσφέρουν εξαιρετικά βελτιωμένα συστήματα κάμερας στα μελλοντικά smartphone της OnePlus, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης σειράς OnePlus 9. Η συνεργασία θα εξελίσσεται συνεχώς τα επόμενα τρία χρόνια, ξεκινώντας με βελτιώσεις λογισμικού, συμπεριλαμβανομένου του συντονισμού χρωμάτων και του αισθητήρα βαθμονόμησης και θα επεκταθεί σε περισσότερα επίπεδα στο μέλλον. Τα δύο μέρη θα καθορίσουν από κοινού τα τεχνολογικά πρότυπα κάμερας και θα αναπτύξουν καινοτόμες τεχνολογίες απεικόνισης, συνεχίζοντας να βελτιώνουν την Hasselblad Κάμερα για Κινητά. Και οι δύο εταιρείες δεσμεύονται να προσφέρουν άμεσα οφέλη για τους χρήστες OnePlus, ενώ συνεργάζονται συνεχώς για να βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία των χρηστών και την ποιότητα μακροπρόθεσμα.

  Το πρώτο και το πιο απαιτητικό τεχνικά αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η προηγμένη  ταξινόμηση χρωμάτων. Αναπτυγμένο από κοινού από την OnePlus και την Hasselblad μετά από μήνες δοκιμών και βελτιστοποίησης, αυτή η νέα χρωματική λύση –Ταξινόμηση Φυσικού Χρώματος με τη Hasselblad- στοχεύει να φέρει πιο εντυπωσιακά ακριβή και φυσικά χρώματα στις φωτογραφίες που αποτυπώνονται με τις κορυφαίες κάμερες της OnePlus. Θα χρησιμεύσει επίσης ως το νέο πρότυπο μέτρησης χρωματικών δεδομένων από την OnePlus για τις μελλοντικές κάμερες smartphone της.

  Η νέα λειτουργία Hasselblad Pro φέρνει για πρώτη φορά σε ένα smartphone τον κορυφαίο αισθητήρα ταξινόμησης της Hasselblad, που έχει ως αποτέλεσμα εξαιρετικά ακριβές και φυσικό χρώμα με ισχυρή βάση για την επεξεργασία που μπορεί να ακολουθήσει. Η λειτουργία Hasselblad Pro έχει αναβαθμιστεί με ένα νέο user interface που βασίζεται στο λογισμικό επεξεργασίας εικόνων της Hasselblad για να δώσει στους χρήστες μια αυθεντική αίσθηση Hasselblad. Δίνει τη δυνατότητα για ασύγκριτο έλεγχο σε επαγγελματίες φωτογράφους να τελειοποιούν τις φωτογραφίες τους, με τη δυνατότητα προσαρμογής ISO, εστίασης, χρόνων έκθεσης, ισορροπίας λευκού και άλλα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη μορφή RAW 12-bit για ακόμη πιο πλούσιο χρώμα και υψηλότερο δυναμικό εύρος.

   

  Στρατηγική επένδυση 150 εκατομμυρίων Δολαρίων: Μακροπρόθεσμη δέσμευση για Προηγμένη Φωτογραφία στα Κινητά

  Πέραν της από κοινού ανάπτυξης με τη Hasselblad της Hasselblad Κάμερα για Κινητά σε μελλοντικά κορυφαία OnePlus smartphone, η OnePlus ξεκινά επίσης μια τριετή στρατηγική για την περαιτέρω ενίσχυση των δυνατοτήτων των καμερών της. Αυτή η πολύπλευρη επένδυση θα κατευθυνθεί προς μια σειρά τομέων, που θα βελτιώσουν τη δυνατότητα της OnePlus να προσφέρει κάμερα με τεχνολογία αιχμής στους χρήστες της και περιλαμβάνουν:

  • Περαιτέρω ανάπτυξη τεσσάρων μεγάλων εργαστηρίων έρευνας και ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων δύο καινοτόμων εργαστηρίων φωτογραφίας με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία
  • Πρωτοπορία στην τεχνολογία φωτογραφίας smartphone για τα μελλοντικά συστήματα κάμερας OnePlus, όπως μια πανοραμική κάμερα με οπτικό πεδίο 140 μοιρών, τεχνολογία T-lens για γρήγορη εστίαση στην μπροστινή κάμερα και freeform φακό – για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στη σειρά OnePlus 9 – που ουσιαστικά εξαλείφει την παραμόρφωση των άκρων σε ευρείες φωτογραφίες

  «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την πιο σημαντική μέρα για τις κάμερες OnePlus – και κυρίως, για τους χρήστες OnePlus σε όλο τον κόσμο. Με τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας να επενδύουμε σε πιο προηγμένες τεχνολογίες έρευνας και ανάπτυξης και σε κορυφαίες τεχνολογίες φωτογραφίας, ανυπομονούμε να καθιερωθούμε σταθερά ως ο νέος ηγέτης στο mobile photography», δήλωσε ο Kinder Liu, COΟ και επικεφαλής R&D της OnePlus.

  Παρουσίαση OnePlus 9 Series: Παρέχοντας την καλύτερη μέχρι σήμερα OnePlus Flagship εμπειρία

  Προσφέροντας πολλές καινοτομίες στην φωτογραφία από κινητά, η σειρά OnePlus 9 θα συνταιριάξει τον απαράμιλλο συνδυασμό premium hardware και γρήγορου, ομαλού software της OnePlus, με τη διάσημη τεχνογνωσία φωτογραφίας και αισθητική της Hasselblad για το πιο προηγμένο σύστημα κάμερας OnePlus – με την Hasselblad Κάμερα για Κινητά. Η σειρά OnePlus 9 θα χρησιμοποιήσει έναν προσαρμοσμένο αισθητήρα Sony IMX789 για τον μεγαλύτερο και πιο προηγμένο μέχρι σήμερα αισθητήρα κύριας κάμερας σε συσκευή OnePlus. Με 12-bit RAW, θα είναι έως και 64 φορές πιο πολύχρωμο από πριν, παρέχοντας πιο δυναμικά και ζωντανά χρώματα στις φωτογραφίες και δίνοντας στους επαγγελματίες φωτογράφους περισσότερο χώρο για επιπλέον επεξεργασία μετά. Η Hasselblad Κάμερα για Κινητά θα προσφέρει επίσης βελτιωμένη εγγραφή βίντεο HDR, καθώς και υποστήριξη για τη λήψη βίντεο 4K 120FPS και 8K 30FPS.

  Η παρουσίαση της σειράς OnePlus 9 παγκοσμίως θα μεταδοθεί online στις 23 Μαρτίου στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδος στη διεύθυνση http://onepl.us/greece.

  Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες στον επίσημο ιστότοπο της OnePlus, στα forums και στα social media.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles