13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    OnePlus Nord 2 5G: Επίσημο το απόλυτο flagship killer!

    Το προηγούμενο καλοκαίρι η OnePlus κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με το πρώτο OnePlus Nord 5G, το οποίο δεν άργησε να γίνει το απόλυτο best-seller στην ευρωπαϊκή αγορά. Με το δεύτερο Nord που μόλις ανακοινώθηκε, η OnePlus όχι μόνο πατάει γερά στην επιτυχία του πρώτου μοντέλου της σειράς, αλλά επιχειρεί να προσφέρει πολλά παραπάνω!

    Σε επίπεδο σχεδιασμού, το OnePlus Nord 2 ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του πιο premium OnePlus 9. Χρησιμοποιώντας για μία ακόμη φορά ποιοτικά υλικά κατασκευής, είναι εμφανές ότι η OnePlus δεν χαρίζεται και ούτε κάνει ιδιαίτερες θυσίες για χάρη της οικονομίας. Η κινεζική εταιρεία επέλεξε ένα AMOLED panel στις 6.43 ίντσες, το οποίο ακολουθώντας το trend της εποχής υποστηρίζει 90Hz ρυθμό ανανέωσης. Σε σύγκριση με το περσινό Nord, το punch hole είναι μικρότερο, με την OnePlus να επιλέγει μία selfie camera αντί για δύο. Τα δε bezels είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος με το περσινό μοντέλο, ωστόσο η μεγαλύτερη αλλαγή σε επίπεδο design έχει να κάνει με το main camera setup, καθώς το σημείο που βρίσκονται τοποθετημένοι οι σένσορες είναι πιο κοντό, αλλά εξέχει περισσότερο.

    Προχωρώντας στα ενδότερα, εδώ η OnePlus έκανε την επιλογή του Dimensity 1200-ΑΙ SoC και αυτή είναι μια πρωτιά για την OnePlus, καθώς για πρώτη φορά δεν επιλέγει ένα chipset της MediaTek και στηρίζεται στην Qualcomm. Σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία το MediaTek 1200-AI συγκρίνεται εύκολα με το Snapdragon 870 SoC σε επίπεδο επιδόσεων, ενώ για ακόμη καλύτερο performance το Nord 2 έρχεται σε δύο εκδόσεις, μία με 8GB RAM και 128GB σε storage και ένα πιο ενισχυμένο μοντέλο με 12GB RAM και 256 αποθηκευτικό χώρο.

    Σε ότι έχει να κάνει με τον νευραλγικό τομέα του mobile photography είναι εμφανές ότι η OnePlus έχει επενδύσει σημαντικά στο να Boostάρει τις mobile φωτογραφίες του Nord 2. Για αυτό, στο πίσω μέρος «φιλοξενείται» ένα ευέλικτο triple-camera setup, το οποίο αποτελείται από κύρια κάμερα στα 50MP μαζί με OIS. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αισθητήρας δύναται να «πιάσει» 56% περισσότερο φως σε σύγκριση με τον αισθητήρα που υπήρχε στο αρχικό Nord. Επιπλέον, τον σένσορα των 50MP συντροφεύει μία ultra-wide κάμερα στα 8MP, ενώ παράλληλα υπάρχει μία μονόχρωμη κάμερα στα 2MP. Όσον αφορά για τις selfie σας, το Nord 2 5G δεν απογοητεύει, καθώς προσφέρει μία εμπρόσθια κάμερα με ανώτερη ποιότητα στα 32MP.

    Εκτός από τα παραπάνω, το Nord 2 5G θα έρθει με μπαταρία που η χωρητικότητα της φτάνει τα 4500mAh και με τη δυνατότητα φόρτισης στα 65W, ενώ στο software θα δούμε OxygenOS 11.3 με Android 11. Ο συνεχιστής του best-selling Nord θα κοστίζει στα 399 ευρώ για το core μοντέλο (8/128GB) και 499 ευρώ (12/256GB) και κάτι μας λέει ότι όπως ο προκάτοχος του… θα τρελάνει κόσμο, συνδυάζοντας υψηλό performance και value for money φιλοσοφία!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles