12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    OnePlus Nord 2 5G Hands-On Review: “Flagship killer”!

    Η OnePlus… βάλλει κατά ριπάς το τελευταίο διάστημα και μετά το OnePlus Nord CE 5G που πρόσφατα δοκιμάσαμε και σας παρουσιάσαμε, συνεχίζει την επίθεσή της στη mid-range κατηγορία με τον διάδοχο του περσινού Nord, το OnePlus Nord 2 5G! Η εταιρεία μας έστειλε τη συσκευή στην κορυφαία της έκδοση (12/256GB) για δοκιμή μαζί με 3 υπέροχα hard cases σε διάφορα χρώματα οπότε… πάμε να την δούμε!

    Σημαντικό: Να σημειώσουμε πως πλέον μπορείτε να αποκτήσετε όλα τα προϊόντα της OnePlus από το επίσημο site της στο www.oneplus.com/gr και αυτά θα έρθουν στην πόρτα σας μέσα σε λίγα 24ωρα, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, με την πλήρη εγγύηση 2 ετών τους. Σε περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε εντός εγγύησης, η εταιρεία στέλνει κούριερ να παραλάβει τη συσκευή από το χώρο σας και μέσα σε λίγες μέρες, έχει επισκευαστεί σε ένα από τα service centers της στην Ευρώπη και έχει επιστρέψει στα χέρια σας, χωρίς κόστος (αρκεί, φυσικά, η βλάβη να καλύπτεται από την εγγύηση). Η OP είναι από τις πρώτες εταιρείες που προωθούν ουσιαστικά ένα τέτοιο μοντέλο πωλήσεων και μέχρι τώρα δείχνει να λειτουργεί μια χαρά, οπότε αν θέλετε ένα από τα μοντέλα της, μην… φοβάστε την online αγορά!

    Εμφάνιση και κατασκευή

    Το OnePlus Nord 2 5G ουσιαστικά τοποθετείται λίγο πιο “ψηλά” από το Nord CE 5G και περισσότερο στοχεύει προς τα premium mid-rangers, παρά το “κέντρο” της κατηγορίας. Μάλιστα, θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και flagship killer, με βάση τα χαρακτηριστικά του, αν και του λείπει ένα chipset-ναυαρχίδα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει πολύ υψηλές επιδόσεις. Περισσότερα γι’αυτό, όμως, στη συνέχεια. Ανοίγοντας το κουτί του βρίσκουμε το κινητό, τα απαραίτητα έντυπα, μια θήκη σιλικόνης, το κλασικό, κόκκινο Type-C καλώδιο και έναν Warp Charger των 65W, που είναι και από τα highlights του μοντέλου.

    Το Nord 2 5G διατηρεί το γνωστό Blue Haze χρώμα που είναι χαρακτηριστικό όλης της σειράς Nord, αλλά μπορείτε να το αποκτήσετε και σε Gray Sierra, αν θέλετε. Είναι μια σχετικά compact συσκευή με πάχος 8,3 mm και μήκος 158,9mm, ενώ το βάρος της περιορίζεται στα 189 γραμμάρια. Εντυπωσιακό, ειδικά αν αναλογιστούμε την ύπαρξη Gorilla Glass 5 τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος, ενώ το frame είναι πλαστικό. Το camera module εξέχει λίγο από την πλάτη, όπου κεντρικά δεσπόζει το logo της OP, ενώ στο εμπρός μέρος έχουμε κανονικού μεγέθους bezels με ένα screen-to-body ratio της τάξης του 85% περίπου. Η selfie κάμερα βρίσκεται σε μια οπή πάνω-αριστερά και συνολικά το smartphone είναι… γλιστερό, οπότε συστήνουμε τη χρήση θήκης και με το παραπάνω.

    Όπως προείπαμε, εκτός από τη διαφανή θήκη σιλικόνης, η εταιρεία μας έστειλε και 3 ακόμα θήκες, hard cases, μια “διακριτική”, μια “summer” και μια πιο… “funky”, όλες με limestone φινίρισμα που είναι εξαιρετικά ποιοτικό στην αφή και προσφέρει και το απαραίτητο grip.

    Hardware, Software και επιδόσεις

    Ένα flagship killer πρέπει να έχει εξαιρετική οθόνη, επιδόσεις και κάμερα. Ξεκινώντας με την πρώτη, βρίσκουμε ένα Fluid AMOLED panel των 6,43″ με ανάλυση FullHD+ (1080×2400 pixels) και 20:9 ratio, το οποίο έχει 90 Hz refresh rate και υποστηρίζει HDR10+. Το refresh rate είναι κατώτερο από των ναυαρχίδων αλλά πρακτικά δεν θα το αντιληφθείτε σχεδόν πουθενά, καθώς ελάχιστες εφαρμογές το αξιοποιούν πραγματικά (ειδικά όσον αφορά τα games) και το scrolling/browsing ήδη είναι πολύ “smooth” στα 90Hz. Η οθόνη έχει καλό μέγεθος και για one-handed χρήση ενώ από πλευράς φωτεινότητας τα πάει καλά, αν και η μέγιστη φωτεινότητά της είναι χαμηλότερη από του OP9, για παράδειγμα. Ακόμα κι έτσι, δεν παύει να είναι ένα Fluid AMOLED panel και αυτό ήταν το ζητούμενο, ενώ μέσα του κρύβεται και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων.

    Συνεχίζουμε με τις επιδόσεις. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, η συσκευή μας ήρθε με 12GB RAM και 256GB UFS 3.1 αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος δεν επεκτείνεται. Η άλλη έκδοση είναι 8/128GB αλλά πριν την επιλέξετε, σκεφτείτε αν σας φτάνει ο χώρος. Όλα αυτά συνδυάζονται με ένα chipset της MediaTek, το νέο Dimensity 1200 στα 6nm, το οποίο προσφέρει πολύ υψηλές επιδόσεις για την κατηγορία του και συνδεσιμότητα 5G, ταυτόχρονα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως σίγουρα έχει καλύτερη θερμική συμπεριφορά ακόμα και από κορυφαία chipsets της Qualcomm (π.χ. SD888) και το αποτέλεσμα είναι μικρότερες θερμοκρασίες, ελάχιστες πιθανότητες υπερθέρμανσης και μια αυτονομία που είναι αισθητά μεγαλύτερη ακόμα και από το OP9, για παράδειγμα. Η Mali-G77 MC9 GPU θα καλύψει τις gaming ανάγκες σας και συνολικά μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από αυτό το h/w combo του Nord 2 5G. Ενδεικτικά αναφέρουμε ένα σκορ κοντά στις 510.000 στο AnTuTu benchmark, που δεν αφήνει περιθώρια για παράπονα.

    Η συσκευή τρέχει Android 11 και φυσικά θα λάβει update σε Android 12 ενώ το OxygenOS 11.3 είναι γρήγορο, όμορφο, πολύ παραμετροποιήσιμο και χωρίς ιδιαίτερο bloatware.

    Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, εκτός από το 5G, έχουμε Wi-Fi 5 (dual-band,Wi-Fi Direct, Hotspot), Bluetooth 5.2 (με A2DP, LE, aptxHD), NFC και μια Type-C 2.0 θύρα με OTG. Ακριβώς αυτά που περιμέναμε δηλαδή από το συγκεκριμένο μοντέλο.

    Κάμερα, ήχος και αυτονομία

    Πάμε και στις φωτογραφικές δυνατότητες της συσκευής. Στο πίσω μέρος έχουμε μια τριπλή κάμερα με κύριο αισθητήρα 50MP, με διάφραγμα φακού f/1.9, 24mm εστιακό βάθος, μέγεθος αισθητήρα 1/1.56″ και 1,0μm pixel size, ο οποίος προσφέρει πολύ καλή ποιότητα φωτογραφιών αλλά και video (4K στα 30 FPS, 1080p στα 60FPS και μέχρι και τα 240 FPS slo-mo). Ωστόσο, τα “killer” χαρακτηριστικά εδώ είναι το PDAF και το OIS, που δεν βρίσκουμε ακόμα και σε αρκετά ακριβότερα μοντέλα και σίγουρα θα το εκτιμήσουν πολύ οι λάτρες της φωτογραφίας και του video. Τον κύριο αισθητήρα συμπληρώνει ένας 8MP με ultra-wide φακό 119 μοιρών αλλά και ένας μικρός, 2MP, monochrome αισθητήρας που βοηθά στις πληροφορίες βάθους πεδίου αλλά και αυξάνει τη λεπτομέρεια στις λήψεις. Συνολικά, η κάμερα μας άρεσε πολύ για την κατηγορία της συσκευής και σίγουρα θα υπερ-καλύψει τον μέσο χρήστη που ταυτόχρονα είναι και επίδοξος φωτογράφος.

    Όσο για την selfie κάμερα, έχει ένα μεγάλο αισθητήρα 32MP με διάφραγμα φακού f/2.5, το οποίο δεν βοηθά ιδιαίτερα τις νυχτερινές λήψεις. Ωστόσο, υπάρχει Auto-HDR και gyro-EIS που γενικά θα βοηθήσει στις video κλήσεις σας και τα conference calls, ενώ το video αγγίζει τα 1080p στα 30FPS.

    Ο ήχος είναι ισχυρός και προέρχεται από δύο stereo ηχεία, ένα πάνω και ένα κάτω στην συσκευή. Έτσι, προσφέρει αρκετούς πόντους στην nmultimedia εμπειρία με το Nord 2 5G, ειδικά κατά τη θέαση video και το gaming!

    Κλείνουμε με την αυτονομία που οφείλεται στη μπαταρία των 4.500mAh. Είπαμε, βέβαια, πως χάρη στο Dimensity 1200 chipset, η ενεργειακή διαχείριση της συσκευής είναι πολύ καλή και έτσι θα έχετε σίγουρα 1-1,5 ημέρα αυτονομίας, σε απαιτητικές συνθήκες χρήσης. Το καλό, όμως, είναι οτι υποστηρίζεται η 65W ταχεία φόρτιση, που σημαίνει οτι σε 5′ έχετε αρκετή ενέργεια για ώρες! Επιπλέον, η μπαταρία γεμίζει πλήρως σε 30′ μόνο, κάτι που επιβεβαιώσαμε κατά τις δοκιμές μας. Να τονίζουμε πως υποστηρίζεται και USB Power Delivery, έτσι το Nord 2 5G μπορεί να επαναφορτίσει άλλες συσκευές ενσύρματα, μέσω της Type-C θύρας του, αν το θελήσετε.

    Συμπέρασμα

    Το OnePlus Nord 2 5G ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς καθώς με τιμή €399 για την 8/128GB έκδοση και €499 για την 12/256GB, είναι μια ελκυστική, ποιοτική, ισχυρή και all-around συσκευή που τα καταφέρνει περίφημα να καλύψει τις ανάγκες μας, ως απαιτητικούς χρήστες. Έχει πολύ καλή οθόνη, Gorilla Glass εμπρός-πίσω, μια πολύ όμορφη εμφάνιση, 65W φόρτιση και ένα ισχυρό αλλά μη ενεργοβόρο chipset, που θα σας προσφέρει τις απαιτούμενες επιδόσεις για κάθε app. Οι κάμερες δεν είναι κορυφαίες, φυσικά, αλλά πετυχαίνουν ικανοποιητικότατες λήψεις εικόνων και video, με αρκετά διαθέσιμα modes. Πρακτικά δεν μας έλειψε κάτι από το Nord 2 5G και με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι είναι μέσα στις top Value for Money συσκευές στην κατηγορία €400-500, με ελάχιστα μοντέλα να “στέκοντα” απέναντί του με αξιώσεις. Αν μη τι άλλο, κερδίζει άνετα μια θέση στη λίστα μας και τη λίστα σας, αν είστε έτοιμοι για νέο smartphone!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles