30.4 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
More

    OpenAI: Με 250 εκατ. δολάρια φέρνει τις ειδήσεις στο ChatGPT

    Η OpenAI και η News Corp, ιδιοκτήτρια των The Wall Street Journal, MarketWatch, The Sun και περισσότερων από δώδεκα άλλων εκδοτικών εταιρειών, κατέληξαν σε πολυετή συμφωνία για την προβολή ειδήσεων από αυτές τις εκδόσεις στο ChatGPT.

    Η OpenAI θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση τόσο σε τρέχον όσο και σε αρχειοθετημένο περιεχόμενο από τις δημοσιεύσεις της News Corp και να χρησιμοποιεί τα δεδομένα για την περαιτέρω εκπαίδευση των μοντέλων AI της. Καμία εταιρεία δεν αποκάλυψε τους όρους της συμφωνίας, αλλά μια έκθεση στην The Wall Street Journal εκτιμά ότι η News Corp θα λάβει 250 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα πέντε ετών σε μετρητά και πιστώσεις.

    Η Generative AI έχει εκτοξευθεί σε δημοτικότητα από τότε που η OpenAI κυκλοφόρησε το ChatGPT στα τέλη του 2022. Αλλά η ποιότητα των απαντήσεων που παρέχονται από chatbots που λειτουργούν με AI είναι τόσο καλή όσο τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των μοντέλων που τα τροφοδοτούν.

    Μέχρι στιγμής, οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης έχουν εκπαιδεύσει τα μοντέλα τους αποσπώντας δημόσια διαθέσιμα δεδομένα από το διαδίκτυο, συχνά χωρίς τη συγκατάθεση των δημιουργών. Αλλά τον τελευταίο καιρό, έχουν συνάψει οικονομικές συμφωνίες με τη βιομηχανία ειδήσεων για να βεβαιωθούν ότι τα μοντέλα AI μπορούν να εκπαιδευτούν σε πληροφορίες που είναι τρέχουσες και έγκυρες. Μόνο τους τελευταίους μήνες, η OpenAI ανακοίνωσε συνεργασίες με το Reddit, τους Financial Times, το Dotdash Meredith, το Associated Press, τον γερμανικό εκδότη Axel Springer, ο οποίος κατέχει το Politico και το Business Insider στις ΗΠΑ και την Bild και την Die Welt στη Γερμανία, και την ισπανική Prisa Media.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles