23.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Oppo A38 & Oppo A58 Hands-On Review: “Πρωταθλητές στην κατηγορία κάτω των 200 ευρώ”!

    Η Oppo συνεχίζει να διευρύνει τη γκάμα smartphones της σε όλα τα επίπεδα, από το χαμηλότερο στο υψηλότερο, στο πλαίσιο της ύπαρξής της κάτω από την “ομπρέλα” της BBK Electronics. Έτσι, ήρθαν και στην Ελλάδα τα νέα της entry-level mobiles, τα Oppo A38 και A58, τα οποία με υψηλή αισθητική “χτυπούν” την sub-€200 κατηγορία… πάμε να τα δούμε!

    Οι συσκευές μοιάζουν πολύ, εξωτερικά και από πλευράς hardware, έτσι τις παρουσιάζουμε μαζί σε αυτή την περίπτωση. Ο σχεδιασμός του πίσω μέρους είναι σχεδόν όμοιος αλλά το “φινίρισμα” διαφέρει, με το A58 στην Dazzling Green εκδοχή να έχει μια πιο “γυαλιστερή”, πλαστική αίσθηση ενώ το A38 αποπνέει ένα πιο premium “touch” στο Glowing Black χρώμα. Μια διαφορά που γίνεται ορατή αμέσως είναι το hole notch της selfie κάμερας έναντι του notch-σταγόνα για το A38, ενώ τα bezels είναι κάπως μεγαλύτερα σε αυτή τη συσκευή.

    Αμφότερα τα μοντέλα είναι προστατευμένα κατά IP54. Το πάχος του A38 είναι 8,2mm και του A58 είναι 8mm, ενώ μήκος και πλάτος είναι πολύ κοντινά, όπως και το βάρος (190 vs 192 gr). Οι θύρες και τα πλήκτρα είναι στις ίδιες θέσεις σχεδόν, ενώ οι συσκευές δέχονται 2 κάρτες SIM και μια microSD (τριπλό slot).

    Έχουμε IPS panel στα 90Hz για την οθόνη και στις δύο συσκευές, αλλά από τις 6,56″ και την HD+ ανάλυση του A38 πάμε στις 6,72″ και στην FullHD+ ανάλυση του A58, με μεγαλύτερη φωτεινότητα για το “58άρι”. Το aspect ratio ίδιο (20:9) και σε γενικές γραμμές μείναμε ικανοποιημένοι από τις οθόνες, για την “μικρή” κατηγορία.

    Στα ενδότερα βρίσκουμε το Helio G85 chipset στα 12nm, το οποίο συνδυάζεται με 4GB RAM στο A38 και 6GB στο A58, αλλά με δυνατότητα επέκτασης μέσω virtual RAM λειτουργίας. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 128GB και στις δύο περιπτώσεις και φυσικά επεκτείνεται μέσω κάρτας microSD, ενώ είναι eMMC 5.1. Ο συνδυασμός είναι αρκετά καλός για τον απλό χρήστη και τις περισσότερες καθημερινές εφαρμογές και από πλευράς software βοηθά σίγουρα και το Android 13 με το ColorOS 13.1 “από πάνω” του, με αρκετές ρυθμίσεις και “clean look”.

    Στον τομέα των καμερών, οι οποίες δεσπόζουν στο πίσω μέρος με εντυπωσιακό τρόπο, έχουμε επίσης ομοιότητες, με κύρια κάμερα 50MP (f/1.8) και PDAF, αλλά και μια 2MP depth κάμερα να αναλαμβάνει τις πληροφορίες βάθους πεδίου. Η λήψη video γίνεται στα 1080p@30FPS και έχουμε επίσης HDR δυνατότητα λήψης φωτογραφιών. Διαφορά υπάρχει στην selfie, όμως, αφού εκτός του τύπου του notch, έχουμε 5MP αισθητήρα στο A38 και 8MP στο A58.

    Ακόμα ένα σημείο στο οποίο “κερδίζει” το Oppo A58 είναι ο ήχος, χάρη στα δύο stereo ηχεία του, έναντι του μονού στο A38. Ωστόσο, και στις δύο συσκευές υπάρχει το Ultra Volume mode για αύξηση της έντασης έως 200-300%, ανάλογα με την εφαρμογή, για ισχυρότερο ήχο χωρίς όμως μεγάλη αλλοίωσή του. Η συνδεσιμότητα είναι στα ίδια επίπεδα με Wi-Fi ac (dual-band), Bluetooth 5.3 (!) με A2DP, LE, aptX HD και USB Type-C 2.0 θύρα με OTG, αλλά φυσικά και το απαραίτητο NFC. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πλάι και η συνδεσιμότητα δικτύου είναι 4G.

    Κλείνουμε με την αυτονομία, η οποία είναι εξαιρετική χάρη στη μπαταρία των 5.000mAh και για τις δύο συσκευές, η οποία επαναφορτίζεται ταχύτατα χάρη στον παρεχόμενο SuperVOOC φορτιστή των 33W (50% σε 30′ περίπου).

    Τα Oppo A38 και A58 είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα σε Glowing Black και Glowing Gold (A38) ή Dazzling Green (A58) χρώματα, έναντι 169,9 και 179,9 ευρώ αντίστοιχα, προσφέροντας δύο “τίμιες” επιλογές στην μικρή κατηγορία, κάτω των 200 ευρώ.

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles