24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Oppo Inno Day 2022: Τα foldables Find N2 & Find N2 Flip ζαλίζουν με τις επιδόσεις τους και αλλάζουν τα δεδομένα!

    H 2η μέρα του Inno Day της Oppo (μπορείτε να δείτε τα όσα παρουσίασε στην πρώτη ημέρα του event η Oppo εδώ) μας επεφύλασσε δύο πολύ μεγάλες εκπλήξεις, καθώς η κινεζική ανερχόμενη δύναμη στον κόσμο της mobile τεχνολογίας θέλησε να παίξει σήμερα τα δύο «βαριά» της χαρτιά! Έτσι λοιπόν προχώρησε στην αποκάλυψη των Find N2 και Find N2 Flip, δύο foldables που θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως και τα οποία φιλοδοξούν να αλλάξουν τα δεδομένα στην κατηγορία των foldables, βαδίζοντας στον ήδη εξαιρετικά πετυχημένο δρόμο του Find N. H Oppo ουσιαστικά εξέτασε προσεκτικά το feedback των users που είχαν μια πρώτη εμπειρία με το Find N και φρόντισε στην δεύτερη έκδοση του να βελτιώσει αρκετά επιμέρους σημεία του, καθιστώντας το πιο λειτουργικό, εύχρηστο και ανθεκτικό. Για να το δούμε όμως και πιο αναλυτικά… 

    Oppo Find N2

    Το Find Ν2 εκ πρώτης όψεως έχει υποστεί έναν μίνι επανασχεδιασμό σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Καθώς είναι ελαφρώς στενότερο (στα 72.6mm από τα 73mm), αλλά και ελαφρύτερο, με το foldable της Oppo να ζυγίζει 233 γραμμάρια (λόγω του redesigned μηχανισμού hinge). Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι το πάχος του είναι εμφανώς μικρότερο, καθώς ανέρχεται στα 14.6mm (όταν είναι κλειστό) και 7.4mm (όταν βρίσκεται σε unfolded status) σε σύγκριση με το πρώτο Find N, το οποίο ήταν στα 15.9mm με 8mm.

    Και μιας και αναφερθήκαμε στο hinge (μηχανισμός Flexion όπως τον ονομάζει η ίδια η Oppo), οι μηχανικοί της κινεζικής εταιρείας είναι εμφανές ότι έβαλαν τα δυνατά τους, έτσι ώστε να καταστήσουν τον μηχανισμό του μεντεσέ ακόμη πιο ανθεκτικό. Μάλιστα, διαθέτει λιγότερα μηχανικά μέρη από τα 138 στα 100, ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν ακόμη πιο ποιοτικά κι ανθεκτικά υλικά, με ανθρακόνημα κι ενισχυμένο κράμα αλουμινίου, το οποίο μοιάζει κυριολεκτικά «αλύγιστο». Το σημαντικότερο όμως πλεονέκτημα του αναβαθμισμένου hinge είναι ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός σχεδόν εξαφανίζει την τσάκιση, σε σημείο που να απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από τον user του, έτσι ώστε να καταφέρει να την εντοπίσει. Το hinge μπορεί να παίξει σε κάθε μοίρα από τις 45ο έως τις 125 ο , ενώ και το cover display με διαγώνιο στις 5.54 ίντσες έχει αναβαθμιστεί σημαντικό με ένα διαφορετικό aspect ratio στα 17.7:9 αντί του 18:9. Παράλληλα, μια εξαιρετικά ευχάριστη προσθήκη έχει να κάνει με τα ακόμη πιο μικρά bezels, αλλά και με τα εξαιρετικά επίπεδα φωτεινότητας που αγγίζουν τα 1350 nits. Τέλος, το cover display προστατεύεται από Gorilla Glass Victus.

    Όταν ξεδιπλωθεί η συσκευή εδώ το εσωτερικό μας προσφέρει μία κεντρική screen με διαστάσεις στις 7.1 ίντσες (9.6:9). Εδώ η Oppo προτίμησε ένα LTPO panel, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτει μεταβλητό refresh rate (από το 1 έως τα 120Hz). Σε ότι έχει να κάνει μάλιστα με το touch sampling rate και τα δύο displays έχουν 480Hz. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η Oppo έχει προσθέσει μια αντιθαμβωτική επίστρωση, η οποία βελτιώνει κατά πολύ την απόδοση της οθόνης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Και τα δύο displays υποστηρίζουν HDR10+ και χρησιμοποιούν σένσορες έτσι ώστε να προσαρμόζουν καλύτερα τα χρώματα της οθόνης. Ένα foldable «ναυαρχίδα» όπως το Find N2 δεν θα μπορούσε παρά να στηριχθεί στο νέας γενιάς Snapdragon 8+ Gen 1, ο οποίος συνδυάζεται με 12 ή 16GB γρήγορης LPDDR5 RAM και 256 ή 512GB (UFS 3.1 storage). Φυσικά, σε ότι έχει να κάνει με το software η συσκευή έρχεται με Android 13 μαζί με το ColorOS 13 της Oppo.

    Προχωρώντας στα της κάμερας, η Oppo συνεχίζει με ένα triple camera setup (όπως με το πρώτο μοντέλο της σειράς), όπως επίσης και με δύο selfie cameras. Ο κύριος αισθητήρας είναι ένας IMX890 της Sony, με ποιότητα στα 50MP / 1.56’’ sensor, υποστηρίζοντας OΙS και προσφέροντας διάφραγμα στα f/1.8. Επιπλέον, έρχεται με ultrawide camera στα 48MP, αποτελώντας μια ποιοτική αναβάθμιση σε σχέση με τα 16MP του προηγούμενου μοντέλου. Τέλος, ορατή είναι η βελτίωση και στον τηλεφακό, ο οποίος παίζει στα 32MP (ήταν στα 13MP στο πρώτο μοντέλο). Τέλος, η συσκευή περιλαμβάνει δύο selfie cameras στα 32MP. Οι φανατικοί λάτρεις της mobile φωτογραφίας σίγουρα θα εκτιμήσουν το RGBW φίλτρο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη συγκέντρωση του φωτός, με το homemade chipset της Oppo: MariSilicon X το οποίο έχει αναπτυχθεί μαζί με την Hasselblad να προσφέρει μια σειρά από εξελιγμένους A.I.-based αλγορίθμους, οι οποίοι καθιστούν το τελικό αποτέλεσμα ακόμη πιο ρεαλιστικό. Φυσικά, ο πολυμορφικός χαρακτήρας του hinge επιτρέπει τη δυνατότητα για μια σειρά από λήψεις που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο φανατικούς φίλους των Mobile φωτογραφήσεων.

    Φτάνοντας στην αυτονομία του Find N2, η Oppo βελτίωσε σημαντικά και το σύστημα φόρτισης, προσφέροντας πλέον 67W που υπόσχεται 37% φόρτιση σε 10 λεπτό, με την μια full φόρτιση να διαρκεί 42 λεπτά (ο πρόγονος του απαιτούσε 70 λεπτά για το 100%). Ωστόσο, δεν υποστηρίζεται η δυνατότητα για ασύρματη φόρτιση.

    Oppo Find N2 Flip

    Με το Galaxy Z Flip και το πιο πρόσφατο Moto RAZR 2022 να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην κατηγορία των clamshell foldables, η Oppo προτείνει τη δική της λύση με το Find N2 Flip, προσφέροντας ένα πραγματικά τεράστιο cover display στις 3.62 ίντσες, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον και των πιο απαιτητικών users. Το εξωτερικό cover display του Find N2 Flip, έρχεται με OLED panel (60Ηz και 382 x 720 pixels) και αν μη τι άλλο πρόκειται για μια εξαιρετικά χρήσιμη προσθήκη, η οποία κρατάει μονίμως ενήμερο τον χρήστη, χωρίς να απαιτείται να ξεδιπλώσει τη συσκευή του (στο cover display μπορούν να τρέξουν δεκάδες διαφορετικές εφαρμογές και widgets από το σκανάρισμα QR codes, παρουσίαση καιρικών συνθηκών, ημερολογίου κ.ά).

    Το Find N2 Flip χρησιμοποιεί το παλαιότερο Gorilla Glass 5, ενώ είναι εξαιρετικά ελαφρύ, καθώς «ζυγίζει» 191 γραμμάρια, με το πάχος να μην ξεπερνάει τα 16mm όταν είναι κλειστό (δεν φαίνεται καθόλου η πτυχή όπως με την περίπτωση του Find N2). Σε unfolded status, το N2 Flip προσφέρει ένα (εσωτερικό) ευκρινές AMOLED display στα 120Hz με διαγώνιο στις 6.8 ίντσες (LTPO display με variable refresh rate 1-120Ηz, 1600 nits φωτεινότητα και υποστήριξη HDR10+). Εν αντιθέσει με το μεγάλο ξαδελφάκι του, Find N2, η Oppo δεν επέλεξε ένα chipset από την Qualcomm αλλά έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη MediaTek, για αυτό και στην καρδιά του βρίσκεται ένα Dimensity 9000+ chipset. Μάλιστα, το Find N2 Flip πρόκειται να βγει σε τρία διαφορετικά configurations: 8GB RAM με 256GB, 12GB RAM με 256GB storage και ένα πιο «τούμπανο» μοντέλο με 16GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου (LPDDR5 και UFS 3.1).

    Η επιλογή για το camera setup είναι ένα main module στα 50MP (IMX890 1/1.56” sensor) μαζί με 8MP ultrawide lens (IMX355), ενώ δεν περιλαμβάνεται τηλεφακός. Επιπλέον, το foldable της Oppo έρχεται με μια selfie camera στα 32MP στο εσωτερικό display, ενώ το MariSilicon X chipset αναλαμβάνει την επεξεργασία των φωτογραφιών, προσφέροντας ένα ακόμη πιο ρεαλιστικό φωτογραφικό αποτέλεσμα. Στο κομμάτι της αυτονομίας, το Find N2 Flip έρχεται με μπαταρία στα 4.300mAh, με φόρτιση στα 44W, με το σύστημα φόρτισης της Oppo να φορτίζει το Find N2 Flip στο 34% σε μόλις 15 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι άνθρωποι της κινεζικής εταιρείας.

    Τιμές και Διαθεσιμότητα

    Όπως έγινε γνωστό, το Oppo Find N2 θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά της Κίνας μέσα στις επόμενες ημέρες, χωρίς ωστόσο η Oppo να αποκαλύπτει τα σχέδια της για το launch της συσκευής σε παγκόσμιο επίπεδο. Όσον αφορά τις τιμές το Find N2 θα διατίθεται στα €1.080 (12/256GB) και στα €1.215 (16/512GB). Για το Find N2 Flip γνωρίζουμε ότι θα το δούμε μέσα στο A’ Τρίμηνο του 2023 σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, για αυτό και περιμένουμε να το δούμε με ανυπομονησία και στην Ελλάδα. Κλείνοντας, οι τιμές του Find N2 Flip όπως ανακοινώθηκαν στην Κίνα (ενδέχεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην Ευρώπη) ήταν στα €810 (8/256GB),  €865 (12/256GB), €945 (16/512GB). Χωρίς αμφιβολία, η Oppo δείχνει να ανεβάζει διαρκώς τις μετοχές της στο χρηματιστήριο αξιών της mobile τεχνολογίας και με βάση τα όσα είδαμε στο Inno Day 2022, δεν σας κρύβουμε ότι περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να γνωρίσουμε όλα τα νέα προϊόντα της και από κοντά! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles