17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Οπτικές ίνες στα πρώτα σπίτια και επιχειρήσεις μέσω του δικτύου Fiber της Cyta

    Fiber cyta

    Στα πρώτα σπίτια και επιχειρήσεις σε κάθε επαρχία της Κύπρου, έφτασαν οι οπτικές ίνες όπως ανακοινώσε η Cyta, και οι πρώτες εγκαταστάσεις του δικτύου οπτικών ινών, που αποτελεί το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της Κύπρου μέχρι σήμερα, είναι πλέον γεγονός. Πιο αναλυτικά, με βάση τον προγραμματισμό της Cyta, ξεκίνησε σε πρώτη φάση η εγκατάσταση της οπτικής ίνας σε περιοχές μεγάλων αστικών κέντρων σε όλες τις επαρχίες με στόχο τη σταδιακή σύνδεση 180.000 υποστατικών σε όλη την Κύπρο. Το έργο υλοποιείται με εντατικούς ρυθμούς, και το μεγαλύτερο μέρος του έργου – κοντά στο 60% – αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, έτσι ώστε να επιτευχθεί η κάλυψη ολόκληρων των αστικών κέντρων και πρόσθετων ημιαστικών περιοχών εντός της τετραετίας.

    Μέσω του δικτύου Fiber η Cyta προσφέρει προϊόντα υπέρ-υψηλών ταχυτήτων ευρυζωνικής πρόσβασης που, στο παρόν στάδιο, φθάνουν μέχρι το 1 Gbps, με δυνατότητα να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες όπου απαιτείται.

    Στο σπίτι οι πελάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν αναβαθμισμένη εμπειρία streaming, gaming, video chatting και sharing, καθώς επίσης εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες φωνής και εικόνας. Στην επιχείρηση η αποδοτικότητα, καθώς και η εμπειρία στην επικοινωνία αναβαθμίζονται σημαντικά. Λόγω των υπέρ-υψηλών ταχυτήτων, ο απαιτούμενος χρόνος για τη διεκπεραίωση των εργασιών μειώνεται, υπάρχει δυνατότητα για μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων και γρήγορη πρόσβαση στις πιο σύγχρονες επιχειρηματικές εφαρμογές, όπως είναι το Cloud, το Office365, καθώς και υπηρεσίες όπως η τηλεδιάσκεψη, η τηλεϊατρική και γενικά υπηρεσίες απομακρυσμένης συμμετοχής.

    Στο πλαίσιο της ταχύτερης μετάβασης της Κύπρου στη νέα ψηφιακή εποχή, η ανάπτυξη δικτύου Fiber από τη Cyta είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς, καθιστά εφικτή τη χρήση πρωτοποριακών υπηρεσιών Νέας Γενιάς από τους πελάτες, όπως Cloud και Internet of Things και αποτελεί βασικό πυλώνα για την πρόοδο του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles