21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Οργή στα social media με έφηβους που αναπαριστούν την δολοφονία Φλόυντ σε νέο challenge!

    Φέτος είναι η χρονιά των challenges, δηλαδή των προκλήσεων όπου χρήστες καλούνται να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα στα social media, αναλόγως του τι είναι τάση κάθε φορά. Το τελευταίο challenge που έγινε viral στο ίντερνετ είναι – το λιγότερο – ντροπιαστικό, καθώς πολλοί έφηβοι αναπαριστούν σε αυτό την δολοφονία του Τζορτζ Φλόυντ.

    Μερικοί από αυτούς δεν είναι καν έφηβοι, μα «ώριμοι» άντρες, ίσως και άνω των 30. Είναι πραγματικά απογοητευτικό ακόμη και εάν κάποιος ειλικρινά δεν ενδιαφέρεται από τον ρατσισμό και την αστυνομική βία, να αναπαράγει τον άδικο θάνατο ενός ανθρώπου για να «σπάσει πλάκα» και φυσικά να το κοινοποιεί στα social media.

    Πολλά μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπλόκαραν το hashtag #GeorgeFloydChallenge ώστε να σταματήσει να κυκλοφορεί κάτι τόσο μακλάβριο και ταπεινωτικό προς τους υπόλοιπους χρήστες. Εκπρόσωπος του Facebook μίλησε για το θέμα στην New York Post αναφέροντας ότι θα αφαιρέσουν τις συγκεκριμένες φωτογραφίες των χρηστών καθώς παραβιάζουν τους κανόνες της κοινότητας. Δεν γίνεται οι δημοσιεύσεις του ενός να προσβάλλουν κάποιον άλλον.

    Δύο νεαροί έχουν συλληφθεί από την αμερικανική αντίστοιχη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού πλήρωσαν εγγύηση. Κατηγορήθηκαν για διασπορά εκφράσεων μίσους και παραβίαση των δικαιωμάτων τρίτων.

    φλόυντ challenge

    φλόυντ challenge

    φλόυντ challenge

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles