18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Oscar 2022: Στο “Coda” το βραβείο της καλύτερης ταινίας

    Αρκετές εκπλήξεις και ανατροπές επεφύλασσε στο κοινό η τελετή απονομής των 94ων βραβείων Oscar, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ώρες. Η ταινία “Coda”, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις, κατάφερε να αποσπάσει το χρυσό αγαλματίδιο της Καλύτερης ταινίας, ενώ παράλληλα κέρδισε τα Oscar Διασκευασμένου Σεναρίου και Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Τρόι Κότσερ.

    Με Oscar Α’ Γυναικείου Ρόλου τιμήθηκε η Τζέσικα Τσαστέιν για την ερμηνεία της στην ταινία «The Eyes of Tammy Faye», ενώ ο Γουίλ Σμιθ συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω του, όχι μόνο γιατί τιμήθηκε με Oscar Α’ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του ως Ρίτσαρντ Γουίλιαμς, αλλά για το χαστούκι που έδωσε στον Κρις Ροκ, όταν με τα σχόλιά του πρόσβαλε τη σύζυγό του.

    Η Αριάνα Ντεμπόουζ κέρδισε το Oscar Β’ Γυναικείου για την ερμηνεία της στην ταινία «West Side Story, ενώ το «Dune» απέσπασε συνολικά 6 βραβεία, κυριαρχώντας στις τεχνικές κατηγορίες. Επίσης, η Τζέιν Κάμπιον τιμήθηκε με το αγαλματίδιο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την “Εξουσία του Σκύλου” και στον Kένεθ Μπράνα απονεμήθηκε Oscar Πρωτότυπου Σεναρίου για το «Belfast».

    Παράλληλα, διακρίθηκαν οι ταινίες:

    -«Drive my Car» – Oscar Διεθνούς Ταινίας
    -«Summer of Soul» – βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ
    -«Εncanto» – Oscar καλύτερου animation.

    Το «Army of the Dead» ψηφίστηκε ως η πιο δημοφιλής ταινία της χρονιάς από τα social media κερδίζοντας το «Όσκαρ Δημοφιλίας».

    Τα 50 χρόνια του “Νονού”

    Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, στη σκηνή εμφανίστηκαν οι Φράνσις Φορντ Κόπολα, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνια από την δημιουργία του θρυλικού «Νονού», ενώ οι θεατές παρακολούθησαν το χορό των Τζον Τραβόλτα, Ούμα Θέρμαν και Σάμιουελ Τζάκσον για τα 28 χρόνια του «Pulp Fiction».

    Διαβάστε επίσης:

    Ζωντανά στη σκηνή των Όσκαρ Beyoncé και Billie Eilish

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles